Mamanın Bitmemesi!!!

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
4 Adet yavrusu olan bir çifte yumurta mamasını günlük olarak veriyorum her sabah 8 de veriyorum akşam 7 de alıyorum fakat mamayı bitirmiyorlar. naturbird.com'dan aldığım mamalığı kullanıyorum yaklaşık olarak 8-9 tatlı kaşığı koyuyorum içine yumurta beyazı ve havucu kuşlar görmeyince mamayı yemeyi kesiyorlar :) mamalığın içindeki mamayı karıştırınca yumurta beyazı ve havuç tekrar yüzeye çıkıyor ve yine yemeye başlıyorlar ama mama hiç bitmiyor hep yarısına yakın kalıyor sizce çokmu fazla veriyorum.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
mamayı öncelikle cok az verin.. sonraki gun daha fazla verin.. azar azar verip bitirmelerini sağlayın yavas yavas oranını yükseltirsiniz.. bu sekilde kuslarınız mamayı bitirmeye alısacaklar.. yanlız özelikle havucunuzu cok kucuk rendeleyinki.. mamaya cok iyi dağılsın..

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
o zaman 2 tatlı kaşığı vericem bir kaç gün yumurtayı rendenin iri tarafı ile rendelemezsem hiç yemiyorlar illaki o beyazı görecekler :) ama havuçu küçük küçük yapıcam birde öyle deneyelim bakalım.

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
arkadaşım 8-9 tatlı kaşığı çok fazla. yavrular küçükse 4 tatlı kaşığı yeterli olacaktır. her kuş için 1 tatlı kaşığı öneriliyor en fazla. fazla verildiği takdirde kuşlar elbette secici davranacaktır mamaya karşı.

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
yavrular 27-26-24-22 günlükler madem çok fazla 4 tatlı kaşığı versek yeter o halde ama beyazına bayılıyorlar acaba hepsi böylemi.

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
ben sadece yumurta maması veriyorum evet fazla verdiğimde bendede beyazlar bitiyor ilk.

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
Sadece yumurta maması derken yanlız yumurta veriyorsun anladım ben kendi toz karışımımı ve havuç ile yumurta birlikte veriyorum.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Selahattin Güçlü'nün çektiği mama kıvamı videosunda dediği gibi : Yavrusuz kuşlara çay kaşığının ucuyla verin. Ancak ben de tek çift olunca o  kadar az denk getiremiyorum. Fazla koyuyorum yarısı çöpe gidiyor. Ama olsun yapacak bir şey yok. Bazen de kalan mamayı balkona koyuyorum. Kırlangıçlar bizim kuşların sesinden balkondan ayrılmıyorlar zaten onlar yerken bazen görüyorum. Hem boşa gitmiyor hem de ziyan olmuyor.

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Ancak ben de tek çift olunca o  kadar az denk getiremiyorum. Fazla koyuyorum yarısı çöpe gidiyor. Ama olsun yapacak bir şey yok. Bazen de kalan mamayı balkona koyuyorum. Kırlangıçlar bizim kuşların sesinden balkondan ayrılmıyorlar zaten onlar yerken bazen görüyorum. Hem boşa gitmiyor hem de ziyan olmuyor.

Aynı şekil kuşların arta kalanları ne olursa olsun diğer kuşlar silip süpürüyor...