konusturmak egitmek icin cek mi? hollanda mi?yerli mi?

toprak-zemin

Uzman Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
ÜRGEN
SUAN URETIMCI BIR ABIMDEN ALMAYI DUSUNDUGUM 3 cins bebek kus var egitmek icin sizce hangisini tercih etmeliyim ?  yoksa fark etmez mi ?

hollanda  yerli cekoslavak

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Hiç farketmez . Sadece sağlıklı ve sizin beğendiğiniz bir erkek olsun yeter

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
MERHABA KARDEŞİM 2 TANE ALIN ZAVALLI HAYVANLARA EZİYET ETMEYİN NEDEN KONUŞTURACAKSINIZKİ  KAYVAN AKŞAMA KADAR KAFAYI YİYOR KAFESTE TEK BAŞINA  BİR ÇİFT ALIN HEM SİZ RAHAT EDİN HEM KUŞLARINIZ YOK BEN SABAHTAN AKŞAMA KADAR İLĞİLENİRİM EMEKLİ ADAMIM İŞİM GÜCÜM YOK TEK AMACIM ONUNLA ZAMAN GEÇİRMEK DERSENİZ HOLLANDA CİNSİ DİYE BİR CİNS YOKTUR YERLİ ÇEK JUMBO VE SHOW JUMBO VE BUNLARA PARALEL KIRIKLAR VARDIR YERLİLER DAHA ETKİLİDİR

Emin ARSLAN

Üyemiz
Adı
emin
Soyadı
arslan
Kardes oncelikle mumkunse erkek olsun cins olarak fark etmez benimki show jumbo misal yeme dustukten max 15 gunlukken aldim . Tek kelime tekrar et ilk once ksu cok fazla sikma. İlk kelimesini kOnustuktan sonra dili acilir zaten. Bi onmli nokta daha ilk kelimeyi konusana kadar sadece sen ilgilen. Ama onu sakin yanliz birakma benm kus surekli disarida ve surekli tv acik ben evde olmayinca maksat cani sikilmasin. Bunlari yaparsin ama illaki konuscak diye biseyde yok birazda sansa bakar.  Ama konusmadi diyede hicbir kusumu geri vermedim ben sendende bunu beklerim kardesim saygilar.  Yardimci olduysam ne mutlu bana.

toprak-zemin

Uzman Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
ÜRGEN
İnsanlarla uğraşmak Beni Çok yoruyor . Psikolojik tedavi görmüş biriyim ve hala ilaçlarımı kullanıyorum .  Bana mutluluk veren tek şey artık hayvanlar son zamanlarda kendimi onlara adadım ben hocam .  Alacagım kuş için hayallerim çok büyük yanımdan bile ayırmayı düşünmüyorum hatta ve hatta ona özel cep yapıp yanında bile taşımanın hayallerini kuruyorum . Ona ne kadar zaman ayırabilecegimi anlatabilmişimdir umarım . Ve 1 sene sonrada yanına bir eş alıcam zaten bir yerden sonrası eziyet olur farkındayım hocam .

Anlayışınız içinde teşekkür ederim sağlam bir hayvan sever oldugunuz ortada benim gibi . Emin olun konuşup konuşmaması umrumda deil sadece bana alışsın yanımda dolansın başka bişi istemem zaten . 

Yorumlar içinde Tşkler 

Hollanda diye bir ırk mı cins midir nedir bilmiyorum . Yerliden biraz daha iri olurlar .

muratdiker

Üyemiz
Muhabbet kuşu cinslerinde daha Zeki ya da evcil kolay eğitilir gibi ayirımlar yoktur sadece fiziksel olarak birbirlerinden ayrılırlar.Erkek ve hoşunuza giden bir yavru isinizi görecektir.Ama konuşturma cok sabır ister size bol şans :))

kayra

Uzman Üyemiz
Adı
BURAK
Soyadı
SİPAHİ
erkek olsun rengi hoşuna gitsin geresi önemli değil

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
benim 4 adet yavrum vardı , birini arkadaşıma 1 inide yanlız kalan anneme arkadaşlık etsin diyerek verdim.verdiğim kuş dişi idi ama rengi güzel diyerek bile bile dişi yavrumu verdim .
4 yavrumdan 2 si dişi 2 si erkek çıkmıştı.
özetle ilk tercihin erkek olsun ama renk hoşuna giderse dişi de ola bilir.
Benim gecen sene tek dişim vardı 3.yaşında  sadece 2 kelime öğrete bilmiştim ama evde kimse pek ilgilenmiyordu--- osman ve babacım - diyordu.
erkek ile dişi arasındaki fark sadece kelime öğrenme kapasitesindedir , erkek 1000-1500 kelime arası öğrenirken dişiler bunun yarısı kadar öğrenirler.Bilimsel yazılar bu şekilde yanılmıyor isem.Ben jumbolar konuşmaz diye bir yerde okumuştum.
Bencede cins önmeli değil hoşunuz gideni alınız.

ben hepinize soruyorum kim 150 kelimeden fazlasını ve bırakın içinizde 50 kelimeden fazla konuşturan varmı ? - gerçekten zor iş ama ilgi ve şefkatın yapamayacağı iş yoktur.

Size bol şanslar dilerim.

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
Erkek kuş çok daha yatkın konuşturmaya erkek olsun gerisi ilgiye kalmış..

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
bencede uğraşacaksanız iyi bir kuşla uğraşın jumbo en iyisi jumbolarda konuşur neden konuşmasınki

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Halil İbrahim ÇABUK' Alıntı:
bencede uğraşacaksanız iyi bir kuşla uğraşın jumbo en iyisi jumbolarda konuşur neden konuşmasınki
hem boyutları büyük olunca daha zevk verir insana

toprak-zemin

Uzman Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
ÜRGEN
YORUMLAR İÇİN TŞKLER ARKADAŞLAR

ERKEK 20 GÜNLÜK BİR ÇEKOSLAVAK ALDIM ANNE BABASI TARAFINDAN KOVULMUŞ YOKSA AYIRMADIM . 

SELAMETLE

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
Metin CANSEVER' Alıntı:
benim 4 adet yavrum vardı , birini arkadaşıma 1 inide yanlız kalan anneme arkadaşlık etsin diyerek verdim.verdiğim kuş dişi idi ama rengi güzel diyerek bile bile dişi yavrumu verdim .
4 yavrumdan 2 si dişi 2 si erkek çıkmıştı.
özetle ilk tercihin erkek olsun ama renk hoşuna giderse dişi de ola bilir.
Benim gecen sene tek dişim vardı 3.yaşında  sadece 2 kelime öğrete bilmiştim ama evde kimse pek ilgilenmiyordu--- osman ve babacım - diyordu.
erkek ile dişi arasındaki fark sadece kelime öğrenme kapasitesindedir , erkek 1000-1500 kelime arası öğrenirken dişiler bunun yarısı kadar öğrenirler.Bilimsel yazılar bu şekilde yanılmıyor isem.Ben jumbolar konuşmaz diye bir yerde okumuştum.
Bencede cins önmeli değil hoşunuz gideni alınız.

ben hepinize soruyorum kim 150 kelimeden fazlasını ve bırakın içinizde 50 kelimeden fazla konuşturan varmı ? - gerçekten zor iş ama ilgi ve şefkatın yapamayacağı iş yoktur.

Size bol şanslar dilerim.
merhaba metin bey yanılmıyorsam 1994 yılında gines rekorlar kitabına bir muhabbet kuşu girmiş tam 950 kelime ile rekor onda benim limon 5 aylık 36 kelimeyi buldu bakalım nerelere gidecek....