SALMA ÜRETİMDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR (2013) güncellendi

asya

Üyemiz
Adı
Cihan
Soyadı
Ahlat
Eline emeğine sağlık kardeşim bende salmada üretim yapıyorum yazdıklarının hepsi doğru ve mutlaka uygulanmalı yoksa hiç istenmeyen şeyler kaçınılmaz, salmaya ilk 7 çift kuş ile senin tarif ettiğin gibi başladım daha sonra dişilerin hepsi yumurtaya yatınca erkekler boş kaldı gerginlik olmaya başladı işeride üç dişi daha saldım ama dişileri önce ayrı bir kafeste salmanın içine koyup üç gün bu şekilde tuttum daha sonra saldım problem yaşanmadı, bir hafta önce ise iki dişi bir erkek daha aynı şekilde saldım şimdi tekrar bir gerginlik var ve en az 5/6 yavru büyüten bağzı kuşlar yumurtadan kalktı, yavrusunu ısırıp öldürdü, ve beslemiyor , peki ben salmaya birdaha kuş salamayacakmıyım veya nasıl salacağım yardımcı olursan sevinirim.

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
kardeş salmanın bu özelliği var kuşu bir kez atabilirsin bir daha sonradan kuş atamassın. yazımda da belitim yavru dahai olsa sonradan kuş içine atılmaz. çünki oara bir hiyerarşi oluşuyor dışarıdan gelen kuş o topluluğun  içine girmek için düzeni bozuyr.

gürhan

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
GÜRHAN
Soyadı
KOÇAK
Eline emeğine sağlık kardeşim bende salmada üretim yapıyorum yazdıklarının hepsi doğru ve mutlaka uygulanmalı yoksa hiç istenmeyen şeyler kaçınılmaz, salmaya ilk 70 çift kuş ile senin tarif ettiğin gibi başladım. halende devametmekdeyim salmada üretim yapacakların bu uyarıya dikkatetmeli diyorum.saygılar.

asya

Üyemiz
Adı
Cihan
Soyadı
Ahlat
Peki salmaya dışarıdan kuş atmadan yuvalardan uçan yavruları dışarı almasak içerde bıraksak orada büyüse gene aynı problem olur mu?

yalçın ışık

Uzman Üyemiz
Adı
Yalçın
Soyadı
IŞIK
valla bende salmama yuvalık takmayı düşünüyordum, bugün aklımdan bu geçti. bu bilgiler çok işe yaradı. teşekkür edrim size. hayırlı üretimler

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Cihan bey öyle bir sey hic denemedim. Ama o yavru o damızlıkların arasında büyük ihtimal ile heba olur.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
Habil TANTA' Alıntı:
salmanın bu özelliği var kuşu bir kez atabilirsin bir daha sonradan kuş atamassın. yazımda da belitim yavru dahai olsa sonradan kuş içine atılmaz. çünki oara bir hiyerarşi oluşuyor dışarıdan gelen kuş o topluluğun  içine girmek için düzeni bozuyr.

Habil TANTA' Alıntı:
çünki oara bir hiyerarşi oluşuyor
  İçlerinden herhangi birinin ölümü söz konusu olduğunda tüm dengelerin alt-üst olabileceğini biliyor musunuz ?

Habil TANTA' Alıntı:
9 – Bazen yuvadan erken uçan yavruları yavruya düşkün olan diğer çiftler de yerde beslemeye devam ederler.

Diğer yetişkinlerce (cinsiyeti fark etmez) çiftleşmeye zorlanıp, dövülerek öldürülme olasılığı, beslenme olasılığından daha fazladır..

Malesef; Üretim salmalarında yaşam yukarıda bahsettiğiniz gibi kolay değildir.   
  Ustamız derki: "İster küçük bir kafeste, ister kocaman bir salmada sadece 1 çift olmalı; Değilse her yumurta, her yavru ve her yetişkin diğer yetişkinlerce risk altındadır".
  Kalabalık ortamların bir çok dezavantajı vardır. Kuşların kontrolü kolay değildir.

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
Paylaşım için teşekkürler çok net bir anlatım olmuş umarım salmada üretim yapmak isteyen arkadaşlar aralarda ki incelikleri yakalar..

asya

Üyemiz
Adı
Cihan
Soyadı
Ahlat
Peki habil kardeşim salmadaki kuş sayımı nasıl artıracam ben şu anda 11 çift var 30 çift yapmaya yerim müsait inşallah yapmakta istiyorum o engin fikirlerinden ve tecrübelerinden bir çıkar yol söylede uygulayalım.

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Salma sayısını arttırmak istiyorsan biraz fedakarlık lazim. Salmadaki bütün yuvaları toplarsin kafanda oluşturduğun 30 cift salmaya bırakırsın ama dedigim gibi içeride yuvalik olmayacak bu sekilde kuşlar bir arada en az 15gün beraber geçirdikten sonra salmaya en az 35-37 arasi yuvalik takman lazim. Bu sekilde olur ancak. Fedakarlık dedigim konu da su anda yumurtası olan yavrusu olan vardir onlari beklemek olmayanları ayırıp baska bir yerde muhafaza edebilirsin.