Mama Kıvamı Rende Sorunu

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
Herkese hayırlı üretimler. Evde 2 çeşit rende var biri yumurtayı ve havucu çok minik parçalara bölüyor ilk etapta kıvam güzel oluyor yarısını buzdolabına koyduğum mama ertesi gün mamalığa koyulduğu an lapa yani top top oluyor. Diğer rendenin orta gözü ile yapıncada tanecikler biraz iri iri oluyor sizler nasıl yediriyorsunuz mama yı iri tanelimi yoksa kum gibimi yapıyorsunuz Selahattin Abinin videosundaki gibi.Sitedeki tüm mama konularına baktım ama işin içinden bir türlü çıkamadım mama mamalıkta kısa bir müddet kalınca hemen kalıp şeklini alıyor yapış yapış oluyor ve yemiyorlar. Ama iri taneli olunca kıvam güzel tutuyor ama bu seferde mamalığın yarısından fazlası kalıyor. Önerilerinizi bekliyorum kırmızı rende ile yapıldığında çok iri oluyor yeşil rende ile yapıldığında ise suyu fazla çıkıyor yumurta ve havucun sizce hangisini kullanmalı birde buzdolabına koyunca mamayı neden ertesi günü top top olup lapalaşıyor mutlaka başınıza gelmiştir.

seanpoul58

Uzman Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
SARIYILDIZ
Artan mamayı bi kap içine koyup streçle sarıp buzdolabının normal kısmına koyarsanız sorun çözülür bence galiba buzluk kısmına koyuyorsunuz mamayı?

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
2 günlük yapıyorum mamayı ertesi günü bitiyor. Kalan mamayı ağzı kapalı cam kaseye koyuyorum ve dolabın normal yerine koyuyorum buzluğa değil. iri taneli yapınca böyle sıkıntılar olmuyor ama bu seferde kuşlar zorlanıyor gibime geliyor yemek için. İşin içinden çıkamadım.

cahit038

Takipçi Üyemiz
Adı
cihat
Soyadı
avcıoğlu
renxeden gecirdigin havuc kabak vs meyve sebzslerin iyice suyunu siktiktan sonra mamaya kativer...ince goz rende ihidir...

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
bıçak ile ince küplere ayırırsanız daha fazla tüketim olacaktır.

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
Bıçak ile ince küpler hem yumurta hem havuç eyvallah üstad bugün deniyeceğim bunu inşallah başarılı olur yarım yumurta serçe parmağı kadar havuç 2 tatlı kaşığı kuru mama karıştırıp vericem bugün bakalım ne olucak teşekkürler.

muhabbet

Takipçi Üyemiz
Adı
MESUT
Soyadı
ÖNCÜ
havucu felan iyice kuruduktan sonra rendele ıslak kaldığı zaman böyle tatsızlıklar olyor.. bnimde başıma gelmişti. rendede böyle oluyor ama robotla yaptığın zaman olacağını sanmam... bide iri iri rendelendiği zaman olur(kanaatimce  )
                                    / KOLAY GELSİNN/

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
Robot olayı bana biraz ters yarım yumurta ve ufak bir parça havuç robotta tam olmuyor maalesef 1 büyük havuç 2-3 yumurta olsaydı o zaman tamamdı ama mecburen rende yapıyorum bakalım artık deneye deneye yapacağız.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Küp küpü yemekte zorlanacaklarını düşünüyorum bende rendenin ince tarafıyla rendeliyorum ve havucun suyunu sıkıyorum öyle yapıyorum mamayı sıkıntı olmuyor.

muhabbet

Takipçi Üyemiz
Adı
MESUT
Soyadı
ÖNCÜ
Kadir Can ŞAFAK' Alıntı:
Robot olayı bana biraz ters yarım yumurta ve ufak bir parça havuç robotta tam olmuyor maalesef 1 büyük havuç 2-3 yumurta olsaydı o zaman tamamdı ama mecburen rende yapıyorum bakalım artık deneye deneye yapacağız.

HAKLISIN  alkisd alkisd

sidar sarıkaya

Üyemiz
Adı
sidar
Soyadı
sarıkaya
rendelediğin havucu bir peçetenin içine koyup suyunu sıkıp alırsan kıvam daha iyi olabilir.yeşil rende daha iyi bence

ercinozkan

Uzman Üyemiz
Adı
Erçin
Soyadı
Özkan
ince rendeden geçirdiğin havucu elinde iyice sık ve bir gazete üzerine serp ve balkonda 1 veya 1.5 saat kurumusanı bekle sonra ver kuşlara ver

mertol elmasdiken

Takipçi Üyemiz
Adı
mertol
Soyadı
elmasdiken
sıkma işi ters vitamin copte .mama ev yapimimı unlar ve bebe büsküvisi ise ona hazır mama kullanırsanız  topak  olmaz düsüncesindeyim

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
Sidar SARIKAYA' Alıntı:
rendelediğin havucu bir peçetenin içine koyup suyunu sıkıp alırsan kıvam daha iyi olabilir.yeşil rende daha iyi bence
bende bu şekilde yapıyorum havucun özellikle rendelikten sonra kağıt havlu yada peçete ile suyunu alıyorum. haşlanmış yumurtanında dışını bu şekilde silebilir sonra kalın rendenin ince tarafı ile rendelersen tam uyumlu oluyor kuşlar için.