Kim Demiş KURUMA hastalığının tedavisi yok diye!!!

erol.eğritepe

Üyemiz
Adı
erol
Soyadı
eğritepe
Şahin GÜNGÖR' Alıntı:
Bu mantar kursak iç yüzeyini kapatıyor.Geçen senede yazdım FUNGIZONE amfoterisin B bu hastalığa iyi geliyor.Ancak çok zahmet verici bir iş.Kullanımı ılık su ile açık sarı olacak şekilde kursağa 2cc beş gün boyunca verilir.Bu ilacın ısı aralığına dikkat etmemiz gerekiyor.Yoksa bir fayda vermez.Kekik suyu elma sirkesi v.s hastalığa yakalanmış kuşa hiç faydası olmaz ama koruma amaçlı kullanmak gerekir.Quıko MED ,chemi vit naturbıotık specıal bunlarıda koruma amaçlı kullanabiliriz.
ağır bi ilaca benziyor  Fiyatı; 16,79 tl, Barkod no: 8699726790108 cok dikatlı olmak lazım verirken

Endikasyonları:
Amfoterisin B çoğu mantar türlerine karşı ileri derecede in vitro aktivite gösterir. Histoplazma capsulatum, Coccidioides immitis, Candida türleri, Blastomyces dermatitidis, Rhodotorula, Cryptoccus neoformans, Sporothrix schenkii, Mucor muceda, Aspergillus fumigatus suşlarını inhibe eder. Amfoterisin, mantarın duyarlılığına ve vücut sıvılarındaki yoğunluğuna bağlı olarak ya fungistatik ya da fungusittir. Dissemine, candidiasis, aspergilloz, mükormikoz, kronik mysetoma, kriptokokal menenjit amfoterisinle başarıyla tedavi edilir. Sadece pozitif deri veya serolojik test sonucu veren, klinikte sık rastlanan ve belirgin olmayan mantar hastalıklarının tedavisinde kullanılmamalıdır.
Kontrendikasyonları:

Amfoterisine karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir. Ancak tedavi gerektiren durum hayatı tehdit ediyorsa ve başka seçenek yoksa hekimin değerlendirmesine bağlı olarak kullanılabilir.
Uyarılar:

Böbrek, karaciğer ve hematopoietik fonksiyon laboratuvar tahlilleri en az haftada bir kez düzenli olarak yapılmalıdır. Başka nefrotoksik ilaçları bir arada kullanan hastalarda daha titiz olunmalıdır. Bu hastaların böbrek fonksiyonu yakından kontrol edilmelidir. Renal diyaliz hastalarında diyaliz tamamlandığında amfoterisin tedavisine başlanmalıdır. Belli aralarla serum potasyum ve magnezyum düzeyleri kontrol edilmelidir. Amfoterisinle gebe kadınlar üzerinde çalışma yapılmamıştır. Gebe kadınlarda sistemik mantar enfeksiyonları fetüs üzerinde zararlı bir etki görülmeksizin amfoterisinle tedavi edilmiştir, ancak bildirilen olgu sayısı azdır. Gebe kadınlarda güvenilirliği tam olarak saptanamamıştır, dolayısıyla gebelerde sadece ilacın yararı, olası zarardan daha ağır basıyorsa kullanılmalıdır.
Yan Etkileri:

Böbrek fonksiyonunda geçici düşüşler bildirilmiştir (hipokalemi, azotemi, artmış serum kreatinin ve böbrek tübüler asidoz), bunlar tedaviyi durduracak şiddette olmamıştır. Hepatik ve hematopoietik fonksiyonda önemli değişiklikler görülmemiştir. Bununla birlikte hemoliz ihtimali unutulmamalıdır. Hafif baş ağrısı, bulantı, kusma, bel ağrısı nadiren bildirilmiştir. Ender olarak anafilaktik reaksiyonlar bildirilmiştir.
İlaç Etkileşimleri:

Klasik amfoterisin ile etkileştiği bilinen nefrotoksik ilaçlarla (aminoglikozitler, sisplatin ve pentamidin gibi) hipokalemiye sebep olabilecek kortikosteroidler ve kortikotropin (ACTH) ve hipokalemi mevcudiyetinde etkileri artabilecek olan dijital glikozitleri, kas gevşeticiler ve antiaritmik ajanlarla birlikte kullanırken dikkatle olmak gerekir. Fluzitozin ile birlikte kullanımı ile ilgili herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Amfoterisin B ile fluzitozin sinerjik etkili olduğundan, amfoterisin B fluzitozinin toksisitesini, hücresel geri alımını artırarak ve böbreklerden atılımını engelleyerek artırabilir.

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
sonuç itibari ile bu ilaçları kullanan arkadaş yokmu ? bu hastalığa yakalandığında kuşumuz için yapacak birşeyimiz yokmu ? Dernek olarak böyle bir tedaviye yanıt veren bir ilaç varsa Bilal ERDEM bu işe el atması gerekir kendisini bu konu üzerine düşmesini rica ediyorum.

oğuzuzay

Üyemiz
Adı
oğuz
Soyadı
ertürk
paylaşımınız için çok saolun. yanlız ben ve benim gibi kuruma hastalığını bilmeyende olabilir eğer hastalığı tarif edebilirseniz çok sevinirim.saygılar....

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
Salih ÖZDEMİR' Alıntı:
sonuç itibari ile bu ilaçları kullanan arkadaş yokmu ? bu hastalığa yakalandığında kuşumuz için yapacak birşeyimiz yokmu ? Dernek olarak böyle bir tedaviye yanıt veren bir ilaç varsa Bilal ERDEM bu işe el atması gerekir kendisini bu konu üzerine düşmesini rica ediyorum.
Salih bu hastalık ve daha bir çok hastalık için ilaçlar stoklarımızda mevcuttur.
Konu bizim de yakından takip ettiğimiz ve incelediğimiz bir konudur.

ozgurdemirbas

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Demirbaş
bilal kardeşimin bir site yapması gerekiyor artık. Ne var ne yok bilmiyoruz ki.

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
arkadaşlar kuruma hastalığı stresten olabilir mi yada kuşun hasas olmasından yeni eve gelen kuşun evdeki kafeslere alışmamasından olabilir mi

astertixx

Üyemiz
Adı
Ramazan
Soyadı
DEŞAT
şu anda benim 2 kuşumda kurutma var kuşumun birinin durumu ağır göğsü jilet gibi ve halsiz diğeri birazdaha iyi

uyguladığım tedavi:

1- coxidin sularına 1 litreye 2 cc olarak uyguluyorum
2- haşlanmış patates
3- az miktar lapalanmış pirinç
4- somak 1 çay bardağı suya 3 çay kaçığı 2,3 dk kaynatıyorum soğutum içiriyorum
5- yem olarakra ince yem ve yulaf veriyorum

tedavinin 4. günündeyim kuşumun durumu şimdi dahada iyi kesin sonucu paylaşacağım

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Şahin GÜNGÖR' Alıntı:
Bu mantar kursak iç yüzeyini kapatıyor.Geçen senede yazdım FUNGIZONE amfoterisin B bu hastalığa iyi geliyor.Ancak çok zahmet verici bir iş.Kullanımı ılık su ile açık sarı olacak şekilde kursağa 2cc beş gün boyunca verilir.Bu ilacın ısı aralığına dikkat etmemiz gerekiyor.Yoksa bir fayda vermez.Kekik suyu elma sirkesi v.s hastalığa yakalanmış kuşa hiç faydası olmaz ama koruma amaçlı kullanmak gerekir.Quıko MED ,chemi vit naturbıotık specıal bunlarıda koruma amaçlı kullanabiliriz.
Bu ilacı tam olarak nasıl kullanmamız gerektiğini yazabilir misiniz?
Yani ölçeği, ısısı, kuşa veriş şekli vs...

polat_pool

Üyemiz
Adı
polat
Soyadı
bostancıoğlu
Arkadaşlar muhabbet kuşularının doğasında çevredeki tehlikelere karşı hastalıkları gizleme duygusu vardır.kuruma da sinsi oluşunun sebebi budur kuş yermiş gibi kendini gösteriyor ama yemiyor hastalığını kendi topluluğundaki kuşlar anlarsa onun malesef biletini kesiyorlar sebebi de budur hastalığın gizlenmesinde.gelelim tedaviye tetramezitin veya enteroks builaçlar ikiside aynı bileşimlere sahiptir.1 litre suya 1 çay kaşığı dolusu tetramezitin veya entoroks 1 çay kaşığı dolusu da süpervit karıştırıyoruz bu ölçü 1 lt su içindir.Alanyada veteriner abim sayesinde ben kurumayı yendim kendisine tekrar teşekkür ediyorum.bu karışım yüzde doksan bu işi çözüyor.havalar soğudu bu karışımı koruma ve tedavi için 5 gün süreyle uygulamanızı tavsiye ediyorum.vitamin hem antibiyotiğin ishal yapmasını önlüyor hemde direnci arttırıyor.Kümesimde şu anda hastalıkyoksa bu karışımdandır.

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Benim yorumum ise her türlü hastalığın Kuruma ile karıştırılması.Kuş'un keyfi bozulduğunda otomatik olarak yemden düşüyor ve zayıflıyor.

Ezgi Maviş

Takipçi Üyemiz
Adı
Ezgi
Soyadı
Gngr
Benim kuşum da kuruma hastalığına yakalandı. Veterinere gittik adam adını bilmediğim antibiyotik verdi. Sıvı olandan 1 damla toz olandan kaşığın ucuyla çay bardağının dibindeki suya koy dedi. İkisini karıştırıp sabah akşam ver 6-7 gün dedi. Bir de toz halinde güçlendirici verdi onu da iyileşince kullanacakmışım. Kuşum benim için çok değerli ... Umarım iyileşir  :-\  pray

Ezgi Maviş

Takipçi Üyemiz
Adı
Ezgi
Soyadı
Gngr
Benim kuşum da kuruma hastalığına yakalandı. Albitrol kullanmayı düşünüyorum. Biteral ile Albitrol aynı mı ? Bir de kuşum iyileşir mı  :-\ ahaaa ahaaa