Kuşum tüy mü çıkarıyor?

Omeronur

Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Alpaslan
Merhaba arkadaşlar, kuşumda yeni tüyler mi çıkıyor acaba?
Bir de cinsiyeti ve yaşı net olarak söylenebilir mi bu fotoğraflardan :)

Yaşar yılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Yaşar
Soyadı
Yılmaz
Merhaba kuşunuz tüyde cinsiyet ilerki zamanlarda farlılık gösterir alttaki linkte resimler paylaşılmış bakıp kendiniz karar verebilirsiniz

Omeronur

Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Alpaslan
Merhaba kuşunuz tüyde cinsiyet ilerki zamanlarda farlılık gösterir alttaki linkte resimler paylaşılmış bakıp kendiniz karar verebilirsiniz
Merhabalar, buraya ve birçok kaynağa baktım ama tam bir cere rengi tutturamadım. Tüylerinin rengi gibi ceresi var açık mavi ve burun delikleri etrafında beyazlık falan göremedim. Erkek gibi geliyor bana ama aldığım yer dişi olarak verdi. Tüy konusunda da hiç tüy dökmüyor acaba ben aldığımda tüy dökmüştü şimdi çıkarıyor mu ki?

Femirleroğlu

https://www.instagram.com/faruk_emirleroglu/
Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Selamlar kuşunuz, birinci tüy dökümüne girmiş gibi duruyor. yaklaşık 2,5 - 3 aylık denilebilir. 6. ve 8. aylar içerisinde 2. tüyüne girecektir. Hava şartlarına göre.

Bu arada bu resimlerden erkek gibi duruyor. Ancak resimlerde ışık ve çekim açıları bazen yanıltıcı olabilir.

Omeronur

Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Alpaslan
Selamlar kuşunuz, birinci tüy dökümüne girmiş gibi duruyor. yaklaşık 2,5 - 3 aylık denilebilir. 6. ve 8. aylar içerisinde 2. tüyüne girecektir. Hava şartlarına göre.

Bu arada bu resimlerden erkek gibi duruyor. Ancak resimlerde ışık ve çekim açıları bazen yanıltıcı olabilir.
Hocam merhabalar, öncelikle teşekkürler cevabınız için. Size bir sorum olacak, kuşumun 2-3 gün başka bir kuşla arkadaşlık yapmasında bir sakınca olur mu? Yoksa ayrı odalarda tutmam mı gerekir? Bunun için ayrı bir konu açmak istemedim, teşekkürler.

Femirleroğlu

https://www.instagram.com/faruk_emirleroglu/
Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Verebilirsiniz, hatta birbirlerini de kaşıyabilirler.
Ancak Corona gibi, diğer kuşta bir hastalık olmadığından ya da kendi kuşunuzun sağlıklı olduğundan eminseniz bunu yapın.
Kuşlarda hastalıklar birbirine çabucak geçebilir.
Emin olduğunuz yerler için bunu yapmanızda sakınca yoktur.

Bu arada instagramda da takip etmenizi rica eder iyi günler dilerim.

adresim,