KENDİ YAPTIĞIM KURU MAMA TARİFİM...

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
MALZEMELER:

* 400 gr. Mısır Unu
* 500 gr. İrmik
* 125 gr. Arı 12 vit.6 min.sütlü sebzeli pirinç unu
* 200 gr. Galeta unu
* 120 gr.Etimek (light)
* 1 Paket ülker altınbaşak yulaflı-kepekli bisküvi (5*46 lık pakette)
* 1 Paket muzlu bebe bisküvisi
* 2 Yemek kaşığı beyaz un
* 10 Adet yumurta
* 5 Paket kabartma tozu
* 10 Paket vanilin
* 1 Çay bardağı sıvı yağ
* 1/2 Çay kaşığı tarçın
* 1 Yemek kaşığı çörek otu
* 1 Yemek kaşığı tatlı toz biber
* 1 Adet limon

FAZLAMI OLDU NE  ahaaa

HAZIRLANIŞ GAYET BASİT;

Yumurta,sıvı yağ,kabartma tozu,vanilin,tarçın,rendelenmiş limon kabukları mikser yardımı ile çırpılır.daha sonra karışıma irmik ve kıvamı yakalamak için 2 kaşık kadar un atılır soya unu bulamadım eğer siz bulabilirseniz o daha iyi olur.son katılanlarla birlikte iyice çırpılan kek hamurumuz hazır olmuş olur...

sıvı yağ ile yağladığımız tepsiye dökülerek fırına verilir 180 derece de 20 dk da pişirdim ben herkezin fırını aynı olmadığı için bu konuda bişey diyemem.

Kekimiz piştikten sonra parçalayarak bir örtüye serer ve eğer evimiz müsait ise güneşte kurutabiliriz keki yada fırında da kurutabilirsiniz sadece biraz kızarır sıkıntı olmaz yanmadığı sürece.

Kekimiz kuruma da iken bizde diğer malzemeleri hazırlayalım mısır unu-pirinç unu-galeta unu-çörek otu-tatlı toz biber ve rondadan geçirdiğimiz etimek-bebe bisküvisi ve altınbaşak bisküvi bir kapta karıştırılır.

Kekimizinde kurutma işlemi tamamlandıktan sonra bu karışım ile karıştırılır.

mamamız hazır haşlanmış yumurta ve havuç ile nemlendirerek servis yapılabilir. Serin ve kuru yerde kavanoz içerisinde tazeliğini uzun süre korur.
(EK BİLGİ TÜM BU ÜRÜNLERİN MALİYETİ 23 TL TUTTU)

FAZLAMIZ EKSİĞİMİZ VARSA UYARIRSANIZ SEVİNİRİM...

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Eksikten çok fazla var bence abi. Örneğin yaz aylarına girdiğimiz şu günlerde bebe bisküvisi, toz biber hayvanları biraz zorlayabilir. Bunları bir tek ben değil Günay abim de söyledi. Bu arada çöreotu nasıl bir etki sağlıyor? Hiç duymadım.

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Eksikten çok fazla var bence abi. Örneğin yaz aylarına girdiğimiz şu günlerde bebe bisküvisi, toz biber hayvanları biraz zorlayabilir. Bunları bir tek ben değil Günay abim de söyledi. Bu arada çöreotu nasıl bir etki sağlıyor? Hiç duymadım.
efekan kardeşim çörekotunu bir abimden duydum antioksidan etkiye sahip ishal ve astım gibi rahatsızlıklara karşı koruyucu etkisi olduğunu söylemişti bende ilk defa ekledim bu sefer.toz biberin bir acılığı yok yaz aylarında ne gibi bir olumsuz etkisi var?aynı şekilde bebe bisküvisinin de olumsuz etkisi nedir?Yanlış anlama düşünceni sorgulamak için değil öğrenmek için soruyorum.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Erhan KİRET' Alıntı:
efekan kardeşim çörekotunu bir abimden duydum antioksidan etkiye sahip ishal ve astım gibi rahatsızlıklara karşı koruyucu etkisi olduğunu söylemişti bende ilk defa ekledim bu sefer.toz biberin bir acılığı yok yaz aylarında ne gibi bir olumsuz etkisi var?aynı şekilde bebe bisküvisinin de olumsuz etkisi nedir?Yanlış anlama düşünceni sorgulamak için değil öğrenmek için soruyorum.
Ben de Günay abiden duydum. Benim mamam da da bulunuyordu. Çıkar yaz aylarında dedi. Herhalde hayvanları yakıyor tüye falan sokuyor. Pulbiberin bence acı veya tatlı olması önemli değil. Bu arada abi tüm bu karışım toplamda kaç kg geldi.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Abi sen neden 1.5 kg için bu kadar uğraşıyorsun ve 20 tl harcıyorsun? 4 kg Deli Nature mama al Günay abi de tavsiye ediyor. Fiyatı da 32 tl. Senin mamadan ucuza geliyor.

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
farkındayım efekan hatta cede bile kg'a vurursak daha ucuza geliyor ama bende ki maksat kendi yaptığım bişey olsun istedim her ne kadar bilindik markalar olsa bile kendi yaptığım kadar güvenmiyorum açıkcası. bir de nijersiz mama olmasını istedim benim çiftler biraz hızlı :)

Adı
sinan
Soyadı
eren
kuş  düğün yemeği bol çeşitle olur ben yaptım oldu olmaz burayı yeni kuşa başlayan arkadaşlarda okuyor  mama kebab ver gitsin cansız kalırsa at gitsin..benim mamam--haşlanmış üç yumurta nane kekik irmik üç  büsküvü üç beş damla bal yada pekmez az tuz iyotlu  çay kaşığı toz seker yeterli bir havuç üç yılda 200 ü geçkin yavru ben bu mamayla büyüttüm tavsiye olunur kalanı buz dolabında azı kapalı sakla --uzun  süre dayanan gıda maddeleri koruycu ilaç olmazsa bozulur . öle--taze mama gibisi yoktur ---

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
Hazır mama kullanın boşverin evde mama yapımını Cede yada orlux önerilen gerçekten iyi mamalar ben cede ile başladım bir dahaki sefere orlux alacam bende çok uğraştım mama yapımıyla ama değmez evde mama yapmakla uğraşılmaz alın hazır kaliteli mama rahat edin.

Erman Sayın

Uzman Üyemiz
Sedat GAYİN' Alıntı:
Daha az kus icin daha basit mama yokmu
bebe bisküvisi alıyorum rondoda iyice küçülene kadar çekiyorum bir kavanoza koyuyorum(birdaha rondoluk iş kalmıyor). sonra herşey kavanozda zaten al dök.kuş sayısına göre haşlanmış yumurta(beyazının hepsini koyma sarı fazla olsun kalan beyazı at) az mısır unu biraz irmik bebe bisküvisi azda pirinç unu miktara göre 1 yada 2 havuç rendele karıştır en basiti budur heralde :)

moordek

Takipçi Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
Özdemir
eline sağlık erhan malzemeyi bol kullanmışsın..kuşlarına ne kadar değer verdiğin burdan görülüyor.ama biraz daha araştırma yap istersen..ne cebine zarar nede yaz aylarında kuşların bağırlarını yakma :)

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Emeğinize sağlık çayla biz bile yeriz kuşlar yemesinmi. Tebrik ederim birde hanımlar kuş besleyince kızıyor diyenler var. Bir kek kuşlara bir kek hanımlarınıza ikram edin. Bakın bakalım hiçkimsenin hanımı kızıyormu? :)