Yılmaz EKMEKCİ' Alıntı:
behsat bey çok güzel paylaşım olmuş emeğinize sağlık 1. maddede belirttiğiniz kuşlardan çok fazla yavru almak ben 8 aylık hiç eşe atılmamış kuşu eşe attım ve ilk ağızdan yine kuyruk kanat problemi yaşadım iç ve dış parazitlerle ilgili dediğiniz ilaçları kullandım fakat sonuç yine hüsran oldu b vitaminini sürekli kullanıyorum fakat yine oluyor denemek için bendeki damızlıklardan başka bir kardeşimin kümesinde eşe attık orada böyle bir sorunla karşılaşmadık arkadaşın kümesinden aldığım onun damızlıklarını benim kümeste eşe attım ve malesef bu kuşların yavrularındada kanat kuyruk problemi oldu bu yaşadığım olaylar sonucunda benimde vardığım kanat bu sıkıntı ortamdan kaynaklanan bir sıkıntı olduğuna kanaat getirdim yazın kümesimiz devamlı camlarımız açık olduğundan bu sorun bayağı azalıyor ama kışın ister istemez çok fazla havalandırma yapamadığımızdan dolayı sorun çoğalıyor birde kuşlar kümeste bulunması gereken kuş miktarından çok üstünde olduğu için ortamdaki hava miktarının kuşlara az geldiğini düşünüyorum ben yaklaşık bir yıldır bu sorunla mücadele ediyorum edindiğim tecrübeler bunlar ve hala bu sorun devam ediyor son olarak yuvalıkların hava deliklerini çoğalttım ve havalandırmayı arttırdım bakalım sonuç ne olacak
arkadaşlar yaşadıkları tecrübeleri burada paylaştıkça bu soruna çözüm bulacağımıza inanıyorum saygılarımla
Behsat beye öncelikle böyle bir konuya değindiği için teşekkür ederim.
Ben gezdiğim ziyaret ettiğim çoğu kümeste veya ev üretimi yapanlar için söylüyorum evde bu tür kanat kuyruk dökülmesiyle karşılaştım.Fakat buraya bendede böyle sıkıntılar oluyor diye yazmaya çekinenin çok olduğu açık.
Adam buruya konu açmış.Dememiş 100% düzeldi sadece başına gelenler oldumu yada olduysa ne yaptıda düzelmeler oldu belki bi ip ucu bi ortak fikir diye konu açılmış.
Yılmaz bey haricinde yazan yok 2 sayfa dolmuş(paylaşım için teşekkürler) alkisd alkisd alkisd başka bişey yok sadace şak,şak.
Neyse fazla uzatmak istemiyorum.
Bende duyduklarımı aktarmak istiyorum.Yumurtaları başka bir kümese kaydırıp deneyende olmuş ama yine aynı sorunla karşılaşılmış aceba hayvanın kanında olan bi bakterimi buna sebep.
Mesela bu hastalık varken agumentin deneyen oldumu (amoksisilin)içerikli bi ilaç sonuçta kandaki enfeksiyon için kullanılan bi ilaç.Denenmedi sadece fikir.