Kuşlarımıza müzik dinletmek

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  KIZILCIKLAR OLDU MU?
YÖRE: EDİRNE/KEŞAN

KIZILCIKLAR OLDU MU?
SENELERE DOLDU MU?
YOLLADIĞIM ÇORAPLAR
AYAĞINA OLDU MU?

MENDİLİ GELİNE
MENDİLİ VERDİM ELİNE
KARA KINA YOLLAMIŞ
YAR BENİM ELLERİMEEEEE..  Ooooof  Oooooooof  Ooooof

YAYLI GELİR TAŞLIKTAN
DİNGİL ÇIKTI BAŞLIKTAN
ŞU KÖYÜN OĞLANLARI
EVLENMEZ BAŞLIKTAN

TABAKASI AYNALI
ŞU OĞLANA VARMALI
OĞLAN ÇOK GÜZEL AMA
ANASI OLMAMALIIIIII..  Ooooof  Oooooooof  Ooooof

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Abi, Hem Oynasınlar Hem üresinler..

besyo26

Uzman Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ÇETİN
müzik ruhun gıdasıdır..bende denedim...kuşlar çok neşeli oluyorlar ve dişilere kur yapmaları dahada yoğunlaşıyor...

emreemre123

Üyemiz
Adı
EMRE
Soyadı
ARIÇ
Öncelikle merhaba aranıza yeni katıldım ben klasik müzigi tavsiye ederim abi yurt dışında yapılan araştırmalara göre klasik müzik dinletilen kümes hayvanlarında verimin arttığı stresin azaldığı gözlenmiş muhabbet kuşundada işe yarar diye düşünüyorum...

cengiz

Üyemiz
Adı
cengiz
Soyadı
yiyit
Emre ARIÇ' Alıntı:
Öncelikle merhaba aranıza yeni katıldım ben klasik müzigi tavsiye ederim abi yurt dışında yapılan araştırmalara göre klasik müzik dinletilen kümes hayvanlarında verimin arttığı stresin azaldığı gözlenmiş muhabbet kuşundada işe yarar diye düşünüyorum...
hatta insan beyni üzerinde de faydalı etkileri varmış

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
denemeyen varsa denemeli kuşlardaki neşeyi farkedeceksiniz

ceymis11

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.guineapig.9f.com
Adı
Nedim
Soyadı
GÜLER
ben daha cok guineapig lere radyo acıyorum  slow sarkılar calan fazla gurultusu olmayan sarkıları secmeye ozen gosteriyorum romanyadan ve almanyadan ureticilerin dedigine gore slow muzik ruhu oksuyormus ve sitresi aza indriyormus

tülinaydın

Uzman Üyemiz
Adı
Tülin
Soyadı
AYDIN
bende bu konuyu düşünüyorumm bu günlerde acaba bizim afacanlarda işe yarar mı gerçi bizimkiler normalde çok fazla ötüyorlar birde müzik ekleyince apartman başıma toplanır mı acaba  music

ozgrdmkc

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Damkacı
Selahattin Abi ;
Bu konunun üzerinde bir ara bende durmuştum.. Sabah benim kuşlar resmen biri boğazlıyormuş gibi çığlık atıyordu ...
Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine Enya 'nın albümünü indirmiştim.. Çok sakinleştirici rahatlatıcı şarkıları var bizimkilerde pür dikkat dinliyordu tavsiye ederim.. ::))

E

elaziz2316

Guest
    Ben en uygun şarkıyı buldum. Özellikle üreme konusunda performansı artıcı olacağı kanaatindeyim.  :D  :D  :D

BU ORJİNAL OLANI

BU DA MUHABBET KUŞLARI İÇİN ÖZEL VERSİYON

tk015677

Yeni Üyemiz
Adı
HÜSEYİN ONUR
Soyadı
ESMER
ben trabzonlu olduğum için birde kemençe çaldığım için kuşlar bol bol karadeniz müziği dinliyorlar evde kemençeyi elime alınca onlarda başlıyorlar ötmeye ,ben çalıyorum onlar söylüyor  :D

osiergin

Uzman Üyemiz
Adı
Osman
Soyadı
ATILGAN
    Bilimsel olarak katınıtlamış bir olay anlatayım size.
    Bilim adamları bildiğimiz suya buz haline düşürken çeşitli müzikler dinletiyor ve yapılan araştırmalarda dinletilen müzik tarzına göre kristalleri inceliyorlar sonuç klasik müzik (mozart, bethoven)  dinletilen buz kristallerinin dizilimi ve şekli gayet güzel ve nizami, metal, rock vs dinletilen buz kristalleri ise çarpık çurpuk ve şekil bozukluğu gösteriyor resimlerle anlatıyordı araştırma sonuçlarını valla ben onların yalancısıyım öyle şey olurmu demeyin.

ugurcan buran

Takipçi Üyemiz
Adı
ugurcan
Soyadı
buran
bence de klasik müzik. hamile annelerimize daha doğurmadan önce bile klasik müzik öneriyor profesörler. hatta uyurken bile klasik müzik dinlememizi öneriyorlar. klasik müzik insanı rahatlatırmış ve dinlendirirmiş sabah kalktıgımızda da dinç olarak uyanırmışız. insanlarda olduguna göre hayvanlarda da olablir diye dusunuyorum. :)

GürkanGÜNER

Yeni Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
GÜNER
Osman ATILGAN' Alıntı:
    Bilimsel olarak katınıtlamış bir olay anlatayım size.
    Bilim adamları bildiğimiz suya buz haline düşürken çeşitli müzikler dinletiyor ve yapılan araştırmalarda dinletilen müzik tarzına göre kristalleri inceliyorlar sonuç klasik müzik (mozart, bethoven)  dinletilen buz kristallerinin dizilimi ve şekli gayet güzel ve nizami, metal, rock vs dinletilen buz kristalleri ise çarpık çurpuk ve şekil bozukluğu gösteriyor resimlerle anlatıyordı araştırma sonuçlarını valla ben onların yalancısıyım öyle şey olurmu demeyin.
daha öncede bilirdim mozart ve bethoven ın hayvanlar ve insanlar üzerindeki olumlu etkilerini bide bi ara haberlerde görmüştüm bunun araştırmasını yapmışlar süt ineklerinde denemişler mozart ve bethoven müziklerini ineklerde süt artışı olmuş tavuklarda denemişler yumurta artışı olmuş ve hastalık münimum düzeye inmiş selahattin abi ne tür müzik tavsiye edersiniz diye yazdığını görünce direk aklıma bu gelmişti arkadaşın bu yorumunu görüncede alıntı yapmak istedim benim avsiyem kesinlikle bethoven en azından denemede fayda görüyorum

tuncay-kara

Üyemiz
Adı
tuncay
Soyadı
kara
s.a arkadaslar ben baska acıdan olaya yaklasıcam

bildiginiz üzere her canlı lina-ı hal diliyle allah cc tesbir ederler
yani kusların hayvanatın cıkardıgı sesler bilmeden zikir dir
müzik olayınada gelince sadece sese tepki dikkat ediyorsanız yanlız kalan kus sessizlesiyor ancak cok oldukları zaman daha keyifli oluyorlar çünkü biz insanlarda nasıl bir arada olma cemaatlesme varsa hayvanlar arasında da var tabi bu dogal bir ilham seyesinde müzikde dinletseniz makina seside duysa ne  duyarsa duysun hayvanlar butun seslere tepki verir ne dinletirseniz dinletin sebahhettin abi kuslar butun seslere tepki verir
benım acizane size tavsiyem allah ı zikereden seyleri dinletin :)