ELİMDE 20-25 GÜN ÖNCE ALDIĞIM VE DAHA HİÇ KULLANMADIĞIM 10 TANE TAHTA YUVALIK MEVCUT POŞETİN İÇİNDE UZUN SÜRE KALDIKLARINDAN DOLAYI KÜFLENMİŞLER YUVALIKLARI ATMALIMIYIM YOKSA KÜFLERİ TEMİZLEME FORMÜLİÜ VARMIDIR..........
+100 katılıyorum hocam işin maddi kısmı ayrı olay bu nedenle bence çamasır olayı işi çözer camasırlarda oldugu gibiAyhan ŞEN' Alıntı:Bence çamaşır sulu suyla güzelce temizleyin 1 2 gün dışarda havalansın eskisinden daha antibakteriyel olur![]()
Ayhan usta çamaşır suyu bu durmda işe yaramaz...mantar sporları ve küften bahsediyoruz, çamaşır suyu bazı bakterilere karşı iyi bir dezenfektan olabilir ama mantar ve küflerde yetersiz kalır. Mantarlara etkili dezenfektanlar kullanmak gerekiyor.Ayhan ŞEN' Alıntı:Bence çamaşır sulu suyla güzelce temizleyin 1 2 gün dışarda havalansın eskisinden daha antibakteriyel olur![]()
NE ALAKA?????*Ayhan ŞEN' Alıntı:Peki !
Günay ustaya peki haklısınız anlamına ama arkadaşın elinde bu dezenfektenler yoksa 10 yuva için almaya deymez çamaşır suyu veya sadece su ile güzelce yıkanıp 1 2 gün havalandırıldıgında küfden eser kalmaz saygılar.Günay DÖNMEZ' Alıntı:Ayhan usta çamaşır suyu bu durmda işe yaramaz...mantar sporları ve küften bahsediyoruz, çamaşır suyu bazı bakterilere karşı iyi bir dezenfektan olabilir ama mantar ve küflerde yetersiz kalır. Mantarlara etkili dezenfektanlar kullanmak gerekiyor.
iyi niyetinizden dolayı sizi kutlarım, dediğiniz gibi üretici arkadaşların elinde dezenfektan bulunmayabilir...lakin önceki yorumumda da dediğim gibi bu bir mazeret olmamalı, yani ister 1 ister 1000 kuş besleyelim, bizler doğru ve gerekli bakımı kuşa uygulamalıyız. Dediğiniz yöntem yanlış...biraz yıkama ile 1-2 gün havalandırma küften kurtulmanızı sağlayamaz, görsel olarak belki küf görünmeyebilir ama hijyenik olarak sadece yıkama küfü yuvalığın diğer bölümlerine de ekecektir, bu sefer zamanla yuvalıkta küf iyice çoğalacaktır. Anaçlar yavruları beslemek için girip-çıktıkça bu küfü yuvalık duvarlarından istemeyerek de olsa sökecek ve küfler yuvalığın içindeki havaya karışacak...ordan da yavrular bu havayı soluyacak, sonuçları artık kendiniz tahmin edin. Bu yüzden eğer üretim yapacaksak (ister 1 çift olsun) üretim yapabilmek için gerekli minimum ekipman ve malzemeye sahip olmamız gerekiyor...yoksa "Lütfen yardım edin, kuşlarım ölüyor" gibi başlık taşıyan konuları forumda çok daha fazla görmeye başlarız. Bundan birkaç gün önce Kemal Akbulut abimizin bir konu başlığı çok hoşuma gitmişti... Tedbir Tedaviden Önce Gelir...ne doğru bir söz.Ayhan ŞEN' Alıntı:Günay ustaya peki haklısınız anlamına ama arkadaşın elinde bu dezenfektenler yoksa 10 yuva için almaya deymez çamaşır suyu veya sadece su ile güzelce yıkanıp 1 2 gün havalandırıldıgında küfden eser kalmaz saygılar.
+1 sonuna kadar haklısınız ama herkez bizim gibi yapmıyor yapamıyor malesef bu söyledigim geçiciçözümdür durumu olmuyan arkadaşlara ama sizin söylediginiz kesin çözüm profesyonel bir çözümdür olması gerekende sizin söylediginizdirsaygılar.Günay DÖNMEZ' Alıntı:iyi niyetinizden dolayı sizi kutlarım, dediğiniz gibi üretici arkadaşların elinde dezenfektan bulunmayabilir...lakin önceki yorumumda da dediğim gibi bu bir mazeret olmamalı, yani ister 1 ister 1000 kuş besleyelim, bizler doğru ve gerekli bakımı kuşa uygulamalıyız. Dediğiniz yöntem yanlış...biraz yıkama ile 1-2 gün havalandırma küften kurtulmanızı sağlayamaz, görsel olarak belki küf görünmeyebilir ama hijyenik olarak sadece yıkama küfü yuvalığın diğer bölümlerine de ekecektir, bu sefer zamanla yuvalıkta küf iyice çoğalacaktır. Anaçlar yavruları beslemek için girip-çıktıkça bu küfü yuvalık duvarlarından istemeyerek de olsa sökecek ve küfler yuvalığın içindeki havaya karışacak...ordan da yavrular bu havayı soluyacak, sonuçları artık kendiniz tahmin edin. Bu yüzden eğer üretim yapacaksak (ister 1 çift olsun) üretim yapabilmek için gerekli minimum ekipman ve malzemeye sahip olmamız gerekiyor...yoksa "Lütfen yardım edin, kuşlarım ölüyor" gibi başlık taşıyan konuları forumda çok daha fazla görmeye başlarız. Bundan birkaç gün önce Kemal Akbulut abimizin bir konu başlığı çok hoşuma gitmişti... Tedbir Tedaviden Önce Gelir...ne doğru bir söz.
Pürmüz derken ? :Yusuf BİLGİN' Alıntı:dezenfeksiyondan sonra pürmüzle mikropları güzelce öldür.