Otomatik Suluk Sistemi

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
murat kabayel' Alıntı:
benim merak ettigim kuşlar bu sulama sistemine alişabildimi güzel bir calışma paylaşıma teşekkürler.
Kuşlar alıştı. Zaten kuşlar suyun kokusunu alabilirler. Bir tanesi bile içtiğinde diğerleri de öğrenmiş oluyorlar.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Tolga BARAN' Alıntı:
estağfurullah fikir babalığı bize bol gelir Mehmet bey ama sizin bu jestiniz mutlu etmedi desem yalan olur..,,,teşekkür ederim-çok naziksiniz...

dert daha temiz ve pratik sulama nasıl yapılırdı? ordan yola çıktık biz bir tuğla koyduk siz duvarı örüp bitirmişiniz maşallah .....bu sistem dezavantajlarına rağmen çok güzel göründü gözüme ,,,

Yahya beyin söylediği, en öenmli dezavantajı.... o çanak düzleştirilip sadece konarga haline getirlse sanki çok  daha sağlıklı olacak...

çiflerin kafeslerine de bir çözüm üretsenzi mesela eğilen bükülen kolayca ve ucuz,kolayca mante edilen özellikleri olan bir sistemle tamamlanırsa muhabbet üreticileri size müteşekkür olacaktır....

el ve emeklerinize sağlık emin olun bu uğraşlarınızın kat be kat yararını göreceksiniz....
Beğenmenize sevindim. Dezanvantajları en kısa zamanda azaltacağıma inanıyorum. Öngörümde, dediğiniz gibi en temiz ve en uzun dayanacak sistem nasıl yapılırdı. Aslında bu sistem daha da gelişirilip kafes sistemlerinde çalışacak hale getirilebilir. Hele Selahattin abinin üretim hanesinde olduğu gibi, düzgün sıralar halindeki üretim hanelerde çok rahat uygulanacağı kanısındayım. Basınç için tek bir hidrofor motoru bile yetecektir. Tahliye içinde bir hidrofor motoru konarsa günlük vitaminlerini bile verebilirsiniz. Tek bir düğmeye basıp veya zaman saatiyle suyu boşaltıp, suyu yenileyebilirsiniz. Tabi bu işler uğraşmakla olacak.

Şimdiki projem yemliklerle ilgiliydi. Motorlu yapmayı düşünüyordum. Banttan yem gelecek. Her 2 saatte bir yem tazelenecek, kabuklar ve yenmeyenler otomatik makinada temizlenecekti. Kaynak makinası olmamasından dolayı platformunu yapamadım. Ancak yemliği şeffaf pvc silo yemlik yaparak şimdilik hallettim. Silikonlu olduğundan yem koyamadım daha. Yapılırkenki fotolarını çektim. İçi yem dolu, son foto için az beklemek gerekiyor. Alt ızgarasını da yapınca sizlerle paylaşırım. salmada üretim yapan pek çok arkadaşımız olduğunu biliyorum. Yardımcı olursam ne mutlu bana.

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Mehmet yaratıcı fikirlerini bizlen paylaştığın teşekkürler

Ben bu nipelleri 15 sene evvel bıldırcın üretiminde kullandım bıldırcınlarda randıman almıştım ama bu muhabbet kuşu bambaşka birşey benim düşüncem kuşlarımı tek kafeslerde besleyip kafes bazında mudahale etmek bireysel suluk ve yemliklerde üretime devam etmek

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
En doğrusu o zaten abi. Otomasyon sistemleri kurmaktaki veya planlamaktaki amacım farklı benim, hem çalışıp hemde hobi olarak senin tabirinle "kuş fabrikası" bakmak pek kolay değil. Amacım daha az zamanda daha çok iş yapabilmek. Her gün su değiştirileceği kesin, yem yenilemesi lazım. Bunu ben yapsamda olur, otomatik olsada olur. Ben yine temizliğini yaparım. Benim amacım daha kısa zamanda işleri bitirerek, kuşlarla daha çok ilgilenebilmek. Bir diğer amacımda bu tür işlerle uğraşmayı seviyor olmak. :) sadece cumartesi ve pazar uğraşabiliyorum malesef.

E

elaziz2316

Guest
Metin bey öncelikle uğraşınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Otomatik yemleme ile ilgili projenizin de resimlerini en kısa zamanda bekliyoruz.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır