kafes değişikliği yardım lütfen

geruzee57

Üyemiz
Adı
ufuk
Soyadı
özdemir
arkadaşlar kuşun kafesini değiştirmem gerekiyor daha rahat bir kafese almak istiyorum ama bunun sakıncaları var mıdır ?

Umut Ergün

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
Ergün
İlk başlarda yerlerını yadırgarlar sonra degıstırdıkten sonra gecelerı kafesın tellerınde duracaklar bi süre sonrada alısacaklar sıkıntı fazla olmaz

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
Ufuk ÖZDEMİR' Alıntı:
arkadaşlar kuşun kafesini değiştirmem gerekiyor daha rahat bir kafese almak istiyorum ama bunun sakıncaları var mıdır ?

Kuşlar çift mi ? Yumurtlama döneminde mi ?

Biraz bilgi verebilirmisiniz ?

geruzee57

Üyemiz
Adı
ufuk
Soyadı
özdemir
yok hayır kuş tek daha geniş bir kafes geçti elime hem yeni kafes daha rahat etsin diye böle bir düşüncem var ama kararsız kaldım..

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
Ufuk ÖZDEMİR' Alıntı:
yok hayır kuş tek daha geniş bir kafes geçti elime hem yeni kafes daha rahat etsin diye böle bir düşüncem var ama kararsız kaldım..
Almanızda bir sakınca yok daha da rahat edecektir.Alışma süresi kısa sürer kafesede...

slmylcn

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yalçın
Sercan TOPÇU' Alıntı:
Almanızda bir sakınca yok daha da rahat edecektir.Alışma süresi kısa sürer kafesede...
sitede hediye verilen naturbox pvc kafeste tek kuş olurmu? üretim kafesi ve yatay telleri yok teller dikey şekilde. Kafes çok hoş fakat tek kuş için sıkıntı olurmu ne dersiniz

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Bir sorun olmaz. Alışma süreci tabii ki yaşanacak. Ama geniş kafes; stressiz, rahat kuşlar demek.
1. Yeni kafesi aldığınızda dişi eski kafeste kalsın. Sadece erkeği yeni aldığınız kafese koyun.
2. Erkek 1 hafta boyunca yeni alınan kafeste tek başına kalsın. ( Dişi de eski kafesinde kalsın.)
3. Tek başına yeni kafeste 1 hafta geçiren erkek artık kafese alışmış olacak. Şimdi yuvayı yeni kafese takın ve 1 hafta boyunca erkeğin yuvaya da alışmasını sağlayın.
4. Dişi bu süreç boyunca tek başına eski kafeste beklediği için biraz da kızışmış olacak. Erkek de yeni kafese ve yuvaya hakim olacağı için kuşların çiftleşmesi daha kolay olacak.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Efekancım kuş tekmiiş zaten sıkıntı olmaz bencede alabilirsiniz.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Efekancım kuş tekmiiş zaten sıkıntı olmaz bencede alabilirsiniz.
Pardon onu görmedim. O zaman daha sıkıntısız olur. Değişmesi kafesin.

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
Selim YALÇIN' Alıntı:
sitede hediye verilen naturbox pvc kafeste tek kuş olurmu? üretim kafesi ve yatay telleri yok teller dikey şekilde. Kafes çok hoş fakat tek kuş için sıkıntı olurmu ne dersiniz
Pvc kafeste de olur,üretim kafesinde de.Şuan 4 çiftim de dikey telli kafes kullanıyorum kuşlar açısından bir sorun yaşamadım ama suluk değiştirdim-mama kaplarını değiştirdim aralıklarına uymadığı için başka bir sıkıntılı yanı yok.

slmylcn

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yalçın
Sercan TOPÇU' Alıntı:
Pvc kafeste de olur,üretim kafesinde de.Şuan 4 çiftim de dikey telli kafes kullanıyorum kuşlar açısından bir sorun yaşamadım ama suluk değiştirdim-mama kaplarını değiştirdim aralıklarına uymadığı için başka bir sıkıntılı yanı yok.
Genelde kafes tellerine tirmandiklari icin dikey teller oldugu zaman kisitlanirlar diye dusundum acikcasi. Tesekkur ederım bilgi icin.