KÜMESLERDEKİ KANAT KUYRUK DÖKÜLMELERİ COZUM ONERİLERİ (BEHSAT TİĞİZ )

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Yılmaz EKMEKCİ' Alıntı:
behsat bey çok güzel paylaşım olmuş emeğinize sağlık 1. maddede belirttiğiniz kuşlardan çok fazla yavru almak ben 8 aylık hiç eşe atılmamış kuşu eşe attım ve ilk ağızdan yine kuyruk kanat problemi yaşadım iç ve dış parazitlerle ilgili dediğiniz ilaçları kullandım fakat sonuç yine hüsran oldu b vitaminini sürekli kullanıyorum fakat yine oluyor denemek için bendeki damızlıklardan başka bir kardeşimin kümesinde eşe attık orada böyle bir sorunla karşılaşmadık arkadaşın kümesinden aldığım onun damızlıklarını benim kümeste eşe attım ve malesef bu kuşların yavrularındada kanat kuyruk problemi oldu bu yaşadığım olaylar sonucunda benimde vardığım kanat bu sıkıntı ortamdan kaynaklanan bir sıkıntı olduğuna kanaat getirdim yazın kümesimiz devamlı camlarımız açık olduğundan bu sorun bayağı azalıyor ama kışın ister istemez çok fazla havalandırma yapamadığımızdan dolayı sorun çoğalıyor birde kuşlar kümeste bulunması gereken kuş miktarından çok üstünde olduğu için ortamdaki hava miktarının kuşlara az geldiğini düşünüyorum ben yaklaşık bir yıldır bu sorunla mücadele ediyorum edindiğim tecrübeler bunlar ve hala bu sorun devam ediyor son olarak yuvalıkların hava deliklerini çoğalttım ve havalandırmayı arttırdım bakalım sonuç ne olacak
arkadaşlar yaşadıkları tecrübeleri burada paylaştıkça bu soruna çözüm bulacağımıza inanıyorum saygılarımla
oncelikle saklamayip yazdıgınız icin tsk ederim.. yukarda saydıgım maddelerin hepsini yerine getirmisseniz ve sorun hala devam ediyorsa sizin kumesinizdeki sıkıntıları simdi hep beraber cozelim.. dediginiz gibi havalandırma onemli bir konu.. az hava alan kümesler ve artı rutubetli olan yerlerde genelde fungus mantarlar olusur.. bu mantarlar gozle gorulmez kumesin her tarafında gezinirler.. eger havalandırma sürkülasyonu iyi değilse.. metre kare hesabına dusen hesaptan daha fazla kus varsa icerde işte o zaman buyuk sorunlar yasanabilir.. sadece kanat kuyruk dokulmeleri değil.. tüm hastalıklara davetiye cıkar.. kumesinizdeki sıkıntıyı durdurmanız icin size onerim sudur.. oncelikle kümesinize güzel bir havalandırma sistemi kurun.. temiz hava girisi ve kirli hava cıkısı olmalı.. bu kumesin buyuklugune gore yapacagınız havalandırmaya gore değişir.. 100 metre karelik kumese kucucuk bir fan takılırsa.. bu kumes havalanıyor demek değildir.. butun kafeslerinizi camasır suyuyla vs guzel bir dezenfekte etmeniz lazım.. kümesinizin duvarlarına ve tavanlarına.. goztası dedigimiz maddeyi sulandırarak.. kirecle karistirin.. kumesin her tarafını badana yapin.. yuvalıkların icine goz tası maddesini.. sulandırın ve bir bez yadırmıyla yuvalıkların icini güzelce silin.. unutmayalımki tahta özelikle mikropu ve mantari ceker ve icinde barindirir.. hatta değiştirebiliyorsanız yuvalıklarınızı değiştirin.. kumese bu uygulamalar yapılırken.. damızlıklarınızı bir süre dinlendirmeye alip.. ronidazol kürü yaptiktan sonra... vitamin ve minerallerle desteklemelisiniz.. 2 aylık bir dinlendirme sonrasında.. kumesinizde bu dediklerimi yaptiktan sonra.. yukarda saydıgım maddeleride yerine getirdikten sonra.. kuslarınızı ese atın.. işte o zaman sorun duzeleyecektir.. üretimde bir sıkıntı varsa.. öncelikle bunun nedenini kendimizde aramalı sonra kuslara yuklemeliyiz.. saygılar sunarım..

cek52

Takipçi Üyemiz
Adı
yılmaz
Soyadı
ekmekci
teşekkürler behsat bey bu yazın kuşları tamamen boşaltıp dediğiniz gibi badana yaptım dolaplarım pvc olduğundan hepsini çamaşır suyuyla temizledim ve kümesimi dezenfekte ettim ama göz taşı kullanmadım kuşlarıda dinlendirdim ve eylül ayında eşe attım ilk ağızda 60 yavruda 4 tane kanatsız yavru çıktı tabi kışta yaklaştığı için havalandırmayı biraz azalttık ikinci ağızda bu oran yükseldi kümesim pvc camlı havalandırma için çamı açmam gerekiyor ve ayriyeten yeteri miktarda fanımda var ama bir türlü sonuç düzelmiyor şimdilik havalandırmayı çoğalttım sonucu bekliyorum yuvalarımda herhangi bir bit sorunu olmadı buna rağmen yuvaları ilaçlamasını yapıyorum göz taşını şu an yavrular varken yuvalara sürsem herhangi bir sakıncası olurmu ayriyeten ilginiz içinte teşekkür ederim behsat bey

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Yılmaz EKMEKCİ' Alıntı:
teşekkürler behsat bey bu yazın kuşları tamamen boşaltıp dediğiniz gibi badana yaptım dolaplarım pvc olduğundan hepsini çamaşır suyuyla temizledim ve kümesimi dezenfekte ettim ama göz taşı kullanmadım kuşlarıda dinlendirdim ve eylül ayında eşe attım ilk ağızda 60 yavruda 4 tane kanatsız yavru çıktı tabi kışta yaklaştığı için havalandırmayı biraz azalttık ikinci ağızda bu oran yükseldi kümesim pvc camlı havalandırma için çamı açmam gerekiyor ve ayriyeten yeteri miktarda fanımda var ama bir türlü sonuç düzelmiyor şimdilik havalandırmayı çoğalttım sonucu bekliyorum yuvalarımda herhangi bir bit sorunu olmadı buna rağmen yuvaları ilaçlamasını yapıyorum göz taşını şu an yavrular varken yuvalara sürsem herhangi bir sakıncası olurmu ayriyeten ilginiz içinte teşekkür ederim behsat bey
Ben tsk ederim yuvalıkllarınız hava oldugu surece sorun yok.. bir bez yardımıyla guzelce iclerini temizleyebilirsiniz.. gelismeleri bu konunun altina yazarsanız.. bu arada kuslarınıza en son ne zaman ivermectin damlattınız.. ivermektin damlattıktan sonra 10 gun sonra tekrar damlattınız mı.. ic parazit ilacıda aynı sekilde?

cek52

Takipçi Üyemiz
Adı
yılmaz
Soyadı
ekmekci
kuşlara aynı dediğiniz şakilde vilmektin damlattım yaklaşık 3 ay önce on gün aralıkla iç parazit olararak contil şurup strax şurup nilverm bunların hepsini denedim ama sonuç alamadım bu ilaçları birer hafta arayla iki kür uyguladım şu an havalandırma üzerinde titizlikle durmaya çalışıyorum bu kuluçkadan sonrada vilmektin f i kullanıp dene yeceğim behzat bey ben üretimi evde yapıyorum ısım sürekli sabit 20-22 derece arası temizlik konusunda gayet hassasım sularını mümkün olduğu kadar her gün değiştirmeye çalışıyorum ama oda yaklaşık 12 metre kare burda yaklaşık 30 çift kuşum var adet olarakta çiftlerle bereber 80-90 oluyor acaba bunun bir etkisi varmıdır

onurr94

Yeni Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Atlı
GERCEKTEN GÜZEL Bİ PAYLAŞIM TEŞEKKÜRLER ... alkisd

levent006

Üyemiz
Adı
Levent
Soyadı
ERMİŞ
Yılmaz EKMEKCİ' Alıntı:
behsat bey çok güzel paylaşım olmuş emeğinize sağlık 1. maddede belirttiğiniz kuşlardan çok fazla yavru almak ben 8 aylık hiç eşe atılmamış kuşu eşe attım ve ilk ağızdan yine kuyruk kanat problemi yaşadım iç ve dış parazitlerle ilgili dediğiniz ilaçları kullandım fakat sonuç yine hüsran oldu b vitaminini sürekli kullanıyorum fakat yine oluyor denemek için bendeki damızlıklardan başka bir kardeşimin kümesinde eşe attık orada böyle bir sorunla karşılaşmadık arkadaşın kümesinden aldığım onun damızlıklarını benim kümeste eşe attım ve malesef bu kuşların yavrularındada kanat kuyruk problemi oldu bu yaşadığım olaylar sonucunda benimde vardığım kanat bu sıkıntı ortamdan kaynaklanan bir sıkıntı olduğuna kanaat getirdim yazın kümesimiz devamlı camlarımız açık olduğundan bu sorun bayağı azalıyor ama kışın ister istemez çok fazla havalandırma yapamadığımızdan dolayı sorun çoğalıyor birde kuşlar kümeste bulunması gereken kuş miktarından çok üstünde olduğu için ortamdaki hava miktarının kuşlara az geldiğini düşünüyorum ben yaklaşık bir yıldır bu sorunla mücadele ediyorum edindiğim tecrübeler bunlar ve hala bu sorun devam ediyor son olarak yuvalıkların hava deliklerini çoğalttım ve havalandırmayı arttırdım bakalım sonuç ne olacak
arkadaşlar yaşadıkları tecrübeleri burada paylaştıkça bu soruna çözüm bulacağımıza inanıyorum saygılarımla
Behsat beye öncelikle böyle bir konuya değindiği için teşekkür ederim.
Ben gezdiğim ziyaret ettiğim çoğu kümeste veya ev üretimi yapanlar için söylüyorum evde bu tür kanat kuyruk dökülmesiyle karşılaştım.Fakat buraya  bendede böyle sıkıntılar oluyor diye yazmaya çekinenin çok olduğu açık.
Adam buruya konu açmış.Dememiş 100% düzeldi sadece başına gelenler oldumu yada olduysa ne yaptıda düzelmeler oldu belki bi ip ucu bi ortak fikir diye konu açılmış.
Yılmaz bey haricinde yazan yok 2 sayfa dolmuş(paylaşım için teşekkürler) alkisd alkisd alkisd başka bişey yok sadace şak,şak.
Neyse fazla uzatmak istemiyorum.
Bende duyduklarımı aktarmak istiyorum.Yumurtaları başka bir kümese kaydırıp deneyende olmuş ama yine aynı sorunla karşılaşılmış aceba hayvanın kanında olan bi bakterimi buna sebep.
Mesela bu hastalık varken agumentin deneyen oldumu (amoksisilin)içerikli bi ilaç sonuçta kandaki enfeksiyon için kullanılan bi ilaç.Denenmedi sadece fikir.

cek52

Takipçi Üyemiz
Adı
yılmaz
Soyadı
ekmekci
arkadaşlar bu olayda gizlenecek saklanacak bir şey göremiyorum ben sorunuma çözüm bulmaya çalışıyorum bende biliyorum çoğu arkadaşta bu sorun var ama arkadaşlar çözüm bulmak yerine gizlemeye çalışıyor benim verdiğim yavru kuşlar büyüdüklerinde eşe atan diğer arkadaşlarda böyle bir sorun olmadığını gördüm ama aynı yavrular bende büyüyüp eşe attığımda bu sorunla karşılaşabiliyorum bu yüzdende ben ortamada bir sebep olacağını düşünerekten bunun üzerine gidiyorum diğer arkadaşlarda tecrübelerini paylaşırsa daha faydalı olacağını düşünüyorum

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Levent ERMİŞ' Alıntı:
Behsat beye öncelikle böyle bir konuya değindiği için teşekkür ederim.
Ben gezdiğim ziyaret ettiğim çoğu kümeste veya ev üretimi yapanlar için söylüyorum evde bu tür kanat kuyruk dökülmesiyle karşılaştım.Fakat buraya  bendede böyle sıkıntılar oluyor diye yazmaya çekinenin çok olduğu açık.
Adam buruya konu açmış.Dememiş 100% düzeldi sadece başına gelenler oldumu yada olduysa ne yaptıda düzelmeler oldu belki bi ip ucu bi ortak fikir diye konu açılmış.
Yılmaz bey haricinde yazan yok 2 sayfa dolmuş(paylaşım için teşekkürler) alkisd alkisd alkisd başka bişey yok sadace şak,şak.
Neyse fazla uzatmak istemiyorum.
Bende duyduklarımı aktarmak istiyorum.Yumurtaları başka bir kümese kaydırıp deneyende olmuş ama yine aynı sorunla karşılaşılmış aceba hayvanın kanında olan bi bakterimi buna sebep.
Mesela bu hastalık varken agumentin deneyen oldumu (amoksisilin)içerikli bi ilaç sonuçta kandaki enfeksiyon için kullanılan bi ilaç.Denenmedi sadece fikir.
kardesim oncelikle guzel dusuncelerin icin tsk ederim.. soledigin ilac antibiyotik bu durumun antibiyotikle ilgili cozulecegini zannetmiyorum... yukarda butun sebepleri belirttim.. yumurta icersine parazitler ve mantarda bulasır.. yılmaz kardesinde yaptigi yorumlar uzere.. yukarıda saydıgım maddeleri yerine getirmis olmasına ragmen sorunun devam etmesini. mantara bagliyorum.. mantarlarda tüy koklerine  yerleserek teleklerin curumelerine sebebiyet verir.. bu dusuncemiz dogrumu yada yanılgımı bunuda yılmaz kardesin kumesinde yapacagı denemeler sonucu ortaya cıkacaktir..

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Yılmaz EKMEKCİ' Alıntı:
arkadaşlar bu olayda gizlenecek saklanacak bir şey göremiyorum ben sorunuma çözüm bulmaya çalışıyorum bende biliyorum çoğu arkadaşta bu sorun var ama arkadaşlar çözüm bulmak yerine gizlemeye çalışıyor benim verdiğim yavru kuşlar büyüdüklerinde eşe atan diğer arkadaşlarda böyle bir sorun olmadığını gördüm ama aynı yavrular bende büyüyüp eşe attığımda bu sorunla karşılaşabiliyorum bu yüzdende ben ortamada bir sebep olacağını düşünerekten bunun üzerine gidiyorum diğer arkadaşlarda tecrübelerini paylaşırsa daha faydalı olacağını düşünüyorum
dedigim gibi sizin sorununuzun mantar oldugu suphesi icerdeyim.. onerdiklerimden baska bisi daha onerecegim.. kanatları ve kuyrukları dökülmüs kusları elinize alın.. göz tasıyla hazırladıgınız suyla dökülen bölgeleri iyice nemlendirip temizleyin.. bu islemi hergun yapin.. yaklasık 10 gun.. zayıf cıkmıs telekleri koparin.. sonucu beraber gozlemleyelim..

cek52

Takipçi Üyemiz
Adı
yılmaz
Soyadı
ekmekci
teşekkürler behsat bey dediğinizi deneyeceğim ama göz taşını çok zehirli dediler nekadar suya kaç gram göz taşı atmalıyım bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim en kısa süredede yuvalıklarımı değiştirmeyi planlıyorum zaten hava sirkülasyonu üzerinde hassasiyetle duruyorum

cek52

Takipçi Üyemiz
Adı
yılmaz
Soyadı
ekmekci
behsat bey birde yeni yaptıracagım yuvalıklara göz taşı süreyimmi yoksa toz ilaçlamamı yapayım

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Yılmaz EKMEKCİ' Alıntı:
behsat bey birde yeni yaptıracagım yuvalıklara göz taşı süreyimmi yoksa toz ilaçlamamı yapayım
5 litre suya 10 gram goz tasini eritmeniz yeterli yuvaliklarinizin icinide 5 litre suya 1 gram goztasini eritin bir bez yardimiyla iyice silin

orka84

Uzman Üyemiz
Adı
Fevzi
Soyadı
Özyayla
Merhabalar Benimde sorunum yuvadan atlamak uzere olan ve atladıktan hemen sonra dökülen kanat ve kuyruk tüğleri.

makalede behsat ustanın tavsıyelerını dikkate alacagım.

ricam şu daha önce kullanan arkadaslar var ise behsat ustanın bahsettiği B vitamini hangisidir?

durduacar

Uzman Üyemiz
Adı
Durdu
Soyadı
Acar
Fevzi ÖZYAYLA' Alıntı:
Merhabalar Benimde sorunum yuvadan atlamak uzere olan ve atladıktan hemen sonra dökülen kanat ve kuyruk tüğleri.

makalede behsat ustanın tavsıyelerını dikkate alacagım.

ricam şu daha önce kullanan arkadaslar var ise behsat ustanın bahsettiği B vitamini hangisidir?
Catasal %10 çözelti olan vitamini kullanın yavruların ağzına 3 gün 1 damla birde sularına bütün kuşlarınıza ayda 1 defa 3 gün sularına koymanız faydalı olacaktır.

orka84

Uzman Üyemiz
Adı
Fevzi
Soyadı
Özyayla
Tesekkur ederım avisol-b bu hastalıkta faydalı olmazmı ?

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
arkadaslar bu konuyla ilgili lütfen özel msj atmayın.. cvplamayacagım...
kuslarında bu problemle karsılasan arkadaslar bu konunun altına yazsın.. cekinecek saklayacak bisi yok ortada üretim problemlerini cozmeye calisiyoruz.. konunun altına yazmayan arkadaslara tlf la aradıklarında dahi yardımcı olmayacagım..