Merhabalar, buraya ve birçok kaynağa baktım ama tam bir cere rengi tutturamadım. Tüylerinin rengi gibi ceresi var açık mavi ve burun delikleri etrafında beyazlık falan göremedim. Erkek gibi geliyor bana ama aldığım yer dişi olarak verdi. Tüy konusunda da hiç tüy dökmüyor acaba ben aldığımda tüy dökmüştü şimdi çıkarıyor mu ki?Merhaba kuşunuz tüyde cinsiyet ilerki zamanlarda farlılık gösterir alttaki linkte resimler paylaşılmış bakıp kendiniz karar verebilirsiniz
Muhabbet kuşlarında Cinsiyet Ayrımı (resimli)
Üreme dönemindeki Dişi Muhabbetkuşları Sağlıklı, yetişkin dişi muhabbet kuşları nın cereleri kahverengi olur. Eğer dişi bir muhabbetkuşu üreme döneminde ise Kahve yada koyu kahve bir renk alır ve kalın sert bir görünümlü olur. Üreme döneminde olmayan dişi muhabbetkuşları Dişi muhabbet...www.muhabbetkusuureticileri.org
Hocam merhabalar, öncelikle teşekkürler cevabınız için. Size bir sorum olacak, kuşumun 2-3 gün başka bir kuşla arkadaşlık yapmasında bir sakınca olur mu? Yoksa ayrı odalarda tutmam mı gerekir? Bunun için ayrı bir konu açmak istemedim, teşekkürler.Selamlar kuşunuz, birinci tüy dökümüne girmiş gibi duruyor. yaklaşık 2,5 - 3 aylık denilebilir. 6. ve 8. aylar içerisinde 2. tüyüne girecektir. Hava şartlarına göre.
Bu arada bu resimlerden erkek gibi duruyor. Ancak resimlerde ışık ve çekim açıları bazen yanıltıcı olabilir.