SALMA ÜRETİMDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR (2013) güncellendi

zxoz6unr

Yeni Üyemiz
Adı
özgün
Soyadı
çetinkaya
paylaşım için tesekkürler bi sorum olucaktı size salmaya göre kuş ayarı nasıl olmalı sizce net bi sayı var mı metrekareye oranla kac kus olmalı

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Özgün ÇETİNKAYA' Alıntı:
paylaşım için tesekkürler bi sorum olucaktı size salmaya göre kuş ayarı nasıl olmalı sizce net bi sayı var mı metrekareye oranla kac kus olmalı
Bu soruya net bir cevap vermek yanlış olur çünki yapılan salmamanın yükseklik genişlik uzunluk  arada çok farklar oluyor. metre kare olarak hesab ederseniz yanlış olur. Mümkün olduğu kadar geniş alan bırakmak gerekiyor.

Tuğkan

Üyemiz
Adı
Tuğkan
Soyadı
Sert
paylasım ıcın tesekkurler kısıye olanaklara göre degısır bu bence...

wertyu

Üyemiz
Adı
tolga
Soyadı
helvacı
Habil bey bu paylaşımınız gerçekten çok güzel ve çok yararlı bende sizi salmada üretim konusunda sonuna kadar destekliyorum
Bir yıl boyunca çift olarak bakıp yavru alamadığım kuşlardan salmada 15 günde üç çiftten yumurta alarak bizzat kendim gördüm
Ayrıca kendi yavrularımdan çift olarak baktığım kafesteki kuşlardan7-8 aylıktan sonra yavru alabiliyordum ne kadar iyi bakarsam bakayım halbuki salmaya attığım yavrularım daha dört ayını bitirdiklerinde yumurta yaptılar arkadaşlar hepinizin bilginize hepinize hayırlı üretimler hem kafeslerde hem salmalarda

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Tolga HELVACI' Alıntı:
Habil bey bu paylaşımınız gerçekten çok güzel ve çok yararlı bende sizi salmada üretim konusunda sonuna kadar destekliyorum
Bir yıl boyunca çift olarak bakıp yavru alamadığım kuşlardan salmada 15 günde üç çiftten yumurta alarak bizzat kendim gördüm
Ayrıca kendi yavrularımdan çift olarak baktığım kafesteki kuşlardan7-8 aylıktan sonra yavru alabiliyordum ne kadar iyi bakarsam bakayım halbuki salmaya attığım yavrularım daha dört ayını bitirdiklerinde yumurta yaptılar arkadaşlar hepinizin bilginize hepinize hayırlı üretimler hem kafeslerde hem salmalarda
ister salmada ister tek kafeste, 4 aylık bir kuşu eşe atmak çok yanlış, hayvanın son kullanma tarihini kısaltmış oluyorsunuz, daha 1 yaşına girmeden hayvan bitmiş oluyor. Halbuki muhabbet kuşlarının ortalama ömrü 14 yıl. Verimde zirve yaptıkları yaşları 2-6 yaşları arasıdır.

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
ister salmada ister tek kafeste, 4 aylık bir kuşu eşe atmak çok yanlış, hayvanın son kullanma tarihini kısaltmış oluyorsunuz, daha 1 yaşına girmeden hayvan bitmiş oluyor. Halbuki muhabbet kuşlarının ortalama ömrü 14 yıl. Verimde zirve yaptıkları yaşları 2-6 yaşları arasıdır.
Günay abim kesinlikle haklı salmada bile olsa kuşlara 4 aylıkken yuvalık takmayın. Yavru vermeye başlayabilir ama ömürlerini kısaltmış olursunuz.

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
GÜNCELLENDİ .......................................GÜNCELLENDİ......................................GÜNCELLENDİ

SAYLÜ

Uzman Üyemiz
Adı
ilyas
Soyadı
merdin
çok faydalı bilgiler salma üretimi yapıcak ve bu işe ilk defa başlıcak arkadaşların çok işine yarıcana eminim emeklerinize sağlık

hamza_ozdemr

Takipçi Üyemiz
Adı
HAMZA
Soyadı
ÖZDEMİR
Tecrübe ve bilgi birikiminin verdiği bu mükemmel bilgileri bizimle paylaştığın için çook teşekkürler abi.. Hayırlı sağlıklı ve bol yavrululu üretimler..