kuluçkadaki dişi kuşun gözleri kapandı

0.2_lee

Üyemiz
Adı
seko
Soyadı
kara
pekı usta monodoks 1 lıtre suya kattıktan sonra gozunemı surcez yoksa ıcmesınımı saglıcaz :(

0.2_lee

Üyemiz
Adı
seko
Soyadı
kara
sagolasın usta sabahtan ılk ısım bunu uygulamak inşallahh düzelir yavrularada kurtulur

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Arkadaşlar benim başıma gelmişti. Yumuşak bir biçimde parmaklarınızla gözlerini açın yoksa 1 gün daha yaşar.Bazılarında şişkinlik vardı bazılarında yoktu. Gözleri kapandıktan 2 gün içinde ölüyorlar. Açıldıktan sonra kendilerine geldi ve yem yemeye başladılar.

mango

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
TUNA
arkadaşım fotoğraflar net görünmüyor ama tahmini olarak bir şey söylemek gerekirse nedeni mantar olabilir.dediğin göz kapanması mantar enfeksiyonlarında olur ayrıca gözlerde sulanma ve kepeklenmede yapar.kuşun göz çevresindeki tüylerde hafifte olsa dökülmede varsa nedeni tamamen mantardır...mantarda pis ve nemli yuvalıkta çok rahat üreyip çoğalır...yuvalıkta yavruların dışkılarında ürer.hemen tavsiyem bir veterinerden mantar ilacı(krem şeklinde olanlardan) alman ve yuvalığı temizleyip yavrularıda kontrol etmen....ama resimlerden görebildiğim kadarıyla sadece tahminden öteye gidemiyorum...

0.2_lee

Üyemiz
Adı
seko
Soyadı
kara
sagol arkadasım 3 gun oldu kus hala aynı tek gozu azda olsa acılmıs dıger gozu tamamen kapalı cok sertlesmıs vazıyette teramıcın merhem suruyorum bırde monodoks dıye bır ılac tavsıye etmıslerdı suan ölüm yok ama düzelmedide :(

Oğuz Deniz

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.muhabbetkuslari.org
Adı
Oğuz
Soyadı
Deniz
Ben bu gibi durumlarda ONADRON isimli göz damlasını kullanıyorum. Gözün mikrop kapmasını da engelliyor. Aynısı jumbo çiftime de olmuştu, gözlerine talaş tozu kaçmıştı ve aynı bu dişi gibiydi iki kuşun iki gözüde. Günde 1 damla onadron sıktım her göze. 3. veya 4. gün tamamen iyileştiler. Hasta olan yer göz olunca çok riskli oluyor kuş yem yiyemezse direk gümlüyor.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Monodoks kullanın ve o hastalığı taşıyan kuşlarınızı ayrı bir kafese koyun bahsetmiş olduğunuz hastalık bulaşıcı bir hastalıktır. Yakınımızda bulunan bir üretici arkadaşımzında başına gelmişti ve 13 kuşu ölmüştü.  Bulunduğu kafeside günlük olarak temizleyin

0.2_lee

Üyemiz
Adı
seko
Soyadı
kara
kusun altında 3 yavrusu var 3 de yumurta vardı yumurtaları o aldım baska bır cıfte koydum  yumurtadan sorun olmaz ınsallah

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Uzun süre yumurtalarda yatmamazlık yapmadıysa sorun olmaz. Kısa sürede sağlığına kavuşur inşaallah

0.2_lee

Üyemiz
Adı
seko
Soyadı
kara
2 hafta bır aradan sonra dısı kusun gozlerı normale kısmende olsa dondu dahada ıyı olucak ınsallah altındakı yavrularda gayet saglıklı yardımcı olan arkdaslara tekrar tskr ederım sagolun

0.2_lee

Üyemiz
Adı
seko
Soyadı
kara
dişi kuş tekrar kuluckada yumurtalar catlamaya basladı ve kusun gozlerı gene kapanmıs :( neden oluyor acaba

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
Oğuz Deniz' Alıntı:
Ben bu gibi durumlarda ONADRON isimli göz damlasını kullanıyorum. Gözün mikrop kapmasını da engelliyor. Aynısı jumbo çiftime de olmuştu, gözlerine talaş tozu kaçmıştı ve aynı bu dişi gibiydi iki kuşun iki gözüde. Günde 1 damla onadron sıktım her göze. 3. veya 4. gün tamamen iyileştiler. Hasta olan yer göz olunca çok riskli oluyor kuş yem yiyemezse direk gümlüyor.
bende onadron kullanıyorum

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
serkan kara' Alıntı:
dişi kuş tekrar kuluckada yumurtalar catlamaya basladı ve kusun gozlerı gene kapanmıs :( neden oluyor acaba
Sıkma canını bende de çok oluyor. Önemli olan zamanında farketmek. damla kullan, parmaklarınla yavaş yavaş aç. düzelir. Ben kaç tane kuşu kurtardım. Ama önceden farkedemediklerim malesef kurtaramadım.

0.2_lee

Üyemiz
Adı
seko
Soyadı
kara
eyvalah sagol abi. Kusun yerını degıstım uretım kafesınde en alt gozde idi baska yere aldım gecen sefer uyguladım tedavı yontemını uyguluyorum umarım duzelır gene