KÜFLENMİŞ YUVALIKLAR YARDIM......

levent33

Uzman Üyemiz
Adı
LEVENT
Soyadı
ULUCA
ELİMDE 20-25 GÜN ÖNCE ALDIĞIM VE DAHA HİÇ KULLANMADIĞIM 10 TANE TAHTA YUVALIK MEVCUT POŞETİN İÇİNDE UZUN SÜRE KALDIKLARINDAN DOLAYI KÜFLENMİŞLER YUVALIKLARI ATMALIMIYIM YOKSA KÜFLERİ TEMİZLEME FORMÜLİÜ VARMIDIR..........

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
küfleri temizlemek için önce küfü sıyır
sonra yıka
sonrada güneşte uzun süre havalandır
ama ben olsam atar yenilerini alırdım...

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
mesele para değil, 10 adet yuvalığın ederi en fazla 40-50 tl
kuş üretiyorsam işimi risklere bırakmam :)

dameee

Uzman Üyemiz
Adı
ayhan
Soyadı
şen
Bence çamaşır sulu suyla güzelce temizleyin 1 2 gün dışarda havalansın eskisinden daha antibakteriyel olur  ;)

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Ayhan ŞEN' Alıntı:
Bence çamaşır sulu suyla güzelce temizleyin 1 2 gün dışarda havalansın eskisinden daha antibakteriyel olur  ;)
+100 katılıyorum  hocam  işin maddi kısmı ayrı  olay  bu nedenle bence  çamasır olayı işi çözer camasırlarda  oldugu gibi :)......

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
atmana gerek yok, yuvalıklar zaman-zaman küflenebilir ama bu onları atman gerektiği anlamına gelmez. Üretim yapıyorsak artık birşeyi iyice kabullenip uygulamaya başlamamız gerek...düzenli dezenfeksyon. İster küf olsun ister olmasın, hijyen şart, ve bu nedenle kendi kuşlarına ve emeklerine saygı duyanlar düzenli dezenfeksyon yaparlar. Bunun için forumda onlarca konu var, benim kişisel olarak önerebileceğim dezenfektan Virkon S ve Vanodin. Virkon S alıp kullanırsanız hem kuşlarınızın hemde kendi sağlığınız açısından en doğru kararı vermiş olursunuz.

Yuvalıklarınızı güneşe brakın biraz kurusunlar. Ondan sonra bir zımpara ile küflü yerleri zımparalayın. Ardından Virkon S dezenfektanla dezenfekte edin...bunları yaptıktan sonra yuvalıklarınız kullanıma hazırdır.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Ayhan ŞEN' Alıntı:
Ayhan usta çamaşır suyu bu durmda işe yaramaz...mantar sporları ve küften bahsediyoruz, çamaşır suyu bazı bakterilere karşı iyi bir dezenfektan olabilir ama mantar ve küflerde yetersiz kalır. Mantarlara etkili dezenfektanlar kullanmak gerekiyor.

levent33

Uzman Üyemiz
Adı
LEVENT
Soyadı
ULUCA
EYWALLAH ARKADAŞLAR GÜNAY BEY AYRICA TEŞEKKÜRLER........

dameee

Uzman Üyemiz
Adı
ayhan
Soyadı
şen
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Ayhan usta çamaşır suyu bu durmda işe yaramaz...mantar sporları ve küften bahsediyoruz, çamaşır suyu bazı bakterilere karşı iyi bir dezenfektan olabilir ama mantar ve küflerde yetersiz kalır. Mantarlara etkili dezenfektanlar kullanmak gerekiyor.
Günay ustaya peki haklısınız anlamına ama arkadaşın elinde bu dezenfektenler yoksa 10 yuva için almaya deymez çamaşır suyu veya sadece su ile güzelce yıkanıp 1  2 gün havalandırıldıgında küfden eser kalmaz saygılar.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Ayhan ŞEN' Alıntı:
Günay ustaya peki haklısınız anlamına ama arkadaşın elinde bu dezenfektenler yoksa 10 yuva için almaya deymez çamaşır suyu veya sadece su ile güzelce yıkanıp 1  2 gün havalandırıldıgında küfden eser kalmaz saygılar.
iyi niyetinizden dolayı sizi kutlarım, dediğiniz gibi üretici arkadaşların elinde dezenfektan bulunmayabilir...lakin önceki yorumumda da dediğim gibi bu bir mazeret olmamalı, yani ister 1 ister 1000 kuş besleyelim, bizler doğru ve gerekli bakımı kuşa uygulamalıyız. Dediğiniz yöntem yanlış...biraz yıkama ile 1-2 gün havalandırma küften kurtulmanızı sağlayamaz, görsel olarak belki küf görünmeyebilir ama hijyenik olarak sadece yıkama küfü yuvalığın diğer bölümlerine de ekecektir, bu sefer zamanla yuvalıkta küf iyice çoğalacaktır. Anaçlar yavruları beslemek için girip-çıktıkça bu küfü yuvalık duvarlarından istemeyerek de olsa sökecek ve küfler yuvalığın içindeki havaya karışacak...ordan da yavrular bu havayı soluyacak, sonuçları artık kendiniz tahmin edin. Bu yüzden eğer üretim yapacaksak (ister 1 çift olsun) üretim yapabilmek için gerekli minimum ekipman ve malzemeye sahip olmamız gerekiyor...yoksa "Lütfen yardım edin, kuşlarım ölüyor" gibi başlık taşıyan konuları forumda çok daha fazla görmeye başlarız. Bundan birkaç gün önce Kemal Akbulut abimizin bir konu başlığı çok hoşuma gitmişti... Tedbir Tedaviden Önce Gelir...ne doğru bir söz.

dameee

Uzman Üyemiz
Adı
ayhan
Soyadı
şen
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
iyi niyetinizden dolayı sizi kutlarım, dediğiniz gibi üretici arkadaşların elinde dezenfektan bulunmayabilir...lakin önceki yorumumda da dediğim gibi bu bir mazeret olmamalı, yani ister 1 ister 1000 kuş besleyelim, bizler doğru ve gerekli bakımı kuşa uygulamalıyız. Dediğiniz yöntem yanlış...biraz yıkama ile 1-2 gün havalandırma küften kurtulmanızı sağlayamaz, görsel olarak belki küf görünmeyebilir ama hijyenik olarak sadece yıkama küfü yuvalığın diğer bölümlerine de ekecektir, bu sefer zamanla yuvalıkta küf iyice çoğalacaktır. Anaçlar yavruları beslemek için girip-çıktıkça bu küfü yuvalık duvarlarından istemeyerek de olsa sökecek ve küfler yuvalığın içindeki havaya karışacak...ordan da yavrular bu havayı soluyacak, sonuçları artık kendiniz tahmin edin. Bu yüzden eğer üretim yapacaksak (ister 1 çift olsun) üretim yapabilmek için gerekli minimum ekipman ve malzemeye sahip olmamız gerekiyor...yoksa "Lütfen yardım edin, kuşlarım ölüyor" gibi başlık taşıyan konuları forumda çok daha fazla görmeye başlarız. Bundan birkaç gün önce Kemal Akbulut abimizin bir konu başlığı çok hoşuma gitmişti... Tedbir Tedaviden Önce Gelir...ne doğru bir söz.
+1 sonuna kadar haklısınız  ama herkez bizim gibi yapmıyor yapamıyor malesef bu söyledigim geçiciçözümdür durumu olmuyan arkadaşlara ama sizin söylediginiz kesin çözüm profesyonel bir çözümdür olması gerekende sizin söylediginizdirsaygılar.

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
İleride problem yaşamak istenmiyorsa  ya dezenfekte edilecek yada atılacak...

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
sa kardeş benim arkadaşlarımdan biri fillandiyada restorant işletiyor orada rutubet çok olduğundan ilk önce küf varmı diye kontrol ediyorlarmış yok öyle dezenfektan falan hemen boşalt ve yık sonuçta kaç paralık matah atacaksın alacaksın olmazsa olmazlardansa yapacak başka bir şey yok bol kufsüz üretimler slm