KARDEŞ MUHABBET KUŞLARININ EŞE ATILMASI

aykutsüzer

Uzman Üyemiz
Adı
aykut
Soyadı
süzer
Kardeş muhabbet kuşlarının eşe atılmasında doğacak sıkıntılar nelerdir.?

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Ben atmıyorum ama Kardeş muhabbetleri eşe atanları çok gördüm yavrularında sorunsuz olduğunu belirttiler. Ancak kan uyuşmazlığı riski yaşanabilir ve sakat yavrular çıkabilir.

10u-R

Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
Karahan
ben yurtdisinda yasayan, ve cok tecrubeli insanlardan duydugumu söylüyorum, ki kendi görüsümde ayni sekilde!

nasil normal insanlarda, abi kardes evlenemiyosa, kuslarda da ayni sekilde önlenmesi gerekiyo! bunu nasil takip ediyolar? nasil takip edicem, anne babasinin yüzük nr lari kagida aktarip, cikan yavrularin bileziklerini takarken, ayni semaya aktarincailerde hangisi abi kardes ayirabiliniyo!

(kisisel görüsüm)

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
arkadaşım kardeş kuşları eşlediğinde sorunsuz bir kuluçkada olabilir olmayabilirde ancak bu işe bence sakın girme sonuçta bu işin diğer tarafıda var onlar hayvan düşünemez ve eşleşir ancak buna senin bir şekilde mani olman gerek nasıl yemini suyunu takip ediyorsan bunlarıda takip et derim bana ters geldiği için bu yazıyı yazıyorum

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
peki eşe atan arkadaşımız varmı ? Varsa ne gibi sorunlar yaşamış paylaşırsa sevinirim. Eşe atmadığım için bilgim  olmadan yorum yapmayacağım .

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
ben geçmişte yaşamıştım bu olayı,
dişi sandığım bir erkek ile bir dişi yi ikiside dişi diye aynı kafeste besliyordum aralarında bir ağız var yani üst üste gelen iki ağızdan aldığım yavrulardı ,kısacası neticede her ağızda çıkan yavrulardan en az 1-2 si alt gaga üstte üst gaga altta yavrular verdi daha sonrada çiftleri bozup başka kuşlarla çift yaptım.
Bence hiç deneme hem hiç etikde değil. bende merak ettiğim için yavru yapmalarına izin vermiştim ama pişman oldum sonradan.
Bir yerde okumuştum kardeş kuşlardan alınan yavruların git gide küçüldüğünü yazıyordu bu sadece duyum ama bence doğru olduğuna inanıyorum

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
benim 2 çift kuşum kardeş ama ALLAH a şükür hiç sakat yavru almadım ama ben mecburiyetten atmıştım . imkanın varsa bende atma derim

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
dişi sandığım bir erkek ile bir dişi yi ikiside dişi diye aynı kafeste besliyordum aralarında bir ağız var yani üst üste gelen iki ağızdan aldığım yavrulardı ,kısacası neticede her ağızda çıkan yavrulardan en az 1-2 si alt gaga üstte üst gaga altta yavrular verdi daha sonrada çiftleri bozup başka kuşlarla çift yaptım.
Bence hiç deneme hem hiç etikde değil. bende merak ettiğim için yavru yapmalarına izin vermiştim ama pişman oldum sonradan.
Bir yerde okumuştum kardeş kuşlardan alınan yavruların git gide küçüldüğünü yazıyordu bu sadece duyum ama bence doğru olduğuna inanıyorum  KATILIYORUM

trej

Uzman Üyemiz
Adı
haydar
Soyadı
karaçal
bende kardeşleri eşe atma taraftarı değilim bizzat bir üreticide gördüğümü söylüyorum eş kuşlar bayağı iri ve renkleri parlaktı çıkan yavruların yapıları küçük ve renkleri parlak değildi 

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
kemal akbulut' Alıntı:
Bir yerde okumuştum kardeş kuşlardan alınan yavruların git gide küçüldüğünü yazıyordu bu sadece duyum ama bence doğru olduğuna inanıyorum  KATILIYORUM
Abi korku filmi gibi seninki.

aykutsüzer

Uzman Üyemiz
Adı
aykut
Soyadı
süzer
arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler
konuyu açmamdaki amacım buydu zaten
yaşanmış tecrübeleri birbirimizle paylaşıp üretim aşamasında en az hataları yapmak.
ve bu forumları okuyan yeni başlamış veya bu tür konularda tecrübesi olmayan arkadaşlarada ışık olmak.

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
peki kendi yavrularıyla farklı çiflerden yavrularıda olsada aynı çiftten olsada salmaya attığı yavrulardan salma  üretimi yapan arkadaşlar kardeşlerin çifleşmesini engelleyebiliyormu  acaba onu merak ediyorum

Rafet TANIŞ

Üyemiz
Adı
Rafet
Soyadı
TANIŞ
Değerli Arkadaşlar; İlgili topik çok önemli bir konu.

Kardeşi Kardeşe eşe atmak Sadece muhabbetlerde değil tüm kuşlarda yanlış bir uygulama olur.

Sebebeine gelince : Akraba evliliği dediğimiz bu örnekte çıkacak olan yavruların hilkat garibesi olması kaçınılmaz bir sonuçtur. Ayrıca genetik olarak Anne babada olan bir hastalık otomatik olarak yavrulara geçecektir.

Bu konuda aklınızda kalması açısından Aydın Söke yöresinde dillenen bir olayı anlatayım.
Söke yöresindeki mağaralarda yüzlerce genetik bozuk muhabbet kuşlarla doluymuş.

Sebebine gelince;

Söke de salma usulü ile yapılan üretimlerden ki kardeş kardeşe eşlenmeler kaçınılmazdır salma üretimlerinde,  çıkan yavruların bir kısmı genetik bozuk olarak çıkıyor. Söke deki üreticiler bu kuşları toplayıp çevredeki mağaralara bırakırlarmış . Bu bir örnek bu sadece Söke yöresine has değil tabiiki.

Salma usulü ile üretim yapılan tüm salmalarda kaçınılmaz sonuçturk eminim böyle yavruları itlaf usulü ile ortadan kaldıran Arkadaşlarımızda mevcuttur.

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
KARDEŞLERİ EŞE ATMAK HERZAMAN RİSKTİR SAKAT YAVRULAR VEYE FRENÇMOLTLU YAVRU OLMA OLASILIĞI YÜKSEKTİR SAĞLAM YAVRUDA ÇIKABİLİR AMA EŞE ATILMAMASI DAHA İYİDİR

E

elaziz2316

Guest
erbay' Alıntı:
Bence kardeşleri eşe atma  etik değil bence..
    +1

Salmada üretim yapanlara diyecek bişi yok. Şansa kalmış. Ama bile bile yapılmamaıs lazım.

metkuy

Uzman Üyemiz
Ocak ayından itibaren çıkan yavrulardan  40 tane muhabbet kuşunu bir salmaya koydum ve doğal olarak bu yavruların içinde kardeş olanlar var , şuandan sonram bunu ayırma şansımda yok, bu durum benim için ileride sıkıntı yaratırmı acaba. Bu konuda dışardan kuş almayıda düşündüm fakat mvsim gereği piyasada kuş yok olanlarda yüksek fiyat istemekte eğer bir sıkıntı olmayacaksa kendi kuşlarımla üretim yapmak istiyorum. Bu konuda değişik fikirleri olan veya tecrübeleri olanlar var ise paylaşırlarsa çok memnun olurum.