RENK VARYASYONLARI, RAİNBOW ÜRETİMİ İLGİLİ ÇALIŞMA

danmes

Uzman Üyemiz
Adı
mesut
Soyadı
Toydemir
emegın ıcın tesekkurler kardesım.
Selahattin Abiyle son gorusmemızde de ona aktardıgım gıbı muhabbetkusu uretiminde genetik ilkeler hakkında bir kitap taslagım mevcut. su an tezimi bitirdikten sonra ilk iş kitap olarak çıkarmak olacaktır.
bu konuyla ilgilide eklemek istedigim bazı konular olacak albinolugun sex-linked olayını ve ınoluk genı olayını es geçmissin. albinoluk sadece resesiflikle anlatılamaz.
ayrıca raınbow genetiginde de tip 1 ve tip 2 sarı surat genetigiyle , opalinelik geninin etkilerini goz ardı etme derim.
emegin için tesekkurler

asel09

Takipçi Üyemiz
Adı
Asel
Soyadı
Öztekin
Mesut bey haklısınız fakat zaten es geçtiğim tonla şey var. Ben en basit şekilde anlatmaya çalıştım ki üreticilerimizin aklında bi şekil oluşsun diye. Yoksa zaten genetik başlı başına bir konuyu dersi bırakın fakülte bölümüdür. Anlat anlat bitmez ama uyarılarınız için teşekkür ederim tabiki.

hamdiaykol

Yeni Üyemiz
Adı
Hamdi
Soyadı
Aykol

asel09

Takipçi Üyemiz
Adı
Asel
Soyadı
Öztekin
Hamdi bey sorunuzu görmemiştim kusura bakmayın. Tabiki ilerlemek daha kolay olacaktır. Fenotipinde görüldüğü gibi genotipindede allel genler mevcuttur. ama muhakkak ki o kuşlardanda rainbow olmayan yavrular çıkacaktır onlarıda genotipinde rainbow olduğunu bildiğiniz kuşlarla çiftleştirmeniz gerekir fakat bu kanı tam anlamıyla dünyada tutturan tek kişi var oldukça zordur. Çok fazla zamanınızı alır bütün yavruları birbiriyle eşlerken zamanla yavrularınızın küçüldüğünü görürsünüz hatta artık sakat doğumlar ölü doğumlar gerçekleşecektir. Tekrar backcrossing yani geriye melezleme yapmanız tekrar f1 generasyonunda ebeveynlerle eşlemeniz gerekir.

tuna.sec

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
tuna
Soyadı
akgün
emeğinize sağlık Asel bey size verilmiş olan eğitimi bizlerle paylaşmanız harika birşey,
dünyanın bilgisi dünyanın

hamdiaykol

Yeni Üyemiz
Adı
Hamdi
Soyadı
Aykol
Asel ÖZTEKİN' Alıntı:
Hamdi bey sorunuzu görmemiştim kusura bakmayın. Tabiki ilerlemek daha kolay olacaktır. Fenotipinde görüldüğü gibi genotipindede allel genler mevcuttur. ama muhakkak ki o kuşlardanda rainbow olmayan yavrular çıkacaktır onlarıda genotipinde rainbow olduğunu bildiğiniz kuşlarla çiftleştirmeniz gerekir fakat bu kanı tam anlamıyla dünyada tutturan tek kişi var oldukça zordur. Çok fazla zamanınızı alır bütün yavruları birbiriyle eşlerken zamanla yavrularınızın küçüldüğünü görürsünüz hatta artık sakat doğumlar ölü doğumlar gerçekleşecektir. Tekrar backcrossing yani geriye melezleme yapmanız tekrar f1 generasyonunda ebeveynlerle eşlemeniz gerekir.
Teşekkürler, bu konu üzerinde çalışmak için iştahım kabardı... :)

fatesan

Uzman Üyemiz
Adı
….
Soyadı
…..
çok güzel bir çalışma tebrik ederim. sizin de söylediğiniz gibi bu işler koca bir derya bir çok şey var üstünde konuşulacak. rainbow için yapılmış özel bir çalışma. ama benim merak ettiğim farklı bir kaç şey var bunlar hakkında bilhginiz var mı acaba?

1-spangle'larda durum nedir, bunları çizgisizler gibi mi dikkate alacağız yoksa parçalı olarak mı?

2-Gri ler nasıl türedi ve nasıl türetilir?

3-en çok merak ettiğim ve herkesinde inanıyorum ki öğrenmek isteyeceği şey; clearbody'ler nasıl elde edilir. ve bununla alakalı da sarı clearbody'e çok yakın yavru veren bir çiftim var bu yavruyla beyaz clearbody almak için nasıl eşleme yapmam gerekir. gerçi şu an elimde o yavrudan yok ama o yavruyu verecek çift var :)

teşekkür tekrar tebrikler.

Enver.Ergin

Uzman Üyemiz
Adı
Enver
Soyadı
ERGIN
Asel bey Ellerinize emeğinize sağlık çok güzel bir bilgi olmuş teşekkür ediyorum.  evil_idea evil_idea

kuzey

Uzman Üyemiz
Adı
Kuzey
Soyadı
Kara
ciddi emek. ellerinize sağlık. teşekkürler.