Bülentin verdiği linki inceleyin ve yazılanları okuyun, sorunuzun cevabı çok net orada...üşeniyorum derseniz ben sizin için özetleyebilirim. Şuna istisnaden,Sercan TOPÇU' Alıntı:İlk olarak buradan şunu belirtmek istiyorum.Hayvanın durumunu bilmeden o hastalığa maruz kalmış bu hastalığı geçiriyor tarzı mesajlar neye istinaden yazıyorsunuz?
GÜNAY BEY GERÇEKTEN TEŞEKKÜRLER VE DOĞRU BİR KONUYA DEĞİNMİŞSİNİZ BU İŞİ BİLMEYENDE KONUŞUYOR BEN SİZİN ARAŞTIRICI OLDUĞUNUZU VE ÖZELLİKLE KUŞ HASTALIKLARI ÜZERİNE ARAŞTIRMA YAPTIĞINIZI BİLİYORUM VE DEDİKLERİNİZDEN ÖNERİLERİNİZDEN DOLAYI İÇİM RAHAT. YANLIŞ GELİŞİ GÜZEL YAZILAN CEVAPLARIN SONUCU VAHİM OLABİLİYOR..TEŞEKKÜRLER........Günay DÖNMEZ' Alıntı:Kimse moral bozmuyor Sercan usta, yardımcı olunmaya çalışılıyor sadece. Ve evet, sizin dediğinizin tam tersine ben de titremenin tek bir hastalıkta belirti olarak görüldüğünü idda ediyorum, Bülentin önerdiği linki incelerseniz ve biraz okuyup sonra kendiniz için onaylatmak isterseniz bilimsel araştırmaları inceleyin (ben yabancı kaynakları öneririm). O topikteki yazılar benim veya Alpay ustanın kafadan atmalardan ibaret değil...zamanımızı ve emeğimizi bunun gibi konuları araştırarak geçiriyoruz. Bu araştırmaları sadece kendimiz için değil tüm kuş severler için yapıyoruz...yoksa hani öok da umurumuzda olduğundan bu paylaşımları yapmıyoruz...yapıyoruz ki üreticilerimiz bilinçlensin ve korunma yöntemlerini öğrensinler.
Ben veteriner veya bilim adamı değilim ama bu hastalığı bire bir kuşlarımda yaşamış ve tedavi etmiş birisiyim. Ben de ilk başlarda tik zannetim...ben de ilk başlarda korkudan olabileceğini düşündüm...kısaca sizin saydığınız ve sayabileceğiniz tüm ihtimalleri muhakkak ben de düşünmüşümdür. Dikkat ederseniz bu hastalığın hakkındaki tüm yazılarımda bu hastalığın aşırı sinsi olduğunu hep belirtmişimdir...çoğu zaman hiç belirti göstermez...Chlamidia psittaci kendini ancak titreme ile ele verir bunun da sebebi kuş bunu bilinçiz olarak, istemeyerek yapması...bu onu ele veriyor.
Tabii bu konu hakkında sizinle günlerce tartışabilirim, konu ile alakalı soracağınız her soruyu en doğru şekilde cevaplayabilirim...psittakoz hastalığı hakkında o kadar tecrube edindim diyebilirim o nedenle bunları yazarken içim rahat. Sonuşta arkadaş bir soru sormuş elbet farklı yorumlar gelecek ama önemli olan bu yorumların hangisini dikkate alacağınız ve doğrultusunda haraket edeceğinizdir. Bakın bu foruma 3 yıldır üyeyim (önceki eski hesabim dahil), ve yapılan her paylaşıma saygı duydum ama nezaman ki kuşlarım hastalandı ve forumdaki tavsiyelere uymaya başladım şunu anladım - bu ve başka birçok forum öok fazla yanlış veya eksik bilgilerle dolu. 2 yıl çnce bu son cunleyi kuramazdım...bugün çok rahat kurabiliyorum, sebebi şahsen tecrube edindim ve bu tecrube süreci çok ızraplı geçti.
Son olarak ben yine de Murat beye kuşu bir veterinere götürmesini ve buradaki tavsiyelerden bahsetmesini öneririm, Psittakoz olasılığını mutlaka veterinerinizle paylaşın ve dikkate almasını sağlayın. Geçmiş olsun.
işte bunda haklısınız, aslında kuş besleyenlerin forumlarda ne olduğu belli olmayan (non-specific) hastalıklar hakkında çare araması da yanlış...bir çok kez yanıltıcı bilgiler olabiliyor. Forumlarda yazılanlar asla bir kesin tedavi olarak görülmemeli, sadece referans olarak alınmalı. Vterinerlerimiz kafes kuşları hastalıkları hakkında nekadar tecrubesiz olsalar da, muhakkak onlara danışılmalı ve tedaviler veteriner gözlemi altında yapılmalı...sonuçta konusunda teknik bilgiye sahip olan onlar, ama bu gibi forumlarda bulunan yazılar da veterinerlere referans olarak gösterilmeli, bunun üzerine veterinerler en azından şüpheler hakkında yönlendirilebilir ve daha doğru teşhis ve tedaviler uygulayabilirler.Sercan TOPÇU' Alıntı:Burada yeterli bir bilgi sunulmadan ben o hastalık bu hastalık denmesine karşıyım bunun kısa ve özü budur...
Aynen, hatta çok daha çılgınca birşey söyleyebilirim, "benim kuşlarımda bu hastalı yok" diyen gitsin bir test yaptırsın 3-5 kuşuna bakalım yokmu...Sercan TOPÇU' Alıntı:Belirtilen konuyu baştan sona okudum detaylı bir şekilde araştırmışsınız bizleride bilgilendiriyorsunuz teşekkürler.Sizin yazılarınıza baktığımızda ona bakılırsa kafes kuşlarının neredeyse tamamında var diyorsunuz.Ozaman sizdede var bendede yazılardan yetiştiricilerede geçtiği söyleniyor.
Sizin bu araştırmanız geçtiğimiz yıllardaki Kuş gribi,domuz gribi tarzında bir durum.Sağlıklı kuşlarıda hasta yapacak değiliz...
İllaki göz artı edilmemesi gerekiyor orası ayrı bir nokta.Ben size genel olağan durumu söyleyeyim,kuşum ishal,uçamıyor,kanat tüyleri neden çıkmıyor vs tarzı konular ilaç öneriliyor vs yöntemler öneriliyor.Tam bir bilgi olmadan kişilerde bunları uygulamaya çalışıyor.Sonuç olarak çok daha kötü durumlar ortaya çıkabiliyor...Günay DÖNMEZ' Alıntı:işte bunda haklısınız, aslında kuş besleyenlerin forumlarda ne olduğu belli olmayan (non-specific) hastalıklar hakkında çare araması da yanlış...bir çok kez yanıltıcı bilgiler olabiliyor. Forumlarda yazılanlar asla bir kesin tedavi olarak görülmemeli, sadece referans olarak alınmalı. Vterinerlerimiz kafes kuşları hastalıkları hakkında nekadar tecrubesiz olsalar da, muhakkak onlara danışılmalı ve tedaviler veteriner gözlemi altında yapılmalı...sonuçta konusunda teknik bilgiye sahip olan onlar, ama bu gibi forumlarda bulunan yazılar da veterinerlere referans olarak gösterilmeli, bunun üzerine veterinerler en azından şüpheler hakkında yönlendirilebilir ve daha doğru teşhis ve tedaviler uygulayabilirler.
Murat beyin özeti nekadar kısa olsa da bahsettiğimiz ihtimal var...bunu da göz ardı etmemesi gerek.
Günay abi kendi üslubuyla en güzel cevabı vermiş size. Evet bu hastalık tüm kümeslerde mevcut. Bunu iddaa edebiliyoruz. Aksini iddaa ediyorsunuz gidin test yaptırın. Biz insanların bazı konularda bilinçlenmesi için yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bakın biz bu konuda ilaç ismi vermedik. Hastalık kesin bu demedik. Ama sizin moraliniz bozulmuş. Bizim yaptığımız araştırmaları ve görüştüğümüz uzman kişilerden aldığımız bilgileri duysanız ağzınız açık kalırdı. Telefon numaramız yazılı. Bizi test etmek adına bile olsa bir telefon açıp bilgimizi sınayabilirdiniz. Sonuçta burası bir forum herkes düşüncelerini yazacaktır. Siz herkesin doğru yazdığını düşünmek zorunda değilsiniz. Bahsedilen yöntemleri uygulamak zorunda da değilsiniz.Sercan TOPÇU' Alıntı:İlk olarak buradan şunu belirtmek istiyorum.Hayvanın durumunu bilmeden o hastalığa maruz kalmış bu hastalığı geçiriyor tarzı mesajlar neye istinaden yazıyorsunuz?
Kuşun titremesi var cümlesinden hemen nasıl Avian Chlamydiosis hastalığı olup örtüşen yerleri olduğunu çıkartıyorsunuz?
Lütfen yazdıklarımı yanlış anlamayın.Sonuçta yardımcı olmak için yazıyorsunuz ama yanlış yönlendirip moral bozmaya gerek yok...
Gibi saldırılara hiç gerek yok. Kişi önce kendini mizana koysun. Sonra başkasını tartmaya kalksın. Önemli olan başkalarının sırtından prim yapmak değildir Sercan usta. Günay abi en güzel şekilde ifade etmiş size. Umarım bir pay çıkarır ve bundan bir ders alırsınız. Biz şuan o hastalık hakkında iddalı olmamıza karşın kullandığımız ilaçları bile söylemekten sakınmışken. Böyle bazı ithamlarda kalmak sıkıntı verdi bize açıkçası. Bilgiyi araştırın. Kimden duyarsanız araştırın. Bu size tavsiyemiz olsun.Sercan TOPÇU' Alıntı:Burada yeterli bir bilgi sunulmadan ben o hastalık bu hastalık denmesine karşıyım bunun kısa ve özü budur...
Levent Bey benden yaşça büyüksünüzdür o yüzden fazla birşey yazmayacağım sizinde konuların içlerine ne tür yorumlar yaptığınız belli.
Bülent BAĞ' Alıntı:Günay abi kendi üslubuyla en güzel cevabı vermiş size. Evet bu hastalık tüm kümeslerde mevcut. Bunu iddaa edebiliyoruz. Aksini iddaa ediyorsunuz gidin test yaptırın. Biz insanların bazı konularda bilinçlenmesi için yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bakın biz bu konuda ilaç ismi vermedik. Hastalık kesin bu demedik. Ama sizin moraliniz bozulmuş. Bizim yaptığımız araştırmaları ve görüştüğümüz uzman kişilerden aldığımız bilgileri duysanız ağzınız açık kalırdı. Telefon numaramız yazılı. Bizi test etmek adına bile olsa bir telefon açıp bilgimizi sınayabilirdiniz. Sonuçta burası bir forum herkes düşüncelerini yazacaktır. Siz herkesin doğru yazdığını düşünmek zorunda değilsiniz. Bahsedilen yöntemleri uygulamak zorunda da değilsiniz.
Gibi saldırılara hiç gerek yok. Kişi önce kendini mizana koysun. Sonra başkasını tartmaya kalksın. Önemli olan başkalarının sırtından prim yapmak değildir Sercan usta. Günay abi en güzel şekilde ifade etmiş size. Umarım bir pay çıkarır ve bundan bir ders alırsınız. Biz şuan o hastalık hakkında iddalı olmamıza karşın kullandığımız ilaçları bile söylemekten sakınmışken. Böyle bazı ithamlarda kalmak sıkıntı verdi bize açıkçası. Bilgiyi araştırın. Kimden duyarsanız araştırın. Bu size tavsiyemiz olsun.
Sercan usta ukalalığın diz boyu. Arkadaşım insanları hedef gösterme. Beynin çok mu çalışıyor senin de insanları aşağılıyorsun. İlk üslubundan dolayı sana ters cevap veriliyor bunu böyle bil. Madem çok cesursun. O arkadaşımızı hedef göstereceğine boş yazan öbür insanları da deşifre et. Bırak bu işleri, bırak bu hazımsızlığı. Levent bey Günay abinin yazılarını takip ettiğinden bahsettmiş. Sizin bundan neden karnınız ağrıyor. Bu vasıtayla bir yere gelmeyi düşünmeyin. Sizin ürettiğiniz şeylerden bahsedin. Madem çok üretkensin. Anlat bizde bilelim. Burası bir forum. Herkes konuşuyor. Bilsin bilmesin. Her konuşulan seni rahatsız mı ediyor. Burda bilmeyenler bilenlerden bir şeyler öğrenmeye çalışıyor (doğru yada yanlış). Ama sen her söyleneni yapmaya çalışan biriysen, beyin konusununda önce kendini sorgula derim.Sercan TOPÇU' Alıntı:Şimdi tekrarda boşu boşuna anlamıyorsunuz ama cevap yazıyorum neyse.Üslubunuzu bozdunuz bende bozuyorum aynı şekil kişi nasılsa aynı şekilde cevap verilmeli belliki böyle anlıyorsunuz..
İlk olarak biraz okumayı öğrenin karşınızdaki ne yazmış ben sizin araştırmalarınız beş para etmezmi dedim ne demişim onu bir öğrenin.Bülent bey boşu boşuna laf kalabalığı yapmayın bana.Günay bey benim yazdığıma cevap olarak yazmış Levent beye noluyorda çanak tutuyor levent beyin boş mesajlarınıda biliyoruz neler yazdığını buraya tek tek konuları atabilirim.Ben gördüğümü söylüyorum.
Şahsım hakkında size en ufak şey söylemek düşmez,hadsizliktir,terbiyesizliktir,şerefsizliktir...
İlk olarak ne yazdığımı okuyup o beyninize yerleştirin .Ben burda araştırmalarınıza laf etmedim:Uğraşıp dininip araştırmışsınız..Sizin anlatıkllarınıza göre kimse bu işi yapmasın herkesde bu hastalık var.Sonuçta insana'da geçiyor ve durum bu...
Konuyu nereden nereye getirdiniz beyninize sağlık...Tekrar söylüyorum ben sizin araştırmalarına tek bir şey bile söylemedim kaldıki günay beye verdiği cevaplar üzerine teşekkürümüde ettim.Saygısızlık yapıp haddinizi aşmayın ....