KEKLİKLER HAKKINDA BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR YARDIM LÜTFEN

trej

Uzman Üyemiz
Adı
haydar
Soyadı
karaçal
SELAM ARKADAŞLAR BABAM 65 YAŞINDA KEKLİK BESLEMEYE KARAR VERMİŞ VE BÜYÜK BİR YER YAPMIŞ 3 DİŞİ 1 ERKEK VAR ERKEK KEKLİK 1 TANE DİŞİYİ ÇOK KOVALIYOR VE DÖVÜYOR
ÖTEKİ 2 TANEYE DOKUNMUYOR DAYAK YİYEN DİŞİ YERE YATINCA DÖVMÜYOR NEDNİ NE OLABİLİR ARKADAŞLAR BU KONUDA BİLGİSİ OLAN VARSA LÜTFEN YAZSIN NE YAPMAMIZ GEREKİYOR BABAMIN HEVESİ KURSAĞINDA KALMASIN TEŞEKKÜRLER ARKADAŞLAR

E

elaziz2316

Guest
    Erkek kekliklerin, kendilerine itaat etmeyen dişi keklikleri öldürdüklerini duymuştum. Benzer durum olabilir. Bence imkan var ise o kekliği ayırmakta fayda var.

gazez38

Yeni Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kazezoğlu
BENCE 2 DİŞİ 2 ERKEK VAR O KÜMESTE ERKEK KEKLİK ÜSTÜNLÜK YAPMAYA ÇALIŞIYOR YANİ REİS OLMA ÇABASINDA DİYE DÜŞÜNÜYORUM ...

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
HAYDAR KARAÇAL' Alıntı:
SELAM ARKADAŞLAR BABAM 65 YAŞINDA KEKLİK BESLEMEYE KARAR VERMİŞ VE BÜYÜK BİR YER YAPMIŞ 3 DİŞİ 1 ERKEK VAR ERKEK KEKLİK 1 TANE DİŞİYİ ÇOK KOVALIYOR VE DÖVÜYOR
ÖTEKİ 2 TANEYE DOKUNMUYOR DAYAK YİYEN DİŞİ YERE YATINCA DÖVMÜYOR NEDNİ NE OLABİLİR ARKADAŞLAR BU KONUDA BİLGİSİ OLAN VARSA LÜTFEN YAZSIN NE YAPMAMIZ GEREKİYOR BABAMIN HEVESİ KURSAĞINDA KALMASIN TEŞEKKÜRLER ARKADAŞLAR
Aşağıdaki link işinize yarayabilir...

http://www.keklik07.com/

ahmetondul

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
öndül
Doğada Keklikler çiftler halinde yaşarlar.Her çiftin belli bir sınırı vardır bölgesi mevcuttur.Her kekliğin diğer kekliklere üstünlükleri mevcuttur ama dişi keklik yumurta bırakıp kuluçkaya yatana kadar o zaman erkek keklik yalnız kalır ve kendisine yanlız kalan dişi varsa hemen onun bölgesine ve kendi bölgesine çeker buda aslında kekliğin tek eşli olmadığını gösterir.Keklik çifliklerindede tam sayıyı bilmiyorum ama bir kafese tahmini 3 erkek 10 dişi bıraktıkları aklımda kalmış.
    Büyük bir ihtimal dövülen keklik erkekte olsa dişide olsa baskın erkeğin himayesine girmesi için yediği dayaktır.Saygılar.

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
ben keklik besledim.onları çözmek zor.önce elinizdeki kekliklerin erkek veya dişi olduğunu anlamak lazım.bazen erkek uysal oluyor.2 erkek bir arada yaşıyor.bazen agresif oluyor.dişileride dövebilip hatta öldürüyor.yer müsait ise bırakın kovalasın.ama dar ise emin olduğunuz dişi ve erkeği bir araya koyun .

asel09

Takipçi Üyemiz
Adı
Asel
Soyadı
Öztekin
Keklik agresif hayvandır bu yüzden bıldırcın gibi toplu kafeslerde değilde 3 dişi 1 erkek yada 1 dişi 1 erkek şeklinde üretim yapılır. Keklik kan dökmeyi seven bir hayvandır bu tarz davranışlar normal herhangi birşeyden dolayı dövüyo olabilir bunu anlamanız mümkün değil. Eğer ayırmazsanız diğer kekliğinizi ölü bulabilirsiniz.