erhankiret
Uzman Üyemiz
MALZEMELER:
* 400 gr. Mısır Unu
* 500 gr. İrmik
* 125 gr. Arı 12 vit.6 min.sütlü sebzeli pirinç unu
* 200 gr. Galeta unu
* 120 gr.Etimek (light)
* 1 Paket ülker altınbaşak yulaflı-kepekli bisküvi (5*46 lık pakette)
* 1 Paket muzlu bebe bisküvisi
* 2 Yemek kaşığı beyaz un
* 10 Adet yumurta
* 5 Paket kabartma tozu
* 10 Paket vanilin
* 1 Çay bardağı sıvı yağ
* 1/2 Çay kaşığı tarçın
* 1 Yemek kaşığı çörek otu
* 1 Yemek kaşığı tatlı toz biber
* 1 Adet limon
FAZLAMI OLDU NE ahaaa
HAZIRLANIŞ GAYET BASİT;
Yumurta,sıvı yağ,kabartma tozu,vanilin,tarçın,rendelenmiş limon kabukları mikser yardımı ile çırpılır.daha sonra karışıma irmik ve kıvamı yakalamak için 2 kaşık kadar un atılır soya unu bulamadım eğer siz bulabilirseniz o daha iyi olur.son katılanlarla birlikte iyice çırpılan kek hamurumuz hazır olmuş olur...
sıvı yağ ile yağladığımız tepsiye dökülerek fırına verilir 180 derece de 20 dk da pişirdim ben herkezin fırını aynı olmadığı için bu konuda bişey diyemem.
Kekimiz piştikten sonra parçalayarak bir örtüye serer ve eğer evimiz müsait ise güneşte kurutabiliriz keki yada fırında da kurutabilirsiniz sadece biraz kızarır sıkıntı olmaz yanmadığı sürece.
Kekimiz kuruma da iken bizde diğer malzemeleri hazırlayalım mısır unu-pirinç unu-galeta unu-çörek otu-tatlı toz biber ve rondadan geçirdiğimiz etimek-bebe bisküvisi ve altınbaşak bisküvi bir kapta karıştırılır.
Kekimizinde kurutma işlemi tamamlandıktan sonra bu karışım ile karıştırılır.
mamamız hazır haşlanmış yumurta ve havuç ile nemlendirerek servis yapılabilir. Serin ve kuru yerde kavanoz içerisinde tazeliğini uzun süre korur.
(EK BİLGİ TÜM BU ÜRÜNLERİN MALİYETİ 23 TL TUTTU)
FAZLAMIZ EKSİĞİMİZ VARSA UYARIRSANIZ SEVİNİRİM...
* 400 gr. Mısır Unu
* 500 gr. İrmik
* 125 gr. Arı 12 vit.6 min.sütlü sebzeli pirinç unu
* 200 gr. Galeta unu
* 120 gr.Etimek (light)
* 1 Paket ülker altınbaşak yulaflı-kepekli bisküvi (5*46 lık pakette)
* 1 Paket muzlu bebe bisküvisi
* 2 Yemek kaşığı beyaz un
* 10 Adet yumurta
* 5 Paket kabartma tozu
* 10 Paket vanilin
* 1 Çay bardağı sıvı yağ
* 1/2 Çay kaşığı tarçın
* 1 Yemek kaşığı çörek otu
* 1 Yemek kaşığı tatlı toz biber
* 1 Adet limon
FAZLAMI OLDU NE ahaaa
HAZIRLANIŞ GAYET BASİT;
Yumurta,sıvı yağ,kabartma tozu,vanilin,tarçın,rendelenmiş limon kabukları mikser yardımı ile çırpılır.daha sonra karışıma irmik ve kıvamı yakalamak için 2 kaşık kadar un atılır soya unu bulamadım eğer siz bulabilirseniz o daha iyi olur.son katılanlarla birlikte iyice çırpılan kek hamurumuz hazır olmuş olur...
sıvı yağ ile yağladığımız tepsiye dökülerek fırına verilir 180 derece de 20 dk da pişirdim ben herkezin fırını aynı olmadığı için bu konuda bişey diyemem.
Kekimiz piştikten sonra parçalayarak bir örtüye serer ve eğer evimiz müsait ise güneşte kurutabiliriz keki yada fırında da kurutabilirsiniz sadece biraz kızarır sıkıntı olmaz yanmadığı sürece.
Kekimiz kuruma da iken bizde diğer malzemeleri hazırlayalım mısır unu-pirinç unu-galeta unu-çörek otu-tatlı toz biber ve rondadan geçirdiğimiz etimek-bebe bisküvisi ve altınbaşak bisküvi bir kapta karıştırılır.
Kekimizinde kurutma işlemi tamamlandıktan sonra bu karışım ile karıştırılır.
mamamız hazır haşlanmış yumurta ve havuç ile nemlendirerek servis yapılabilir. Serin ve kuru yerde kavanoz içerisinde tazeliğini uzun süre korur.
(EK BİLGİ TÜM BU ÜRÜNLERİN MALİYETİ 23 TL TUTTU)
FAZLAMIZ EKSİĞİMİZ VARSA UYARIRSANIZ SEVİNİRİM...