Muhabbetin cezası ağır oldu

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Katılım
25 Nis 2010
Mesajlar
2,497
Konum
Kocaeli
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda kaçak olarak hayvan sokmak isteyen Bulgar uyruklu 2 kişiye, toplam 85 bin 850 lira ceza verildi.


Edinilen bilgiye göre, Kapıkule Kaçakçılık İstihbarat Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğünce yapılan kontrollerde, yurda kaçak yollardan muhabbet kuşu sokmak isteyen Bulgar uyruklu Mihail Dobchev ve Dimitar Ganev yakalandı.

Yapılan işlemlerin ardından Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, 13 muhabbet kuşu getiren Mihail Dobchev'e 44 bin 642 lira, 12 muhabbet kuşu getiren Dimitar Ganev'a ise 41 bin 208 lira ceza uyguladı.

Edirne Çevre ve Orman Müdürü Abdullah Bülbül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5199 Sayılı Hayvan Haklarını Koruma Kanunu'nun ''ev ve süs hayvanlarının ticaretinin yapılması''nı düzenleyen 23. maddesi gereğince söz konusu cezaların kesildiğini belirterek, kaçak olarak bu hayvanları yurda sokmak isteyenleri büyük para cezalarının beklediğini bildirdi.

Kaçak getirilen muhabbet kuşlarının her biri için 3 bin 434 lira ceza kesildiğini anlatan Bülbül, verilen cezaların yakalanan hayvan miktarıyla arttığını söyledi.

Bu arada muhabbet kuşlarının evcil hayvan satan iş yerlerinde 10 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulduğu öğrenildi.

 

forumfrom

Üyemiz
Katılım
21 Tem 2010
Mesajlar
27
Konum
AYDIN
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Paylaşım için teşekkürler Hilmi Abi.

Hilmi abi bize ticari kanunlara uymayan hırsızların devlet tarafından verilen cezasından bahsetti sağolsun. Bende başka bir konuda sizlere yazacağım. Arkadaşlar bu hırsızlar 85bin cezasını verdi kurtuldu ya diğer tarafta Allah onlara nasıl bir ceza verecek. Dışarıdan getirilen her kuş yerli üreticinin emeklerinin karşılığını alamaması demek yani kısacası kulhakkıdır. Hırsızlığın dünyada cezasının az olmasına bakmayın. Öbür dünyada müflisx duruma geçecektir. Kimler bu duruma düşecekler, hırsızlar, hak yiyenler, maaşını gününde vermeyen patron, teidaştan elektrik çalan ev sahibi, ruhsatsız ev yapan vatandaş. Gelin siz siz olun hırsızlıktan vazgeçin.

Müflisx : Resûlullah efendimiz bir hadîs-i  şerîflerinde; "Müflis kimdir, biliyor musunuz?" buyurdu. Eshâb-ı kirâm  (Peygamber efendimizin arkadaşları); "Bizim bildiğimiz müflis; parası,  malı olmayan kimsedir" dediler. Bunun üzerine; "Ümmetimden müflis şu  kimsedir ki, kıyâmet günü namazları ile oruçları ile ve zekâtları ile  gelir. Fakat; kimisine sövmüştür, kiminin malını almıştır, kiminin  kanını akıtmıştır, kimini dövmüştür. Hepsine bunun sevâblarından  verilir. Haklarını ödemeden önce sevâbları biterse, hak sâhiblerinin  günâhları alınarak buna yüklenir. Sonra Cehennem'e atılır" buyurdu.  (Hadîs-i şerîf-Mektûbât-ı Rabbânî)
 

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Katılım
25 Nis 2010
Mesajlar
2,497
Konum
Kocaeli
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
ahmet hürriyet gazetesinde yazmış yalan doğru bilemem mehmet arkadaşımıza açıklamasından dolayı teşekkürler
 

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Katılım
17 Haz 2010
Mesajlar
6,100
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Akılları başlarına gelir inşaallah
 

KurKur

Uzman Üyemiz
Katılım
12 Mar 2010
Mesajlar
2,513
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Güzel pazar bulmuşlar, Ne gelse alınıyor.. Yanlış kimin ?
    Türk Malına güvenmeyen yahut Yabancı hayranlığıyla büyümüş Nesillerin değil mi ?
 

ilker

Uzman Üyemiz
Katılım
12 Mar 2010
Mesajlar
299
Konum
MURATLI-TEKİRDAĞ
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKÜRLER AMA ONLAR ON İKİ ON ÜÇ KUŞLA UĞRAŞMAZLAR TICILAR BİLER 100 150 ARASI GETİRİYOR GÜNLÜK 1000 ADET GİRİŞ OLUR BENCE EDİRNEDEN
 

Yaşar yılmaz

Uzman Üyemiz
Katılım
25 Mar 2010
Mesajlar
477
Adı
Yaşar
Soyadı
Yılmaz
Bir taraftan 20 tane yakalatıyorlar öteki taraftan 1000 tane içeri sokuyorlar
birisi şikayet etmiştir görevlilerde hesapta görevimizi yapıyoruz gibi göstermelik bir şekilde 20 yakalayıp 1000 tane içeri sokuyorlardır
 

canpasa

Üyemiz
Katılım
10 Mar 2010
Mesajlar
68
Konum
edirne
Adı
Ahmet Can
Soyadı
Paşaoğlu
herkese selam. bir edirneli olarak kuş verdiğim petshopların bulgardan kaçak gelen kuşlarıda aldıklarını biliyorum. ama kapıkule ve hamzabeyli sınır kapılarından artık eskisi gibi kaçakçılık yapılamıyor. özellikle bu sınır kapılarında çalışanlara hanefi avcı zamanında yapılan operasyondan sonra.... kuş getirenler istedikleri zaman değil sadece fırsat buldukları zaman getirebiliyorlar sayıda 20- 30 u geçmiyor zaten.....