Kuşlar alıştı. Zaten kuşlar suyun kokusunu alabilirler. Bir tanesi bile içtiğinde diğerleri de öğrenmiş oluyorlar.murat kabayel' Alıntı:benim merak ettigim kuşlar bu sulama sistemine alişabildimi güzel bir calışma paylaşıma teşekkürler.
Kuşlar alıştı. Zaten kuşlar suyun kokusunu alabilirler. Bir tanesi bile içtiğinde diğerleri de öğrenmiş oluyorlar.murat kabayel' Alıntı:benim merak ettigim kuşlar bu sulama sistemine alişabildimi güzel bir calışma paylaşıma teşekkürler.
Beğenmenize sevindim. Dezanvantajları en kısa zamanda azaltacağıma inanıyorum. Öngörümde, dediğiniz gibi en temiz ve en uzun dayanacak sistem nasıl yapılırdı. Aslında bu sistem daha da gelişirilip kafes sistemlerinde çalışacak hale getirilebilir. Hele Selahattin abinin üretim hanesinde olduğu gibi, düzgün sıralar halindeki üretim hanelerde çok rahat uygulanacağı kanısındayım. Basınç için tek bir hidrofor motoru bile yetecektir. Tahliye içinde bir hidrofor motoru konarsa günlük vitaminlerini bile verebilirsiniz. Tek bir düğmeye basıp veya zaman saatiyle suyu boşaltıp, suyu yenileyebilirsiniz. Tabi bu işler uğraşmakla olacak.Tolga BARAN' Alıntı:estağfurullah fikir babalığı bize bol gelir Mehmet bey ama sizin bu jestiniz mutlu etmedi desem yalan olur..,,,teşekkür ederim-çok naziksiniz...
dert daha temiz ve pratik sulama nasıl yapılırdı? ordan yola çıktık biz bir tuğla koyduk siz duvarı örüp bitirmişiniz maşallah .....bu sistem dezavantajlarına rağmen çok güzel göründü gözüme ,,,
Yahya beyin söylediği, en öenmli dezavantajı.... o çanak düzleştirilip sadece konarga haline getirlse sanki çok daha sağlıklı olacak...
çiflerin kafeslerine de bir çözüm üretsenzi mesela eğilen bükülen kolayca ve ucuz,kolayca mante edilen özellikleri olan bir sistemle tamamlanırsa muhabbet üreticileri size müteşekkür olacaktır....
el ve emeklerinize sağlık emin olun bu uğraşlarınızın kat be kat yararını göreceksiniz....
Metin Beyden istemişsiniz, ama ben cevap vereyimelaziz2316' Alıntı:Metin bey öncelikle uğraşınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Otomatik yemleme ile ilgili projenizin de resimlerini en kısa zamanda bekliyoruz.