kimse ithale laf söylemesin.....demekki talep var!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zafer_1981

Uzman Üyemiz
Adı
zafer
Soyadı
aktemur
herkese slm,
birçok arkadaşın ithal kuşlardan yana sıkıntısı varDEMEKİ MALESEF bizim ülkemizde bu kuşlara talep var demektir..benim yaklaşık 100 tk kuşum var,bunların yarısı jumbo yarısı iri çek kuşlar.ama yavrularım petsoplarda 20 tl fiyatı zor görüyor.çevremdeki üreticilerinde 17-18 tl ye çek yavrular sattığını biliyorum.bu durum benim gibi diğer üreticileride zor durumda bırakıyor.geçenlerde SN SELAHATTİN GÜÇLÜ VE VETERİNER ORHAN beyin vermiş oldukları kuş ırkları hakkındaki semineri dinledim,izledim herkesinde izlemesini tavsiye ederim.katılmak isterdim ama iş yoğunluğundan dolayı katılamıyorum.
ORHAN BEYİN bir cümlesinde;
ARKADAŞLAR KUŞLARI İRİLEŞTİRİN JUMBO YETİŞTİRİN DEDİ,
amaç türkiyeyi yurt dışında daha iyi kuşlarla temsil etmek.bunu yapan bu sitede sayılı insan vardır.
TABİ BU İMKANLAR DĞRULTUSUNDA OLUYOR.(10 TKM PAKİSTAN BESLEYENE KADAR 3 TKM ÇEK VEYA JUMBO BESLE)

AMA SEN 10 TL LİK PAKİSTANA UCUZ DİYE TAV OLURSAN KUSURA BAKMAYIN ÜRETİCİ CAMİASI 1 ADIM BİLE yol alamaz.BEN BU DURUMDAN ÇOK ŞİKAYETÇİYİM ÜRETİMİ BİLE
BIRAKMAYI DÜŞÜNÜYORUM.ÜRETİME BAŞLICAK İNSANLAR BUİŞİN USTADLARINDAN KUŞLARINI ALARAK BAŞLAMALARI GEREKİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.
kimse ucuza yönelmesin inanın yapacağınız masrafın 2 katı o üretimi oturtana kadar çıkacaktır.
bu site benim vazgeçilmezim her akşam burdayım amacım daha iyisini yapabilmek.sizde bu siteyi hiç bilmeyen arkadaşları bu siteye yönlendirin.ben bu site sayesinde çok şey öğrendim.en önemlisi arkadaşlar benim 43 tkm jumbom var.ve ben bunu 10 ntk jumbo ile yaptım bu büyük bir sermaye.paramla aldım ama bu site bana jumboyu sevdirdi.İNŞALLAH birdahaki yarışmalarda bende olucam rekabet olucak,hırs olucak en önemlisi DÜRÜST ARKADAŞLIKLAR olucak.

HERKESE SAYGILAR.....................

efdal

Uzman Üyemiz
Adı
EfdaL
Soyadı
ÇİNKILIÇ
ithale talep bilmeyen insanlarımızdan oluyor.
gidiyor petshotan alıyor üretici nedir nerdedir kimdir bilmiyorki,alıyor 1 kuş 1 kafes besliyor evde eğlence olsun.

hasanhasan

Uzman Üyemiz
Adı
hasan
Soyadı
baytemur
zafer kardeşim sana sözlerinin sonuna kadar katılıyorum beslemişken iyi kuş besleyin birde üretime başlıcak arkadaşlar kesinlikle üreticilerden iyi ırk kuşlardan alsınlar siteye yönlerdirme hususunada katılıyorum ben çevremdeki insanlara bu siteyi anlatıyorum herkes 1 kişi sitemize kazandırsa büyük başarı böylece insanlar daha bilinçli olurlar bu site gerçekten mükemmel bir site YANLIZ BU SİTEDEKİ ÜRETİCİ ARKADAŞLARDAN ŞUNU ÜSTÜNE BASARAK RİCA EDİYORUM LÜTFEN BU SİTENİN GÜVENİNİ KİMSE SARSMASIN çünkü bu sitenin ayrıcalıgı var üç kuruş kazanacam diye yalan söylemeye gerek yok öncelik kalite

okan ekuklu

Uzman Üyemiz
Adı
Okan
Soyadı
Ekuklu
okadar tanıdığım petshop var hiçbiri almıyo anlamadığım olay kim bu talep eden insanlar....
tmm jumbo ithal et,hollanda,ingiliz çek,belçika artık neresiyse bunları talep etmek çok normal ama pakistan dediğimiz ufacık ırkı kimi talep ediyo aklım ermiyo...

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
Kuş kalitesinin yükselmesi ülke içinden bahsediyorum...ithal kuşların bir müddet daha girmesi gerekiyor ülkemize diye düşünüyorum çünkü çok kaliteli kuşları güzel fiyatlara temin etme fırsatımız oluyor imkanı olanda olmayanda bir şekilde birbiri aracılığı ilede olsa faydalanıyor haksız rekabetin engellenmesi ülke genelinde tekele bindirme politikasının her sektörde yaşandığı bu devirde kaliteli kuşlar cuzi miktarlara satıldığı muddetce ve bu işe gönül vermiş insanların daha iyi sonuçlar alabilmeleri için hobiden soğumamaları için toplumsal bilinçlenme için gerekli karantinaları yapılmış uygunluğu tastiklenmiş kuşların ülkeye girişinde sakınca görmüyorum şahsım adına derseniz ki birbirinin üzerine binmiş bir biçimde sakatlanarak ezilerek buzulerek giren kaçak kuşa karşıyım o zaman denecek laf yok iyi günler.

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
üretici bu site sayesinde bilinçleniyor ancak evde hobi amaçlı besliyen hiç birşey bilmiyor eskişehirden bi arkadaş geldi ban üretim yapmak istediğini ve yavru takım almak istiyorum dedi bende ona kuşlarımı gösterdim 2 tk. kuş almak istedi bendekilerin tamamı çekostavak beğenirsen vereyim dedim arkadaşa eskişehirden bir üretici demişki kaç yıldır üretimdeyim bana kuş almaya gelenler bu çekmi ing. mi yerlimi yabancımı diye kimse sormuyor adisini bakacan ucuza vereceksin mantığı ile adamın kafasını karıştırmış ama taki benim kuşları görenekadar bizde elimizden gelenin en iyisini yaptık ve arkadaşa hazır 2 tk. kuş verdim 1 adette tek dişi evinde erkek varmış onunla eşlemeye enson erkeği hediye ettim yavrusu gibi duruyor yanında abi dedi şimdi ona birde erkek vereceğiz artniyetli satıcılardan üreticilerden uzak duralım siteye sokmayalım

Salih KARAVUŞ

Takipçi Üyemiz
Adı
SALİH
Soyadı
KARAVUŞ
slm herkeze evimde iki çift muahbbetım var bır takım ırı yerlı bır takım da cekoslovak bu ısı uretım ıcın degıl hobı ıcın yapıyorum yaklaşık 8 senenır bu kusları beslıyorum ılk takımım jumbo ıdı altında yavrusu ıle aldım yavru daha ıkı gunluktu bu takıma 4 sene baktım guzel yavrular aldım ese dosta hedıye ettım yavrularımı bır gun kendı evımde tadılat vardıye takımımı annemlere getırdım kapalı balkona koyduk yengem de orda bocek gormuş ılac sıkıp kapıları kapatmış ve benım emektar jumbom sızlere omur hala ıcım sızlar acır o kuslara  o acıyla kus almadım ama esım bana dogum gunu hedıyesı olarak bır tane kus almış ben asla yalnız kus almam bu kusa ıkı sene baktım bır cok erkek denedım yavru alamadım en sonnda basladık kusları degıstırmeye son ıkı senedır elımden onlarca kus gectı ama bır turlu yavru alamadım acıkcası yavru hasretı ıle yanıp tutusuyorum en sonunda ınternetten arastırıp bu ısın ustalarını bulmaya karar verdım ılk cemal tanıs arkadası buldum elımde olan 4 tane kusu ( ıkı cıft ) cemale verdım alntın yumrutası olan bır takım aldım sonra bı ablamız vardı oda kusları cemalden almış ama bu ısı bırakıcam bakamıyorum dedı bır takımıda ondan aldım ınanın bana kusları alalı bır ay oldu cemaden aldıgım takım yuva hazırlıgında yer degıstıgı ıcın gelen yumurtanın ustune yatmadı ıkıncı takımım da yuvalıga ılgı duymaya basladı  cok uzun yazdım ozur dılerım ama acemı arkadaşlara ornek olur dıye her seyı yazmak ıstedım

kısacası 4 senedır ucuz kuslardan alamadıgım yavrumu bır ıkı ay gıbı kısa surede sızın ustaların kuslarından alacagım cok sukur

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
ORHAN BEYİN bir cümlesinde;
ARKADAŞLAR KUŞLARI İRİLEŞTİRİN JUMBO YETİŞTİRİN DEDİ,

Bu belki ilk başlayan için zor olabilir ama en azından ingiliz kırığı güzel kuşlardan takımlarını yenileselerde pakistan kuşu gibi kuş üretmeseler, biraz renge önem verseler kimse ithale bakmaz,
Jumbo ise ikinci kademe benim şahsi görüşüm

besyo26

Uzman Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ÇETİN
ÖMER BEYE KATILIYORUM.KUŞLARIN KALİTESİNİ ARTIRACAĞIZ DİYE SAFKAN JUMBO ALIP SONRA 1-2 SENE BEKLEMEK DAHA SONRA BİRÇOK SORUNLA KARŞILAŞMAK VE BU İŞTEN SOĞUMAK DAHA KÖTÜ.İŞİN İLGİNÇ TARAFI SAFKAN JUMBO ÜRETİP BULUNDUĞUN İLDE PAZAR OLMAZSA KUŞLARINI İSTEDİĞİN FİYATTAN SATAMAZSAN JUMBO ÜRETİMİ KUŞLARIN KALİTESİNİN ARTMASI BİR İŞE YARAMAZ.BENCE PAKİSTANLARIN ÖNÜNE GEÇİLMELİ.ÜRETİCİ DOSTLARIMIZINDA RENK VE İRİLİK BAKIMINDAN EN AZINDA SAFKAN KUŞLARIN BİRAZDA OLSA KIRILARAK KALİTELERİNİN BU ŞEKİLDE ARTTIRILIP PİYASAYA KUŞLARINI İSPAT ETTİRMELERİ GEREKLİDİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM...

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
Jumbo üretiminde esas faktör üretmekten çok tüketmek ben biliyorum mesela bir çok jumbo üreticisi jumbo üretiyor fakat satışa gelince durum tersine dönüyor çünkü arz talep meselesinde jumbo kuşu satan çok az petshop var hepsinin ortak düşüncesi genel olarak ben bu kuşu getirtirimde kimse o kadar parayı vermek istemez yada ölürse benim zararım olcak düşüncesiyle sınırlı sayıda kişi bu işi yapıyor ve onlarda gerçek üreticilere ulaşamadıkları ulaşsada yerli üretimdeki ciddi üreticilerin jumboları genelde kanı bilindiği için dışarıdan alınan fiyata göre biraz daha pahalı olduğundan ötürü ithal kuşları getirtiyorlar.. Yani işin özü sitedeki arkadaş çevresinin yönlendirmeleri ve uzun süreli tanınmış üreticiler dışında üretim yapanların şansı çok az jumboları satmakta diye düşünüyorum bu yüzdende arz olsa bile talep olmadıktan sonra tıkanıp kalıyor..

ahmgnd

Takipçi Üyemiz
Aslında site  üyeleri oarak cuzi bir para toplasak  bu ithal ve yerli kuş arasındaki problemlerı yazıp  bir tek dosya oalrak broşur yapıp  her eve dagıtsak nasıl olur acaba .