Kızıştırma

şehzade16

Takipçi Üyemiz
Adı
SEDAT
Soyadı
ÇİFTÇİ
    Zannedersem 1 çift kuşunuz var. Muhabbet kuşları yaban hayatında koloni halinde yaşıyorlar ve üreme zamanlarında da hep beraber aynı bölgelerde ürüyorlar. Yani bu kuşlar birbirlerinin sesinden bile kızışan hayvanlar. Açıkçası evde birçift kuştan yavru almak imkansız değil ama çok zor!!! Randımanlı  üretim için minimum 4 çift kuş bakmanız gerekiyor... Saygılarımla... :)
[/quote]                                                                                                                      Evet arkadaşım bir çift kuşum var ikisinide yavruyken aldım 3-4 aylıklardı aldıgımda ama aylar oldu dişi ne yuvaya giriyor nede çifleşiyorlar ama bir birleriyle çok iyi anlaşıyorlar kavga yok birbirlirini besliyorlar kaşıyorlar v.s bün başka bir dişi kuş daha aldım onu erkeyin yanına attım bakalım ondan bir içrart cıkacakmı ? ilgi ve alaka gösteren bütün arkadaşlara tşkrler...

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
bir çiftim vardı randıman alamadım sizi gibi erkek evde tek baktığım bir kuştu dişi koydum yanına hiç oralı bile değil çiftleşmenin oyun oynuyor dişi ile haziran ayından beri bekliyorum ama daha yok bişi dişisini değiştirdim yine olmadı sabırla bekliyeceğim ancak 2 ay önce aldığım başka bir çiftimin 8 günlük 3 adet yavrusu var bu iş böyle bende yeniyim bu işte çok detayını bilemiyorum burada arkadaşlara danışıp onlardan fikir alıyorum ama ben şuna inandım ne verirsen ver kuşlar istemedikleri taktirde olmuyor bir dişim vardı nijeri bile yemiyordu ayırıyordu hesabını sen yap galiba benim erkek biraz sorun çıkaracak oda insana alışkın olduğundan heralde yeterince kendini dişilere kanıtlayamıyor heralde

şehzade16

Takipçi Üyemiz
Adı
SEDAT
Soyadı
ÇİFTÇİ
Zaten bekliyorum aldıgım bu yeni dişi kuştanda bir sonuç çıkmassa çok sevdiyim ve alırken çok hoşuma giden erkek kuşumu deyiştiricem istemedende olsa  :(

Münah Öoğlu

Uzman Üyemiz
Adı
Münah
Soyadı
Özoğlu
şehzade16' Alıntı:
kardeş hayvanları rahat bırak.senin dediğin gibi olsa üretim daha iyi olurdu.ben 2 aydır bekliyorum.
Kardeş ben bu kuşlarla tam 8 aydır ugraşıyorum yavru alabilmek için.lütfen konunun başını okuyupta öyle cevap yazsanız laf olsun diye cevap yazılmaz...
+1

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
altı  aydırda  ben bekliyorum  ama  son zamanlarda  kullandığım metodla  birşey  olacak gibi sanki    erkek  deliye  döndü  fakat  dişi  çok geride  kalıyo  zaten kullandğım metod  on  gun  olmadı  lakin farkını erkek  kuşta  göstermeye  başladı  hala  devam etmekteyim  kalsiyum desteğini artırmış durumundayım ekstra d2 vermekteym...yoğun olarak  b  ve  e  vitaminli...bakalım  zaman  ne  gösterecek  dayı  olabilecekmiyim :)
ŞAHİN GÜNGÖR' Alıntı:
Hayvanları çiftleşecek diye zorlayamazsınız. Benimde öyle çiftlerim vardıki çiftleşmelerini 8 ay bekledim ve sabrımın karşılığını mükemmel yavrularla aldım

SERHAT

Üyemiz
Web sitesi
www.sultanpapaganlari.com
Adı
SerHat
karahanuzun' Alıntı:
altı  aydırda  ben bekliyorum  ama  son zamanlarda  kullandığım metodla  birşey  olacak gibi sanki    erkek  deliye  döndü  fakat  dişi  çok geride  kalıyo  zaten kullandğım metod  on  gun  olmadı  lakin farkını erkek  kuşta  göstermeye  başladı  hala  devam etmekteyim  kalsiyum desteğini artırmış durumundayım ekstra d2 vermekteym...yoğun olarak  b  ve  e  vitaminli...bakalım  zaman  ne  gösterecek  dayı  olabilecekmiyim :)
Nedir Bu metod bizimlede paylaşın :)

toretto410

Yeni Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Çalışkan
Selahattin amca nerdeyse tüm konular senden tebrik ederim    thumbsupbo thumbsupbo thumbsupbo squint rotfl rotfl rotfl

F

fenerbahçeli

Guest
Herşeyden önce çiftleşme için ik kuşta sağlıklı olmalı bence zaten tam olarak sağlıklı kuşlar yeteri kadar istekli oluyorlar. vede anlaşmaları daha kolay oluyor.

azuri

Uzman Üyemiz
Adı
uğur
Soyadı
ata
Kuş üzerine çıktı demişsiniz. Çiftleşme eğilimi olduğunu gösterir. Bu. bi de ortamın yani kafesin resmini çekip yollarsanız daha fazla fikir verebiliriz.