Nasıl anlaşılır

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Merhaba arkadaşlar. Ben bir şey merak ediyorum.Arkdaşlar ileriki dönemde belki ingiliz belki de show jumbo muhabbet kuşu alabilirim.Ama iyi kuşların nasıl anlaşılacağını çok az biliyorum.Bildiklerim:

-Kafa yapısı (Kafasının büyüklüğü,kafa tüyleri vs)
-Kuşun duruşu,tüylerinin parlaklığı , kuşun sağlık durumu
-Anne ve babasının ne gibi özellikler taşıdığına bakılarak anlaşılıyo diye biliyorum.

Bunların dışında neler önemli? Ben internetten gözüm alışsın diye hep vasıflı kuşlara bakmaya çalışıyorum.Kuş alırken de vasıflı olmasını istiyorum bunun içinde biraz anlamam gerekiyo haliyle. :D Yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler.

Umut Ergün

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
Ergün
Sizin sordugunuz sorular biraz saçma kusura bakmayın ama Kuşun duruşu,tüylerinin parlaklığı napcaksınız siz onları Kafasının büyüklüğü,kafa tüyleri vs kusu görmek ıstıyorsanız google amcayı zıyaret edın kafes diyosanız bildiğimiz üretim kafesi kusun anne babasını napcaksınız allah bılır hangısıyle çiftleşti

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Umut ERGÜN' Alıntı:
Sizin sordugunuz sorular biraz saçma kusura bakmayın ama Kuşun duruşu,tüylerinin parlaklığı napcaksınız siz onları Kafasının büyüklüğü,kafa tüyleri vs kusu görmek ıstıyorsanız google amcayı zıyaret edın kafes diyosanız bildiğimiz üretim kafesi kusun anne babasını napcaksınız allah bılır hangısıyle çiftleşti
Çok teşekkür ederim.Çok aydınlandım.Kusura bakmayın sizin kadar profesyonel bir üretici değilim.Saçma bir soru sorduysam cahilliğime verin düzeltseydiniz daha iyi olurdu ama olsun.Ayrıca sorularımı saçma buluyorsanız cevap vermek zorunda değilsiniz. :)

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Umut ERGÜN' Alıntı:
Okurda gecebılırdım herkezınkı gibi
Olabilirdi.Yinede teşekkürler. :)  Bu arada cevap vermek istemeyen vermesin.Önemli değil. Sora sora bağdat bulunur.Buradan öğrenemezsem başka bir yerden muhakkak öğrenirim.

Umut Ergün

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
Ergün
Burdaki üreticilerimizin adına konusuyorum herkeze kapımız acık zorla güzellik olmuyor ;)

mkemal51

Uzman Üyemiz
Adı
Ali Kemal
Soyadı
Soysal ( Tosun)
Uğur bey merhaba ben bu jumbo ve shov jumbo kuşlara çok merak sardım ve elimde şu anda 2 adet shov jumbo yavru var.Bu kuşların vasıflı olması derken şöyle bahsedeyim.Kuş tüye girdikten sonra anlaşılıyor tam vasıflı olup olmadığı.Kuşu bir alıyorsun vasıfsız deniyor kuş zamanla tüye girip bu evrede sağlıklı bakmanız gerekiyor tüy döküm evresinde kuş bir tüy değiştiriyor o vasıfsız kuş bir bakıyorsunuz'ki vasıflı ve güzel bir kuş olmuş.Eğer yavru değilde yetişkin 8-9 aylık bir Vasıflı kuş alacaksan kuşun canlı haline bak çünkü çok fark ediyor.Bakaren dikkat edeceğin nokta kafa yapısı ve sakalları bu çok önemli.Tüy parlak olmuş,olmamış hiç önemi yok.Evet bu kuşların tünekte duruş şekilleride normal muhabbet kuşlarına göre farklı.

EĞER VASIFLI YAVRU DİYORSAN

mkemal51

Uzman Üyemiz
Adı
Ali Kemal
Soyadı
Soysal ( Tosun)
Uğur bey paylaştığım işinizi gördüyse ne mutlu bana.

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Çok teşekkür ederim.Çok sağ olun.Ne demek istediğimi anlamış ve çok iyi bir şekilde anlatmışsınız.İnanın kafamdaki tüm sorular cevabını buldu.Çok teşekkür ederim.

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
Umut ERGÜN' Alıntı:
Hiç mesaj atmayın siz ya !!!!

Saçma soru nerede ? Arkadaş bilgi almak için bir soru sormuş.Şuraya sırf cevap yazmak için yazmayın.Şu yazdığınız cevabı tekrar tekrar okumanızı tavsiye ederim saçma sapan yazı nasıl oluyormuş öğrenirsiniz!!!

Arkadaşın sorduğu sorunun cevabı da yine konu içinde verilmiş bakıp öğrenebilirsiniz !!!

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
Sevgili Umut ERGÜN kardeş sadece kuş yetiştirmekle olmuyor bu işler birazcıkta kendimizi yetiştirmeliyiz. İnsanlara daha iyi şekilde yardımcı olmaktan başlayabiliriz birazda uslubü düzeltmek kaydı ile.

Umut Ergün

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
Ergün
Kadir Can ŞAFAK' Alıntı:
Sevgili Umut ERGÜN kardeş sadece kuş yetiştirmekle olmuyor bu işler birazcıkta kendimizi yetiştirmeliyiz. İnsanlara daha iyi şekilde yardımcı olmaktan başlayabiliriz birazda uslubü düzeltmek kaydı ile.
Sercan TOPÇU' Alıntı:
Hiç mesaj atmayın siz ya !!!!

Saçma soru nerede ? Arkadaş bilgi almak için bir soru sormuş.Şuraya sırf cevap yazmak için yazmayın.Şu yazdığınız cevabı tekrar tekrar okumanızı tavsiye ederim saçma sapan yazı nasıl oluyormuş öğrenirsiniz!!!

Arkadaşın sorduğu sorunun cevabı da yine konu içinde verilmiş bakıp öğrenebilirsiniz !!!
Kadir kardeşim dogru söylüyosun  ama sercan TOPÇU kardeşim sen bu sorunun cevabını bılıyormusun veya bu soruda bi ilginç bişeylık varmı ????

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
Umut hala aynı tellerde dolanıyorsun. Sen facebookta 1993 doğumlusun burada 16 yaşında olduğunu belirtmişsin ben 1983 doğumluyum bana kardeş diyebilen bir karaktere sahipsin buda güzel.

Umut Ergün

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
Ergün
Tamam özür diliyorum ıstıyorsan tartısmayı facebookta yapalım senle bı sohbet edelım istersen burda olmaz forumda

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
Tartışılacak bir konu yok abicim sen bak keyfine. Bu tarz muhabbetlere girmemeyi iyeylerim.

Umut Ergün

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
Ergün
Tamam sen bılırsın bi tane şair varmış demıski benden  buyuk ınsan kucugune saygı göstermedıkten sonra o buyuk ınsan bnm gözümde herazman kucuktur diye

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
Doğrudur abicim :) benim sana karşı saygısızlığım olmadı ama sen hala zorluyorsun.
R.Efekan ALTUN. isimli kardeşimizden biraz büyüklere karşı nasıl davranılmalı diye ders alman lazım haydi sana iyi günler daha fazla cevap yazmana gerek yok bu konuyu burada kapatıyorum ve sadece yaşına veriyorum.

Umut Ergün

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
Ergün
Hani derler ya adamına göre muamele bnm suana kadar kımseey saygısızlıgım olmadı fistak sensın

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
Sen benim oğlumdan 3 yaş küçük bir veletsin o yüzden kusuruna bakmıyorum dahada sana cevap yazmıyorum ne yazarsan yaz biraz büyüyeceksin ondan sonra kişiliğin oturacak sonra ne dediğini daha iyi benimseyeceksin Selametle kal çocuk.