salma üretimi

hasanhasan

Uzman Üyemiz
Adı
hasan
Soyadı
baytemur
arkadaşlar üretim hanemin kapasitesini büyüteceyim yanlız yer sıkıntım oldugu için bir 50 çiftlik salma yapıp yavrulardan damızlık yapmayı düşünüyorum aramızda salmada üretim yapan arkadaşlar varmı sıkıntı oluyormu fikirlerinizi bekliyorum

besyo26

Uzman Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ÇETİN
hasan bey üretici abilerimiz görüşlerine göre salmada üretim yapmakta sıkıntı var.boxları tavsiye ediyorlar.kızışkın erkeklerin başka dişilerle çiftleşme mücadelesi ve bunun sonucununda kavga ve hatta ölümlerle sonuçlanması.diğer kuşların farklı yavruluklara girmeye çalışmasıki bunlar hep stres sebebidir o yüzden bende boxlarda üretim yapın derim.

ahmetondul

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
öndül
Ahmet ÇETİN' Alıntı:
hasan bey üretici abilerimiz görüşlerine göre salmada üretim yapmakta sıkıntı var.boxları tavsiye ediyorlar.kızışkın erkeklerin başka dişilerle çiftleşme mücadelesi ve bunun sonucununda kavga ve hatta ölümlerle sonuçlanması.diğer kuşların farklı yavruluklara girmeye çalışmasıki bunlar hep stres sebebidir o yüzden bende boxlarda üretim yapın derim.
+1

asya

Üyemiz
Adı
Cihan
Soyadı
Ahlat
Merhaba hasan kardeşim ben salmada üretim yapmaktayım hiçbir dezavantajını görmedim aksine çok daha zevkli ve kolay bir üretim şekli sadece gerekli şekilde salma dizaynı, erkek dişi sayısı oranını iyi ayarlama, salmaya kuş salamadan önce alıştırma ,yuvalıkların şekli , problemli gördüğün kuşu hemen dışarı ayrıacaksın bunlar önemli şeyler bunlara dikkat edersen problem yaşayacağını sanmıyorum, daha fazla bilgi önceki konularda mevcut araştırırsan senin için iyi olur.

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
salmada üretim yapmak için yuvalık sayısını fazla tutmalısınız dişi sayısı erkek kuşlardan daha fazla olmalı.kuşlarınızı sürekli gözlemlemelisiniz.içlerinde kötü huylu kuşları bulup salmadan çıkarmalısınız.salmadaki kuşlar daha sağlıklı olabilir fakat bulaşıcı hastalıklara karşı
dikkatli olmalısınız.

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
Cihan AHLAT' Alıntı:
Merhaba hasan kardeşim ben salmada üretim yapmaktayım hiçbir dezavantajını görmedim aksine çok daha zevkli ve kolay bir üretim şekli sadece gerekli şekilde salma dizaynı, erkek dişi sayısı oranını iyi ayarlama, salmaya kuş salamadan önce alıştırma ,yuvalıkların şekli , problemli gördüğün kuşu hemen dışarı ayrıacaksın bunlar önemli şeyler bunlara dikkat edersen problem yaşayacağını sanmıyorum, daha fazla bilgi önceki konularda mevcut araştırırsan senin için iyi olur.

Cihat Bey bende ufak çaplı bir salma düşünüyorum  ancak şu kelimeyi anlayamadım açarmısınz salmaya kuş salamadan önce alıştırma

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
Ahmet ÇETİN' Alıntı:
kuşları daha rahat takip edebilmek için box kafes

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
Can KARAKOÇ' Alıntı:
salmada üretim yapmak için yuvalık sayısını fazla tutmalısınız dişi sayısı erkek kuşlardan daha fazla olmalı.kuşlarınızı sürekli gözlemlemelisiniz.içlerinde kötü huylu kuşları bulup salmadan çıkarmalısınız.salmadaki kuşlar daha sağlıklı olabilir fakat bulaşıcı hastalıklara karşı
dikkatli olmalısınız.
+1

hasanhasan

Uzman Üyemiz
Adı
hasan
Soyadı
baytemur
yorumlarınız için teşekkür ederim zaten hali hazırda box kafeslerde 100 takımlık  bir üretim hanem var ama 50 takım daha yapmayı düşündüyümden  yerimin dar olmasından salma terciyim nasıl sıkıntı oluyormu diye merak etdim bu yüzden  salma üretimi yapanlardan yorumları halen bekliyorum  ben kuşları yavrudan aynı salmada büyütmeyi pilanlıyorum

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
HASAN KARDEŞ KUŞLARINI SEN TANIYORSUN SEN KARAR VERECEKSİN SABAH SON YAVRU YUVADAN DÜŞELİ 2 GÜN OLDU BABASI KUŞA BİNECEK HEMEN ALDIM  BU KUŞ SALMADA OLSA ADETA DİNAMİT MAAŞALLAH  ARKADAŞTA JUMBO TAKIMIN DİŞİSİ YUVALIĞIN KAPISINI AÇTIRMIYOR AÇTIMI SANKİ ŞAHİN BUNLAR ENLERİ SALMADA BÜYÜYENE KADAR ALLAH CC BÜYÜKTÜR  SLM

ahmeterol

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Erol
Kendim denedim 16 çiftlik salma yaptım eşleşme çiftleşme tamam ama yuvalarda yumurtular kırılıyor anlam veremedim elde var sıfır.... 40 günlük sürede boşuna kürek sallamışız....tekrar kafeslere alacağım...

gürhan

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
GÜRHAN
Soyadı
KOÇAK
BEN 2006 DA SALMA ÜRETİMİNE GEŞTİM.HİÇBİRGÜN SORUN YAŞAMADIM DAMIZLIKLARIMI YAVRULARDAN SECEREK SALMAYA ATTIM. (ÖNCE BAŞKA BİRSALMADA ATACAK OLDUĞUNUZ KUŞLARI UCURMANIZI TAFSİYE EDERİM ALIŞMALARI İÇİN) 30 ÇİFT İÇİN FAZLADAN 10 ADET YUVALIK TAKTIM.ŞİMDİYEKADARDA SORUNSUZ GAYET İYİ BİR ŞEKİLDE ÜRETİMİMİ SÜRDÜRDÜM.ŞİMDİ  ZAMANIM OLDUĞUNDAN DOLAYIDA KAFES ÜRETİMİNE GEŞTİM.YANLIZ SALMADA KUŞLARIM MEVCUTTUR. NOT:HERZAMAN DİŞİ SAYISINDAN ERKEK SAYISININ EKSİK OLMASINA DİKKAT EDİNİZ.  SİTEDE  SALMA ÜRETİMİ YAPAN COK SAYIDA .ÜRETİM YAPAN VAR ONLARINDA FİKİRLERİNİ ALMALISINIZ.

hasanhasan

Uzman Üyemiz
Adı
hasan
Soyadı
baytemur
teşekkür ederim Gürhan bey herkesin farklı yorumları var tabiki kimi tavsiye ediyor kimi etmiyor denemeden anlaşılmaz ben deniyeceyim siz başarılı olmuşunuz buna sevindim

gürhan

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
GÜRHAN
Soyadı
KOÇAK
Alıntı Yap
teşekkür ederim Gürhan bey herkesin farklı yorumları var tabiki kimi tavsiye ediyor kimi etmiyor denemeden anlaşılmaz ben deniyeceyim siz başarılı olmuşunuz buna sevindim
TEŞEKKÜRLER.DEDİĞİNİZ GİB.BEN BAŞARILI OLDUM .TABİKİ SABIR İŞİ.HERKEZ BİRŞEYLER SÖYŞİYECEK SİZ DÜŞÜNÜP KARAR VERECEKSİNİZ.HERKEZİN FİKİRLERİNE SAYGILIYIM. alkisd alkisd

halitusta

Yeni Üyemiz
Adı
HALİT
Soyadı
ALOĞLU
selam arkadaşlar ben boxlarda üretim yapıyordum bakımı çok zaman aldığı için salmada üretim yapmayı denedim bakımı kolay oluyor ama sürekli kavga oluyor yuvalara girip yavruları öldürüyorlar o kuşu ayırıyorum bir müddet sonra başka biri aynı şeyi yapıyor nekadar süre bilmiyorum

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
salma nın dizaynı ve yuvalıkların birbirine acısı önemli yanıılmıyorsam sitede birkac salma üretimi yapan üstadlar paylasımda bulunmustu.. yavrudan buyutecekseniz özelikle iyi huylu ciftlerinn yavrularını kullanmanızı tavsiye ederim.. salmadada üretim  yapılır gerekli sartları yerine getirince yapılmıycak diye bisi yok.. ama salmanın sürekli gözlenlenmesi lazım.. gözleme icin zamanınız varsa bence deneyin.. ama eger gozlemleyemeceksiniz en iyi sistem kafes sistemidir.. saygılar..