KUŞLARIMIZA KEK TARİFİ RESİMLİ ANLATIM

babaçi

Takipçi Üyemiz
Adı
Coşkun
Soyadı
TIKIZ
Akşamdan beri uğraşıyoruz tüm ev halkıyla birlikte:)

2 tepsi yaptık ilki pişti 2. yi verdik fırına pişmesi takribi 50 dakika sürüyor

babaçi

Takipçi Üyemiz
Adı
Coşkun
Soyadı
TIKIZ
Özgür DEMİRBAŞ' Alıntı:
yulaf ununu yaz aylarında kullanmanızı tavsiye ederim.
dostum sebebini yazarsan memnun olurum,valla zar zor buldum zaten 1 kg kattım içine scared

ozgurdemirbas

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Demirbaş
Coşkun TIKIZ' Alıntı:
dostum sebebini yazarsan memnun olurum,valla zar zor buldum zaten 1 kg kattım içine scared
Serinletici etkisinden ötürü yaz mevsimine daha uygun artı fazlası tüye sokar.  Kekinize  daha fazla ekstralarla zenginleştirebilirsiniz. Örneğin fıstık,fındık,kuş üzümü, tarçın, patates (muhakkak kullanın), şekersiz meyve suyu gibi. Tabi fındığı kuş üzümünü vs rondododa iyice parçalayın. patateside püre olana kadar rendeleyin en küçük şekilde suyu çıkana kadar suyunuda katın kas yapıcı etkisi var. Son olarak sayın selahattin bey'in başlığında söylemem doğrumu bilmem ancak ben tercihen yağ kullanmamanızı tavsiye ederim, fırınlar için yağsız kağıtlar var fevkalade kolay oluyor.  Kabartma tozu yerine mayalamakta daha makbul.

babaçi

Takipçi Üyemiz
Adı
Coşkun
Soyadı
TIKIZ
1 kg yulaf unu kattığımız keki rondodan geçiremedik,nedense kuruyan kek parçaları beton misali taş kesildi:)

azmimizi kaybetmedik ve tekrardan yarım kg yulaf unu kullanarak tekrar yaptık keki,sonuç mükemmel rondoda incelttikten sonra ev ortamında nemini alarak kuruttum içine katkı maddelerini katarak dün itibarıyle kullanmaya başladım.Kuşlarım yadırgamadı aynı şekilde yemeye devam ettiler.

Teşekkürler selahattin abi

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Abi tarif için teşekkürler.Ben kuşlara mama yaparken küçük kızım yarısını götürüyor.Bu keki yapsam heralde kuşlara hiç vermez.
Saygılar

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
Tarifi evde valideye yaptırayım dedim toplamda 2.5 kg un ile taş gibi olur dedi ve  tarifi 1 kg. un üzerinden yaptı ve çok güzel oldu yapacak arkadaşların bilgisine sunarım.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
gece  gece  yapılırmı eski topicler karıstırılır mı sımdı  :)  nasıl canım cekti varya  :):) SELAHATTIN abim  bi gün yapı verde  5 cayına gelek :Dhep mubıslermi yıyecek :)

recep durmus

Üyemiz
Adı
recep
Soyadı
durmus
S.a üstadlarim bu mamayı yaptıktan sonra buzdolabında kaç gün muhafaza edebilriz.ve keki pisirdikten sonra nhemen robota atıp inceltiyoruz yoksa güneşte Bir süre bekletiptemi robota atıyoruz.bu sorularının cevabını veririseniz sevinirim.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Çok teşekkürler tarif için unu biraz azaltarak deneyeceğim. Azda mısır unu vs koysak yulaf unu yerine havuç ve elmayıda kekin içinde pişirsek mahsuru varmı?

Yazar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Müslüm
Soyadı
GÖYCE
Bunu sadece üreticiler yapmalı. Evde besleyenler için uygun değil :D Evde 1 2 çift besleyenlerde hazır üzümlü ve sade keklerden ezerek verebilirler. Normal kraker ve keki ezip karışık bir şekildede verebilirsiniz. ( Çok vermeyin )

Faydalı bir bilgi, teşekkürler.

yüksell

Takipçi Üyemiz
Adı
yüksel
Soyadı
taşlı
normal kekden kastınız hocam dan kek falan böle küçük paketlerde satılan keklerden mi bahsediyorsunuz bunu kullanmak doğrumu gerçekten ???