........KANAT TİTREMESİ.....

tipo2727

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akkurt
arkadaşlar kanat titremesi neyin belirtisi olabilir bilgisi olan paylaşırsa sevinirim

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Biraz daha açarmısınız?Kanat titremesi derken sağlıklı ve formda kuşlarımızın yaptığı kafes yada gözlerde bir anda çıkıp fırlayacakmışcasına yaptıkları haraketten mi bahsediyosunuz tam açarsanız yardımcı olunacaktır.

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
İlk olarak buradan şunu belirtmek istiyorum.Hayvanın durumunu bilmeden o hastalığa maruz kalmış bu hastalığı geçiriyor tarzı mesajlar neye istinaden yazıyorsunuz?

Kuşun titremesi var cümlesinden hemen nasıl Avian Chlamydiosis hastalığı olup örtüşen yerleri olduğunu çıkartıyorsunuz?

Burada ne ishal'den bahsetmiş ne başka birşeyden.

Kuşun kanat titremesi yaşamasının bir çok nedeni var.

1-Korkudan yapabilir.

2-Tiki olduğu için yapabilir.

3-Işık problemleri yüzünden olabilir.

Bu daha böylede gidebilir.Ciddi bir hastalık olabilirmi elbette olabilir ama tek cümledende hiç bir sonuç çıkarılmaz.

Mesela bu şekildemi bir titreme var

titreme

Lütfen yazdıklarımı yanlış anlamayın.Sonuçta yardımcı olmak için yazıyorsunuz ama yanlış yönlendirip moral bozmaya gerek yok...

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Kimse moral bozmuyor Sercan usta, yardımcı olunmaya çalışılıyor sadece. Ve evet, sizin dediğinizin tam tersine ben de titremenin tek bir hastalıkta belirti olarak görüldüğünü idda ediyorum, Bülentin önerdiği linki incelerseniz ve biraz okuyup sonra kendiniz için onaylatmak isterseniz bilimsel araştırmaları inceleyin (ben yabancı kaynakları öneririm). O topikteki yazılar benim veya Alpay ustanın kafadan atmalardan ibaret değil...zamanımızı ve emeğimizi bunun gibi konuları araştırarak geçiriyoruz. Bu araştırmaları sadece kendimiz için değil tüm kuş severler için yapıyoruz...yoksa hani çok da umurumuzda olduğundan bu paylaşımları yapmıyoruz...yapıyoruz ki üreticilerimiz bilinçlensin ve korunma yöntemlerini öğrensinler.

Ben veteriner veya bilim adamı değilim ama bu hastalığı bire bir kuşlarımda yaşamış ve kendi başıma tedavi etmiş birisiyim. Kendi başıma diyorum çünkü memleketteki veterinerler coğu kedi-köpek veterineri, 1 saat köpek gezdirmek için 80 lira fatura kesen veterinerler...bir kediyi traş etmek için 50 lira fatura kesen veterinerler. Ben de ilk başlarda tik zannetim...ben de ilk başlarda korkudan olabileceğini düşündüm...kısaca sizin saydığınız ve sayabileceğiniz tüm ihtimalleri muhakkak ben de düşünmüşümdür. Dikkat ederseniz bu hastalığın hakkındaki tüm yazılarımda bu hastalığın aşırı sinsi olduğunu hep belirtmişimdir...çoğu zaman hiç belirti göstermez...Chlamidia psittaci kendini ancak titreme ile ele verir bunun da sebebi kuş bunu bilinçiz olarak, istemeyerek yapması...bu onu ele veriyor. Bunun gibi bir gözlemde, emin olmak için mutlaka mikroboloji testi şart ve herhangibi yöntem işe yaramaz, en garanti sonuç kuşun kanında buluna akyuvarların sayısı sayımı ile olur.

Tabii bu konu hakkında sizinle günlerce tartışabilirim, konu ile alakalı soracağınız her soruyu en doğru şekilde cevaplayabilirim...psittakoz hastalığı hakkında o kadar tecrube edindim diyebilirim o nedenle bunları yazarken içim rahat. Sonuçta arkadaş bir soru sormuş elbet farklı yorumlar gelecek ama önemli olan bu yorumların hangisini dikkate alacağı ve doğrultusunda haraket edeceğidir. Bakın bu foruma 3 yıldır üyeyim (önceki eski hesabim dahil), ve yapılan her paylaşıma saygı duydum ama nezaman ki kuşlarım hastalandı ve forumdaki tavsiyelere uymaya başladım şunu anladım - bu ve başka birçok forum çok fazla yanlış veya eksik bilgilerle dolu. 2 yıl önce bu son cumleyi kuramazdım...bugün çok rahat kurabiliyorum, sebebi şahsen tecrube edindim ve bu tecrube süreci çok ızraplı geçti.

Sercan TOPÇU' Alıntı:
İlk olarak buradan şunu belirtmek istiyorum.Hayvanın durumunu bilmeden o hastalığa maruz kalmış bu hastalığı geçiriyor tarzı mesajlar neye istinaden yazıyorsunuz?
Bülentin verdiği linki inceleyin ve yazılanları okuyun, sorunuzun cevabı çok net orada...üşeniyorum derseniz ben sizin için özetleyebilirim. Şuna istisnaden,

- ülkemizde bu hastalık neredeyse tüm kafes kuşlarında var, bu yeni bulaşan birşey değil...uzun zamandır vardı ama son 2 yılda bukadar çok görünmesi, üretici sayısının artması ve dolayısı ile yetersiz sağlık koşulları altında yapılması
- ülkemizde son birkaç yıldır resmi yollarla da olsa canlı hayvan ithalatının çoğalması ama yeterli ve hatta hiç sağlık kontrolleri (karantina) yapılmaması
- veteriner klinik sayısı artması ve dolayısı ile yeterli sağlık koşullarına sahip olmamaları
- petshop işletme sayısı artması ve dolayısı ile bu işletmelerde yeterli sağlık koşullarının sağlanmaması

....daha en az 30 neden sayabilirim.

Son olarak ben yine de Murat beye kuşu bir veterinere götürmesini ve buradaki tavsiyelerden bahsetmesini öneririm, Psittakoz olasılığını mutlaka veterinerinizle paylaşın ve dikkate almasını sağlayın. Geçmiş olsun.

levent33

Uzman Üyemiz
Adı
LEVENT
Soyadı
ULUCA
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Kimse moral bozmuyor Sercan usta, yardımcı olunmaya çalışılıyor sadece. Ve evet, sizin dediğinizin tam tersine ben de titremenin tek bir hastalıkta belirti olarak görüldüğünü idda ediyorum, Bülentin önerdiği linki incelerseniz ve biraz okuyup sonra kendiniz için onaylatmak isterseniz bilimsel araştırmaları inceleyin (ben yabancı kaynakları öneririm). O topikteki yazılar benim veya Alpay ustanın kafadan atmalardan ibaret değil...zamanımızı ve emeğimizi bunun gibi konuları araştırarak geçiriyoruz. Bu araştırmaları sadece kendimiz için değil tüm kuş severler için yapıyoruz...yoksa hani öok da umurumuzda olduğundan bu paylaşımları yapmıyoruz...yapıyoruz ki üreticilerimiz bilinçlensin ve korunma yöntemlerini öğrensinler.

Ben veteriner veya bilim adamı değilim ama bu hastalığı bire bir kuşlarımda yaşamış ve tedavi etmiş birisiyim. Ben de ilk başlarda tik zannetim...ben de ilk başlarda korkudan olabileceğini düşündüm...kısaca sizin saydığınız ve sayabileceğiniz tüm ihtimalleri muhakkak ben de düşünmüşümdür. Dikkat ederseniz bu hastalığın hakkındaki tüm yazılarımda bu hastalığın aşırı sinsi olduğunu hep belirtmişimdir...çoğu zaman hiç belirti göstermez...Chlamidia psittaci kendini ancak titreme ile ele verir bunun da sebebi kuş bunu bilinçiz olarak, istemeyerek yapması...bu onu ele veriyor.

Tabii bu konu hakkında sizinle günlerce tartışabilirim, konu ile alakalı soracağınız her soruyu en doğru şekilde cevaplayabilirim...psittakoz hastalığı hakkında o kadar tecrube edindim diyebilirim o nedenle bunları yazarken içim rahat. Sonuşta arkadaş bir soru sormuş elbet farklı yorumlar gelecek ama önemli olan bu yorumların hangisini dikkate alacağınız ve doğrultusunda haraket edeceğinizdir. Bakın bu foruma 3 yıldır üyeyim (önceki eski hesabim dahil), ve yapılan her paylaşıma saygı duydum ama nezaman ki kuşlarım hastalandı ve forumdaki tavsiyelere uymaya başladım şunu anladım - bu ve başka birçok forum öok fazla yanlış veya eksik bilgilerle dolu. 2 yıl çnce bu son cunleyi kuramazdım...bugün çok rahat kurabiliyorum, sebebi şahsen tecrube edindim ve bu tecrube süreci çok ızraplı geçti.

Son olarak ben yine de Murat beye kuşu bir veterinere götürmesini ve buradaki tavsiyelerden bahsetmesini öneririm, Psittakoz olasılığını mutlaka veterinerinizle paylaşın ve dikkate almasını sağlayın. Geçmiş olsun.
GÜNAY BEY GERÇEKTEN TEŞEKKÜRLER VE DOĞRU BİR KONUYA DEĞİNMİŞSİNİZ BU İŞİ BİLMEYENDE KONUŞUYOR  BEN SİZİN ARAŞTIRICI OLDUĞUNUZU VE ÖZELLİKLE KUŞ HASTALIKLARI ÜZERİNE ARAŞTIRMA YAPTIĞINIZI BİLİYORUM VE DEDİKLERİNİZDEN ÖNERİLERİNİZDEN DOLAYI İÇİM RAHAT. YANLIŞ GELİŞİ GÜZEL YAZILAN CEVAPLARIN SONUCU VAHİM OLABİLİYOR..TEŞEKKÜRLER........

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
Belirtilen konuyu baştan sona okudum detaylı bir şekilde araştırmışsınız bizleride bilgilendiriyorsunuz teşekkürler.Sizin yazılarınıza baktığımızda ona bakılırsa kafes kuşlarının neredeyse tamamında var diyorsunuz.Ozaman sizdede var bendede yazılardan yetiştiricilerede geçtiği söyleniyor.

Sizin bu araştırmanız geçtiğimiz yıllardaki Kuş gribi,domuz gribi tarzında bir durum.Sağlıklı kuşlarıda hasta yapacak değiliz...

Günay bey ilk olarak sizin ve Alpay beyin yanılmıyorsam kafadan attığınızımı ima edip veya söylemişim ?

Araştırdığınızı söylüyorsunuz ya hani her türlü olasılığı bu hastalık dışında benim söylediğimde aynen bu.Sadece tek bir cümleden kuşun kanadı titriyor cümlesinden bu hastalık olduğu nasıl çıkartılıyor yapmayın etmeyin...Kuş hangi şartlar altında bakılıyor en ufak bir bilgimiz yok sadece bir cümle yazılmış ve bir çok örtüşen yanları var denmiş.Sadece kanat titremesinden nasıl örtüşen tarafı olabilir.Kusun ortam değiştirmesi olsun stres altında olması olsun böyle titreme ve Selahattin Güçlü'nün belirttiği bir şey bunu bizzat yaşamadım tik olma olasılığı bile varmış.

Alpay Beyin yazısındaki 4-5 'inci paragraflarda zaten belirtileri var.Bunu uyup uymadığı buradan belli olur.Benim burada moral bozmayın dememdeki sebep tecrübe yaşamam bu konuda.Bu forum üzerinden A konusu hakkında bir konu açtım.Kuşların net olmayan bir fotosundan kırmızı akar olduğu söylendi,huylandığım için boşu boşuna 4-5 gün dezenfekte ile uğraştım.

Burada yeterli bir bilgi sunulmadan ben o hastalık bu hastalık denmesine karşıyım bunun kısa ve özü budur...

Levent Bey benden yaşça büyüksünüzdür o yüzden fazla birşey yazmayacağım sizinde konuların içlerine ne tür yorumlar yaptığınız belli.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Sercan TOPÇU' Alıntı:
Burada yeterli bir bilgi sunulmadan ben o hastalık bu hastalık denmesine karşıyım bunun kısa ve özü budur...
işte bunda haklısınız, aslında kuş besleyenlerin forumlarda ne olduğu belli olmayan (non-specific) hastalıklar hakkında çare araması da yanlış...bir çok kez yanıltıcı bilgiler olabiliyor. Forumlarda yazılanlar asla bir kesin tedavi olarak görülmemeli, sadece referans olarak alınmalı. Vterinerlerimiz kafes kuşları hastalıkları hakkında nekadar tecrubesiz olsalar da, muhakkak onlara danışılmalı ve tedaviler veteriner gözlemi altında yapılmalı...sonuçta konusunda teknik bilgiye sahip olan onlar, ama bu gibi forumlarda bulunan yazılar da veterinerlere referans olarak gösterilmeli, bunun üzerine veterinerler en azından şüpheler hakkında yönlendirilebilir ve daha doğru teşhis ve tedaviler uygulayabilirler.

Murat beyin özeti nekadar kısa olsa da bahsettiğimiz ihtimal var...bunu da göz ardı etmemesi gerek.

Sercan TOPÇU' Alıntı:
Belirtilen konuyu baştan sona okudum detaylı bir şekilde araştırmışsınız bizleride bilgilendiriyorsunuz teşekkürler.Sizin yazılarınıza baktığımızda ona bakılırsa kafes kuşlarının neredeyse tamamında var diyorsunuz.Ozaman sizdede var bendede yazılardan yetiştiricilerede geçtiği söyleniyor.

Sizin bu araştırmanız geçtiğimiz yıllardaki Kuş gribi,domuz gribi tarzında bir durum.Sağlıklı kuşlarıda hasta yapacak değiliz...
Aynen, hatta çok daha çılgınca birşey söyleyebilirim, "benim kuşlarımda bu hastalı yok" diyen gitsin bir test yaptırsın 3-5 kuşuna bakalım yokmu...  :) saçma mı oldu?...hmmm, peki acaba ya haklı çıkarsam  ::)

dur bu biraz eksik oldu, tamamlamak istiyorum...araştırmalara göre (bunu ben değil konusunda uzman araştırmacılar söylüyor) aslında sağlıklı kuş diye birşey artık yer yüzünde kalmamış...yok. Dünyanın farklı bölge, kıtalar ve iklim şartlarına göre ayni kuş türünde farklı kalıtsal hastalıklar tespit ediliyormuş. Bölge ve ülkemiz için muhtemel hastalık listesi yapılmış ve bahsettiğimiz hastalık bu listede 2nci sırada yer alıyor. Bunu genel tüm kanatlı hayvanlar için belirtmişler. Şimdi bunu göz önünde bulundurursak evet, neredeyse tüm kafes kuşları için bu olasılık geçerli (bunu yine ben değil, telefon görüşmelerimizde Türkiyedeki hayvansal ilaç üreten firma teknisiyenleri söyledi). Şöyle ki, gelen ilaç taleplerinden bunu tespit ettiklerini söylediler. Bunu aslında iyi anlaşılması için bayağ detaylı anlatmak gerek...bir kısır döngü oluşuyor, misal olarak...hastalık bir hindi çiftliğinde vardır, oraya veteriner gider. Dikkatsizliği sonucu hastalığı farkına varmadan kendi kliniğine taşır. Kliniğine danışmak için başka müşteriler gelir, oradan onların vasitası ile kendi hayvan üretim tesislerine taşınır. O hayvan tesislerine mal almaya gelen firmalar hastalığı alır bambaşka bir yere taşır vs. v.s bu şekilde kısır döngü olarak hastalık yayılıp durur.

Günümüzde ise bu hastalık artık şehirlerde bulunan

- petşop
- veteriner klinikleri
- kuş malzemeleri üreten ve satan işyerler
- hayvan barınakları
- tıbbi araştırma laburatuvarları
- biolojik atık tesisleri (bunlardan ben hiç görmedim ama varoldukları idda ediliyor), hemen örnekle pekiştirelim: Normalde ülkemizdeki müfredata göre tüm veteriner klinikleri, tıbbi laburatuvarlar, hastahaneler ve hatta petşoplar atıklarını biolojik atık ambalajlarına depolaması gerekiyor ve bu atıklar belediyeye ait özel biolojik atık araçları ile biolojik atık merkezlerinde toplanması ve imha edilmesi gerekiyor. Peki bu müfredata uyuluyor mu? Belki büyük şehirlerdeki birkaç hastahane evet...ama ya veteriner klinikleri...ya petşoplar, hangisi atığını bu şekilde yok ediyor? Sözüm ona...işte bu hastalığın yayılma şekillerinden sadece biri. Veteriner veya petşop atığı, hepsi normal belediye çöplüğüne gidiyor. Oradan bu çöpleri taşıyan araçların lastikleri ile şehir merkezlerine...insanlar o sokaklarda yürüyor ve evlerine, işyerlerine taşıyor. Oralardan da bir şekilde bizim üretimhanelerimize kadar geliyor...tabii bu ihtimaller bizim aklımızın ucundan bile geçmiyor.
- hobi veya profesyonel kuş üretimhaneleri
- son müşteri olarak tabir edilen petshopdan 1 kuş alıp besleyen bireyler
- ve hatta hastahaneler

gibi yerlerde bulunuyor. Yani "ben kuşlarıma çok iyi bakıyorum, kuşlarım gayet sağlıklı, kuşlarımda bu hastalık olamaz" gibi düşünceleriniz tamamen sizi yanıltabilir. Bir test yaptırın, kendi gözünüzle görün. Şunu da ilave etmeden bu yorumumu bitiremem, belki bazılıramız bu hastalık hakkında haberdardır ve kuşlarında olduğunu bilmektedir, ama ticari kaygılardan dolayı bunu itraf etmezler...kulağa nekadar acaip gelse de bu başka bir gerçek...kabul edelim veya etmeyelim.

Evet, dikkatsiz davranırsak insanlara da kolayca geçen bir hastalık, bu boş laf değil...talihsiz bir olay.  Bildiğim kadar bu forumda da üye olan bir üretici abimizin başına geldi, az kalsın gözünden oluyordu. Hijyen şart. Bu hastalıktan şüphelenen varsa hastahanelerde kan testi yaptırabilir, doktora chlamydia trachomatis (insanlarda olan türün adı bu) testi istediginizi belirtin.

iyi bir sohbet oldu, bu arada da yorumumu bu hale getirmek için 100 kere düzenledim ama olsun, daha net anlaşılması için iyi oldu. Murat beyin konusunu da berbat ettik, ben şahsıma kendisinden özür dilerm, inşallah kusurumuza bakmaz.

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
işte bunda haklısınız, aslında kuş besleyenlerin forumlarda ne olduğu belli olmayan (non-specific) hastalıklar hakkında çare araması da yanlış...bir çok kez yanıltıcı bilgiler olabiliyor. Forumlarda yazılanlar asla bir kesin tedavi olarak görülmemeli, sadece referans olarak alınmalı. Vterinerlerimiz kafes kuşları hastalıkları hakkında nekadar tecrubesiz olsalar da, muhakkak onlara danışılmalı ve tedaviler veteriner gözlemi altında yapılmalı...sonuçta konusunda teknik bilgiye sahip olan onlar, ama bu gibi forumlarda bulunan yazılar da veterinerlere referans olarak gösterilmeli, bunun üzerine veterinerler en azından şüpheler hakkında yönlendirilebilir ve daha doğru teşhis ve tedaviler uygulayabilirler.

Murat beyin özeti nekadar kısa olsa da bahsettiğimiz ihtimal var...bunu da göz ardı etmemesi gerek.
İllaki göz artı edilmemesi gerekiyor orası ayrı bir nokta.Ben size genel olağan durumu söyleyeyim,kuşum ishal,uçamıyor,kanat tüyleri neden çıkmıyor vs tarzı konular ilaç öneriliyor vs yöntemler öneriliyor.Tam bir bilgi olmadan kişilerde bunları uygulamaya çalışıyor.Sonuç olarak çok daha kötü durumlar ortaya çıkabiliyor...

Ülkemizdeki en büyük sorun kuş besleyenlerin hastalık zamanında tedavi yaptırmaması 3-5 kuruşluk birşey olarak görüp ölürse yerine yenisini alırız mantığı.

Diğer bir sorun ise veterinerlerimiz aynı gün içerisinde 8 tane veterinere gittim hiç biri kuşlar hakkında bir bilgisi yok.Gerçi böyle bir ortamda milleti hayvanını veterinere neden götürmüyorsun diyede çıkışmak çok güç.

BULENTBAG

Uzman Üyemiz
Adı
BÜLENT
Soyadı
BAĞ
Sercan TOPÇU' Alıntı:

Kuşun titremesi var cümlesinden hemen nasıl Avian Chlamydiosis hastalığı olup örtüşen yerleri olduğunu çıkartıyorsunuz?

Lütfen yazdıklarımı yanlış anlamayın.Sonuçta yardımcı olmak için yazıyorsunuz ama yanlış yönlendirip moral bozmaya gerek yok...
Günay abi kendi üslubuyla en güzel cevabı vermiş size. Evet bu hastalık tüm kümeslerde mevcut. Bunu iddaa edebiliyoruz. Aksini iddaa ediyorsunuz gidin test yaptırın. Biz insanların bazı konularda bilinçlenmesi için yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bakın biz bu konuda ilaç ismi vermedik. Hastalık kesin bu demedik. Ama sizin moraliniz bozulmuş. Bizim yaptığımız araştırmaları ve görüştüğümüz uzman kişilerden aldığımız bilgileri duysanız ağzınız açık kalırdı. Telefon numaramız yazılı. Bizi test etmek adına bile olsa bir telefon açıp bilgimizi sınayabilirdiniz. Sonuçta burası bir forum herkes düşüncelerini yazacaktır. Siz herkesin doğru yazdığını düşünmek zorunda değilsiniz. Bahsedilen yöntemleri uygulamak zorunda da değilsiniz.

Sercan TOPÇU' Alıntı:

Levent Bey benden yaşça büyüksünüzdür o yüzden fazla birşey yazmayacağım sizinde konuların içlerine ne tür yorumlar yaptığınız belli.
Gibi saldırılara hiç gerek yok. Kişi önce kendini mizana koysun. Sonra başkasını tartmaya kalksın. Önemli olan başkalarının sırtından prim yapmak değildir Sercan usta. Günay abi en güzel şekilde ifade etmiş size. Umarım bir pay çıkarır ve bundan bir ders alırsınız. Biz şuan o hastalık hakkında iddalı olmamıza karşın kullandığımız ilaçları bile söylemekten sakınmışken. Böyle bazı ithamlarda kalmak sıkıntı verdi bize açıkçası. Bilgiyi araştırın. Kimden duyarsanız araştırın. Bu size tavsiyemiz olsun.

tipo2727

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akkurt
YORUM YAPAN ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDERİM .
GERÇEKTENDE VETERİNERLERE GÜVENMEK ZOR BAZI ŞEYLERİ KENDİMİZ DENEMEZSEK ÇÖZÜM BULMAK GERÇEKTEN ZOR.
GÜNAY BEY ÖZÜR DİLEMENİZE GEREK YOK.BİZ BURDA BİR AİLEYİZ ELBETTE BAZI ŞEYLERİ TARTIŞICAZ TAKİ DOĞRUYU BULANA KADAR AMA KALP KIRMADAN USLÜPA DİKKAT EDEREK SONUÇTA HER ŞEY KUŞLARIMIZIN SAĞLIĞI İÇİN....

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
Bülent BAĞ' Alıntı:
Günay abi kendi üslubuyla en güzel cevabı vermiş size. Evet bu hastalık tüm kümeslerde mevcut. Bunu iddaa edebiliyoruz. Aksini iddaa ediyorsunuz gidin test yaptırın. Biz insanların bazı konularda bilinçlenmesi için yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bakın biz bu konuda ilaç ismi vermedik. Hastalık kesin bu demedik. Ama sizin moraliniz bozulmuş. Bizim yaptığımız araştırmaları ve görüştüğümüz uzman kişilerden aldığımız bilgileri duysanız ağzınız açık kalırdı. Telefon numaramız yazılı. Bizi test etmek adına bile olsa bir telefon açıp bilgimizi sınayabilirdiniz. Sonuçta burası bir forum herkes düşüncelerini yazacaktır. Siz herkesin doğru yazdığını düşünmek zorunda değilsiniz. Bahsedilen yöntemleri uygulamak zorunda da değilsiniz.

Gibi saldırılara hiç gerek yok. Kişi önce kendini mizana koysun. Sonra başkasını tartmaya kalksın. Önemli olan başkalarının sırtından prim yapmak değildir Sercan usta. Günay abi en güzel şekilde ifade etmiş size. Umarım bir pay çıkarır ve bundan bir ders alırsınız. Biz şuan o hastalık hakkında iddalı olmamıza karşın kullandığımız ilaçları bile söylemekten sakınmışken. Böyle bazı ithamlarda kalmak sıkıntı verdi bize açıkçası. Bilgiyi araştırın. Kimden duyarsanız araştırın. Bu size tavsiyemiz olsun.

Şimdi tekrarda boşu boşuna anlamıyorsunuz ama cevap yazıyorum neyse.Üslubunuzu bozdunuz bende bozuyorum aynı şekil kişi nasılsa aynı şekilde cevap verilmeli belliki böyle anlıyorsunuz..

İlk olarak biraz okumayı öğrenin karşınızdaki ne yazmış ben sizin araştırmalarınız beş para etmezmi dedim ne demişim onu bir öğrenin.Bülent bey boşu boşuna laf kalabalığı yapmayın bana.Günay bey benim yazdığıma cevap olarak yazmış Levent beye noluyorda çanak tutuyor levent beyin boş mesajlarınıda biliyoruz neler yazdığını buraya tek tek konuları atabilirim.Ben gördüğümü söylüyorum.

Şahsım hakkında size en ufak şey söylemek düşmez,hadsizliktir,terbiyesizliktir,şerefsizliktir...

İlk olarak ne yazdığımı okuyup o beyninize yerleştirin .Ben burda araştırmalarınıza laf etmedim:Uğraşıp dininip araştırmışsınız..Sizin anlatıkllarınıza göre kimse bu işi yapmasın herkesde bu hastalık var.Sonuçta insana'da geçiyor ve durum bu...

Konuyu nereden nereye getirdiniz beyninize sağlık...Tekrar söylüyorum ben sizin araştırmalarına tek bir şey bile söylemedim kaldıki günay beye verdiği cevaplar üzerine teşekkürümüde ettim.Saygısızlık yapıp haddinizi aşmayın ....

BULENTBAG

Uzman Üyemiz
Adı
BÜLENT
Soyadı
BAĞ
Sercan TOPÇU' Alıntı:
Şimdi tekrarda boşu boşuna anlamıyorsunuz ama cevap yazıyorum neyse.Üslubunuzu bozdunuz bende bozuyorum aynı şekil kişi nasılsa aynı şekilde cevap verilmeli belliki böyle anlıyorsunuz..

İlk olarak biraz okumayı öğrenin karşınızdaki ne yazmış ben sizin araştırmalarınız beş para etmezmi dedim ne demişim onu bir öğrenin.Bülent bey boşu boşuna laf kalabalığı yapmayın bana.Günay bey benim yazdığıma cevap olarak yazmış Levent beye noluyorda çanak tutuyor levent beyin boş mesajlarınıda biliyoruz neler yazdığını buraya tek tek konuları atabilirim.Ben gördüğümü söylüyorum.

Şahsım hakkında size en ufak şey söylemek düşmez,hadsizliktir,terbiyesizliktir,şerefsizliktir...

İlk olarak ne yazdığımı okuyup o beyninize yerleştirin .Ben burda araştırmalarınıza laf etmedim:Uğraşıp dininip araştırmışsınız..Sizin anlatıkllarınıza göre kimse bu işi yapmasın herkesde bu hastalık var.Sonuçta insana'da geçiyor ve durum bu...

Konuyu nereden nereye getirdiniz beyninize sağlık...Tekrar söylüyorum ben sizin araştırmalarına tek bir şey bile söylemedim kaldıki günay beye verdiği cevaplar üzerine teşekkürümüde ettim.Saygısızlık yapıp haddinizi aşmayın ....
Sercan usta ukalalığın diz boyu. Arkadaşım insanları hedef gösterme. Beynin çok mu çalışıyor senin de insanları aşağılıyorsun. İlk üslubundan dolayı sana ters cevap veriliyor bunu böyle bil. Madem çok cesursun. O arkadaşımızı hedef göstereceğine boş yazan öbür insanları da deşifre et. Bırak bu işleri, bırak bu hazımsızlığı. Levent bey Günay abinin yazılarını takip ettiğinden bahsettmiş. Sizin bundan neden karnınız ağrıyor. Bu vasıtayla bir yere gelmeyi düşünmeyin. Sizin ürettiğiniz şeylerden bahsedin. Madem çok üretkensin. Anlat bizde bilelim. Burası bir forum. Herkes konuşuyor. Bilsin bilmesin. Her konuşulan seni rahatsız mı ediyor. Burda bilmeyenler bilenlerden bir şeyler öğrenmeye çalışıyor (doğru yada yanlış). Ama sen her söyleneni yapmaya çalışan biriysen, beyin konusununda önce kendini sorgula derim.