Kardeş Eş

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
Herkese Hayırlı Üretimler bilgi amaçlı bir konu hakkında görüşlerinizi almak istiyorum. Aynı kuluçkadaki kardeş kuşlar çift olur mu ? Olursa yararları ve zararları hakkında bilgi alabilirmiyiz... Şimdiden teşekkürler

VolkanAlcin

Üyemiz
Adı
Volkan
Soyadı
ALÇİN
Ben kardeşlerin biribiriyle iyi anlaşıp çok samimi olmalarına ve eş gibi algılanmalarına rağmen hiç çiftleşmediklerini, altlarından yumurta bekleyen sahiplerinide uzun süre beklettiklerine tanık olmuştum :)

Ancak bir diğer yandan onların doğasından emin değilim. Çiftleşme döneminde en yakındaki dişi ile ilişkiye girebilir. Bir sultan papağanının yavrusuyla çiftleştiğini ve  altından yumurta aldığını söyleyen bir yazı vardı. Ama bildiğimiz muhabbet kuşları sürü halinde yaşayıp tek eşli oluyorlar :)

Oğuz Emre ACAR

Üyemiz
Adı
Oğuz Emre
Soyadı
ACAR
Olabiliyor birkaç kez duydum eş olduklarını. Ama kardeşlerin yapacakları yavruların hasta ya da sakat olma ihtimali çok yüksek.

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
Yani buda demek oluyor ki aynı kuluçkada ki kardeş kuşları eş yapmak mantıklı değil. Geçen bir yazıda Sağlam kan kuşların kardeşleri birbirleri ile eş yapılmış ve hep aynı sağlam kan devam etmiş diye okumuştum.

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
baskın karakterleri toplamak için yapılıyor özelliklede kanaryalarda bu. aynı özellikler ne kadarda toplansada sorunlar elbette oluyor. kardeş yavruları eş yapacaksanız eğer şimdiki kuluçka ile bir sonraki kuluçkayı eş yapmak daha mantıklı olur bence.

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
Evet 2 kuluçkayı birbiri ile eş yapmak zararları en aza indiriyor gibi bencede mantıklı.

Oğuz Emre ACAR

Üyemiz
Adı
Oğuz Emre
Soyadı
ACAR
İsa YILMAZ.' Alıntı:
baskın karakterleri toplamak için yapılıyor özelliklede kanaryalarda bu. aynı özellikler ne kadarda toplansada sorunlar elbette oluyor. kardeş yavruları eş yapacaksanız eğer şimdiki kuluçka ile bir sonraki kuluçkayı eş yapmak daha mantıklı olur bence.
+1  ;)

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
Ben aynı kuluçka değil de aynı çiftin diğer kuluçkadan olan yavrularını bile kullanmamaya özen gösteriyorum.Şahsen bendeki kuş sayısı az olduğu için değiştirmek kolay oluyor...

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
İsa YILMAZ.' Alıntı:

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Kadir Can ŞAFAK' Alıntı:
Yani buda demek oluyor ki aynı kuluçkada ki kardeş kuşları eş yapmak mantıklı değil. Geçen bir yazıda Sağlam kan kuşların kardeşleri birbirleri ile eş yapılmış ve hep aynı sağlam kan devam etmiş diye okumuştum.
ANCAK AYNI BATIN YAVRU olmamaları gerekiyor
örnek 1. batın kardeşlerle 2. batın kardeşler eş olursa sıkıntı olmaz..

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
YAVRULARI EŞ YAPIPTA SAKAT ÇIKTI DEYİP RESİMLERİNİ ATANLARI HİÇ GÖRMEDİM BENDE AYNİ YUVA KARDEŞLERİNDEN EŞ VAR MİLLETİN ÖTÜRDÜĞÜ GİBİ SAKAMAKAT ÇIKMIYOR BU KANATLI HAYVANLARIN HEPSİNDE GEÇERLİ DENEYİN GÖRÜN