toprak-zemin
Uzman Üyemiz
SUAN URETIMCI BIR ABIMDEN ALMAYI DUSUNDUGUM 3 cins bebek kus var egitmek icin sizce hangisini tercih etmeliyim ? yoksa fark etmez mi ?
hollanda yerli cekoslavak
hollanda yerli cekoslavak
hem boyutları büyük olunca daha zevk verir insanaHalil İbrahim ÇABUK' Alıntı:bencede uğraşacaksanız iyi bir kuşla uğraşın jumbo en iyisi jumbolarda konuşur neden konuşmasınki
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:hem boyutları büyük olunca daha zevk verir insana
merhaba metin bey yanılmıyorsam 1994 yılında gines rekorlar kitabına bir muhabbet kuşu girmiş tam 950 kelime ile rekor onda benim limon 5 aylık 36 kelimeyi buldu bakalım nerelere gidecek....Metin CANSEVER' Alıntı:benim 4 adet yavrum vardı , birini arkadaşıma 1 inide yanlız kalan anneme arkadaşlık etsin diyerek verdim.verdiğim kuş dişi idi ama rengi güzel diyerek bile bile dişi yavrumu verdim .
4 yavrumdan 2 si dişi 2 si erkek çıkmıştı.
özetle ilk tercihin erkek olsun ama renk hoşuna giderse dişi de ola bilir.
Benim gecen sene tek dişim vardı 3.yaşında sadece 2 kelime öğrete bilmiştim ama evde kimse pek ilgilenmiyordu--- osman ve babacım - diyordu.
erkek ile dişi arasındaki fark sadece kelime öğrenme kapasitesindedir , erkek 1000-1500 kelime arası öğrenirken dişiler bunun yarısı kadar öğrenirler.Bilimsel yazılar bu şekilde yanılmıyor isem.Ben jumbolar konuşmaz diye bir yerde okumuştum.
Bencede cins önmeli değil hoşunuz gideni alınız.
ben hepinize soruyorum kim 150 kelimeden fazlasını ve bırakın içinizde 50 kelimeden fazla konuşturan varmı ? - gerçekten zor iş ama ilgi ve şefkatın yapamayacağı iş yoktur.
Size bol şanslar dilerim.

