Kuş bitleri

Batuhan26

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Batuhan
Soyadı
Sevinç
ustalar kuş bitlerine kesin çözüm vericek bi kaç taktik verirmisiniz ? evde üretim yaptıgım ıcın bıtler sıkıntı yaratıyor

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Kafeslerin etrafına okaliptus yaprakları koyarsan bit yanaşmaz abi.

zaqwer

Takipçi Üyemiz
Adı
RECEP
Soyadı
YAMAN
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Kafeslerin etrafına okaliptus yaprakları koyarsan bit yanaşmaz abi.
+1

ivermectin kuşlara uygulanacak
ardap sprey  (hiç kullanmadım kullananlar  memnunmuş) kafese uygulanacak

tankut

Üyemiz
Adı
TANKUT
Soyadı
UNAL
Açıkcası o kesin çözümü bende merak ediyorum. Konuşulan bir çok şeyi denedim pek bir faydasını göremedim. Vilmectin, ardap, chrisamed, blotic, biyodust vs... hatt a oldukça yoğun şekillerde kullanmama rağmen halen kafes tabanlarında bitlere rastlıyorum... Kesin çözüm nedir gerçekten çok merak ediyorum. Çünkü bu saydığım ilaçlardan daha derin bilgilere ulaşamadım, bu uygulamalardan sonrası enjelsiyon yöntemleri ne kalıyor onada cesaret edemedim

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Okaliptus yağı yaprağı filan bildiğim kadarıyla aktarlada oluyor. Bende ilk defa bir çiftimde dün tüneklerindeki oyukta gördüm heralde kuşlarda olmaması mümkün değil. O çiftin kafesini değiştirip başka odaya aldım bilmiyorum iyimi yaptım.

haci

Üyemiz
Adı
ufuk
Soyadı
umut
bugun disi kusumu epey bi kasinirken gordum. sonrada agzinda çit çit ses cikartiyordu. acaba bit sinyali mi bunlar. biti uzerinden alip çitçit çitliyordu sanki?

birde yuvasinda bir adet yumurtasi var ama yuvasina pek girmiyor 1 gundur.. yumrtayi bir koseye koymus duruyor.. o yumurtaya ne olacak.? ikinci yumurtayi zannedersem bugun yarin yumrtlayacak durumda.. durum nedir sizce?

Batuhan26

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Batuhan
Soyadı
Sevinç
çarşamba günü konuştugum ustalar'a bitleri sordum hiçbirinde bit yokmuş bana aktarlarda satılan çay ağacı yağı verdiler aktarlarda 5 TL ye satılıyormuş fısfıslı bir kaba koyup ustune suyla karıştırıp sık dediler yemlerıne suluklarına gelsede sorun yokmuş ve birde çay agacının yapragını alıp onuda kafese serdıgımız kagıdın altına koycakmışız pit'e kesin cözum dediler öyle olmasa bile çok faydalıymış daha denemedim yarın deniyecegim gözlemlerimi sizinlede paylaşırım

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Ben bizzat Rizeliyim abi belki bu sene gidersem; alabildiğim kadar yaprak alır hediye ederim sizlere.

Batuhan26

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Batuhan
Soyadı
Sevinç
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Ben bizzat Rizeliyim abi belki bu sene gidersem; alabildiğim kadar yaprak alır hediye ederim sizlere.
teşekkürlerde ben eskişehirdeyim yok kargo fln boşuna yorulma sen düşünmen yeter zaten yakın zamanda alıp deniyecegim çay yagı var birde yapragı alır koyarım

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Batuhan SEVİNÇ' Alıntı:
teşekkürlerde ben eskişehirdeyim yok kargo fln boşuna yorulma sen düşünmen yeter zaten yakın zamanda alıp deniyecegim çay yagı var birde yapragı alır koyarım
Anladım.. İnşallah faydası olur :)

haci

Üyemiz
Adı
ufuk
Soyadı
umut
Ufuk UMUT' Alıntı:
bugun disi kusumu epey bi kasinirken gordum. sonrada agzinda çit çit ses cikartiyordu. acaba bit sinyali mi bunlar. biti uzerinden alip çitçit çitliyordu sanki?

birde yuvasinda bir adet yumurtasi var ama yuvasina pek girmiyor 1 gundur.. yumrtayi bir koseye koymus duruyor.. o yumurtaya ne olacak.? ikinci yumurtayi zannedersem bugun yarin yumrtlayacak durumda.. durum nedir sizce?
cevap lutfen

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
çay yağını ve yaprağını bilmem ama kesin çözüm sorduğunuz için yazmak istedim, okaliptüs kesin çözüm oluyor...kullanmaya başlayalı 2 yıl filan oldu, o günden bu yana bit-pire görmedim.

Batuhan26

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Batuhan
Soyadı
Sevinç
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
çay yağını ve yaprağını bilmem ama kesin çözüm sorduğunuz için yazmak istedim, okaliptüs kesin çözüm oluyor...kullanmaya başlayalı 2 yıl filan oldu, o günden bu yana bit-pire görmedim.
efekan da demişti onuda göz onunde bulunduracagım bıktım bitlerden.

haci

Üyemiz
Adı
ufuk
Soyadı
umut

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Ufuk UMUT' Alıntı:

Kuluçkaya 2. yumurtadan sonra yatar.