Kendi İmalatım Yem Ayıklama Makinası

• Konbuyu başlatan elaziz2316
  • Başlangıç tarihi
E

elaziz2316

Guest
epopeus' Alıntı:
gerçekten çok güzel eski hurdaları elinde tutmakta eliniz baya bu işlere yatkın olduğu açıkca görünüyor ellerineze sağlık ayrıca fikir mükmmel bende düşünüyorum ve şöylebir fan kullanmayı düşünüyorum inşallah fazla gelmez güçü. sizin kullandığınız fanın ebatı kaç kaç cm 12 mi acaba

http://www.elektrikdeposu.com/ASPIRATOR-AIRCOL-KANAL-TIP-120,PR-102220.html
    Bence büyük bişi yapmayacaksan benim kullandığım fan yeterli, hemde daha ucuz. Fan için alacağın adaptör ayarlı adaptör de olabilir. Ya da 12 V'luk bir adaptöre fanı bağlarken seri olacak şekilde bir ayarlı direnç takarak hızını ayarlayabilirsin. Benim fan 8cm. Standart bilgisyaar kasa fanı.

ahmetresit

Üyemiz
Adı
AHMET REŞİT
Soyadı
SABAHYELİ
TEBRİK ETMEK BİLE AZ OLUR GERÇEKTEN HELAL OLSUN ELİNİZE SAĞLIK 10 NUMARA BİR TASARIM :)

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
benim  bi  kaç muhabbet için fazla gelir üretim haneler için süper  mutlaka patentini alın başkaları ben icat ettim deyip üstüne patent parası alır söyliyim

Oğuz Deniz

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.muhabbetkuslari.org
Adı
Oğuz
Soyadı
Deniz
Teknik işlerde biraz zayıfımdır maruz görün beni lütfen ama anlayamadığım, kafamın basmadığı üç konu daha var :)

Adaptör dediğiniz şu tepefon şarj eden türde aletler. Onlarda elektriğe bağlanıyor sonuçta ama sanırım voltajı düşürüyor, yani 12 V olunca zarar vermiyecek fana, bilmem doğrumuyum ?

Birde şu altın renkli aparatın bir ismi yokmudur ? Elektrikçiye gittiğimizde hocam bana şunu şunu ver diyebilelim.

Ve son olarak o altın rengi aparat fan ile adaptörün birleşmesini sağlıyor dimi ? Yani adaptörden gelen kabloların ucuyla fanın kablolarını birleştiren aparat o olacak..

Şimdiden cevap verecek herkese teşekkür ediyorum ;)

E

elaziz2316

Guest
    Oğuz bey, arkadaşım yukarıda gerekli açıklamayı yapmış. Sağolsun. Dediği gibi herhangi bir konnektör de olabilir. Benim elimde bu vardı bunu kullandım. Hiç konnektör kullanmadan direkt de kabloları keserek de bağlayıp bantlayabilirsin. Ama bu tür konulara yatkınlığı olan birisinden destek almanı tavsiye ederim. Yoksa işin içinden çıkamayıp boşa emek, zaman, para masrafı etmiş olursun.

Kawasaki

Takipçi Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
Kahraman
Bundan muhakkak bende yapıcam 2 tane birini hediye edicem hocama  :)

Kawasaki

Takipçi Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
Kahraman
Oğuz Deniz' Alıntı:
ÜZerime alınıyorum  ;D Olleeey  :D
Oğuz tamam üzerine alın bir sakınca yok saanada yaparım ama senden kıymetli olmasın Osman hocam var sonra sana yapar gönderirim  :D

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
ARKADAŞLAR  fan motoru nasıl olursa olsun yeterki dönsün fana hava emdiği yere hava kontrolü için her hangi bir hava yı azaltıp çoğaltan bir aparat yaparsanıiz sistem çalışırken baktın çok üflğyor kısarsın az üflüyor açarsın böylece sistem daha çok kullanışlı olur48 mekan 06 VATAN SLM

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
gerçekten çok yararlı vegüzel bir paylaşım banada böyle birşey lazım üflerken kabuk içinde kalıyor bazen rüzgarla geri dönen kabuklar ağzıma yapışıyor ister istemez yutuyorum  :D

ellerine sağlık

metkuy

Uzman Üyemiz
Tebrikler , ellerinize sağlık , kullandığınız plastik kapların ölçülerini yazabilirmisiniz , 12 V luk adaptör büyük geldi , 9 v luk adaptör kullandım yazmışsınız bu ayarı tutturabilmek için kapların ölçülerini birebir kullanmayı düşünüyorum.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Bende yaptım geçen gün, biraz büyük oldu tabi, ben çuvalla aldığım yemlerinde tozlarından ayıklamak için yaptım. ilk yaptığım denemede 10 kg yem kabuğundan 2 kg yem ayıkladım. demekki baya dışarı atıyormuşum. Ben 220 v 12x12 vantilator kullandım. gayet güzel üflüyor. Hazır veya ithal yem almayan herkese tavsiye ederim.

akin3734

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.yavrumuhabbet.com
Adı
Akın
Soyadı
AKIN
elaziz hocamçok güzel olmuş aynısın kutu olanını ben yaptım. Sağlıkçı olduğum için elime ecza dolabının kutusu geçti. Bende biir yerde gördüğüm tarif üzerine yaptım. Çok güzel verim aldım. Ama zamanla kutu olduğu için dağılmaya başlıyor. Yeniden yapmayı düşünüyorum. Şimdi size 2 sorum olacak. Öndeki hava deliği çok ince değil mi? Ben sineklikle yaptığım halde tıkanıyordu. Diğer taraftan alttaki boş kabukların toplandığı kutunun boşluğundan hava kaçtığı için dışarıya boş kabuk bir hayli yayılmıyor mu? Mehmet hocam sizinkide çok güzell olmuş. Selahhattin abinin yapmış olduğunuda merak ediyorum.