Salmada Üretim Nasıl Yapılır

vky88

Takipçi Üyemiz
Adı
Volkan Kemal
Soyadı
YALAV
Elimde olsa evimin bir odasını Salma yaparım Salmadaki kuşları izlemek Belgesel izlemek gibi gerçekten  :)

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
arkadaşlar salmada üretimde dikkat edilmesi gereken bir hususta YILMAZ KURŞUN ilede bu konuyu konuşmuştuk.salmada üretim iyi oluyorda bazen bir kuş agresif oluyor.yuvalıklara girip yumurtaları aşağı atıyor veya yavruları öldürüyor.benim başıma ilk defa geldi.salmada üretimde bu çeşit sıkıntılarda olabiliyor.bilgilerinize.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
V.Kemal' Alıntı:
Elimde olsa evimin bir odasını Salma yaparım Salmadaki kuşları izlemek Belgesel izlemek gibi gerçekten  :)
Ben sabah 6 da kalkıyorum, işe 8 de gidiyorum. zor yetişiyorum. 2 saat seyrediyorum. Seyretmek çok zevkli oluyor. Bir türlü ayrılamıyorum. Yaptığım iş ise sadece mama vermek. Dediğin gibi aynı belgesel. Önce hasta olan varmı diye göz gezdiriyorum sonra bir tanesini gözüme kestirip onu izliyorum. Netceo belgeselleri haltetmiş yanında. Yavrular çok oyuncular. Nerdeyse hergün kapıyı arkasından sürgülüyorlar. 10 dk uğraşıyorum artık. :)

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
paylaşım için teşekkürler  Ben nasib olursa salma yapacağım bu bilgiler  çercevesinde 

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
kardeş salma yapacaksan yuvalığı fazla koy.birde eğer beni zamanım var dersen.hepsini yavru koy inan daha çabuk netice ve verim alırsın.haydi rasgele.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Zeki MÜLAYİM' Alıntı:
kardeş salma yapacaksan yuvalığı fazla koy.birde eğer beni zamanım var dersen.hepsini yavru koy inan daha çabuk netice ve verim alırsın.haydi rasgele.
Abiciğim ben kendim üretiyorum 4 çift kuşlarla  başlamak niyetindeyim bilmiyorum doğru veya yanlış zahmetli baya zaman isteyen bi  niyet farkındayım  inş. sonu cok iyi ve güzel olacak die ümid ediyorum Rabbımın takdiri  söylediklerinizi uygulama noktasında sıkıntı olmaz yerim çok müsaid  hem bu süre zarfında sizlerin bilgilerinden istifade etmek ve ilerde bu işi hayvanlar acısından ve benim kendimi yetişme  babında iyi olacağını düşnüyorum eksiklerim varsa önerileriniz başımın üstünde yeri var abi

SEL@M VE DU@ İLE

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Zeki MÜLAYİM' Alıntı:
arkadaşlar salmada üretimde dikkat edilmesi gereken bir hususta YILMAZ KURŞUN ilede bu konuyu konuşmuştuk.salmada üretim iyi oluyorda bazen bir kuş agresif oluyor.yuvalıklara girip yumurtaları aşağı atıyor veya yavruları öldürüyor.benim başıma ilk defa geldi.salmada üretimde bu çeşit sıkıntılarda olabiliyor.bilgilerinize.
+1

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Salmada üretim çok zor. Bende çok linç olayları oldu. Bir çift bir başka çiftin yuvasına göz dikiyor. Sonra dişi erkeğe saldırtıyor. Bütün kümes ve saldırılan kuş birlikte, saldıranı linç ediyorlar. bir de kuş benyinli deriz. Bayağı kuş kaybettim linçten. Şimdi oturdu gibi. Aynı insanlar gibi kuşlarında, içten pazarlıklısı, kıskancı, katili, seveceni ..... hepsi var.

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Salmada üretim çok zor. Bende çok linç olayları oldu. Bir çift bir başka çiftin yuvasına göz dikiyor. Sonra dişi erkeğe saldırtıyor. Bütün kümes ve saldırılan kuş birlikte, saldıranı linç ediyorlar. bir de kuş benyinli deriz. Bayağı kuş kaybettim linçten. Şimdi oturdu gibi. Aynı insanlar gibi kuşlarında, içten pazarlıklısı, kıskancı, katili, seveceni ..... hepsi var.
Mehmet salmada üretim işini senin salmada üretim yaptığın için en iyi bilenlerdensindir arkadaşlara salmada üretimin ne kadar kolay ve sonuçlarının ne kadar kötü olduğu belli güzel izah ettin

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
Mehmet Kıdır' Alıntı:
    Mehmet bey ve Mehmet bey gibi aramızda Üretim Salmaları olan arkadaşlarımızın yazdıklarını yabana atmayalım.
  Salmada üretim yapmanın muhakkak avantajları var Fakat yumurta, yavru ve yetişkin kayıplarıda olabiliyor. Sanırım, bir üretici için genç damızlığının ölmesi oldukça üzücü bir durumdur.
  Salmaya tümü genç (yavru) kuşlar koysakta zaman ilerledikçe sorunlar artmaya başlayacaktır.

80cm. boyunda 5 aylık kuşlarımın olduğu salma kafes tam bir "Kurtlar sofrası" kavga sebepleri çok çeşitli (Besin, Yüksek tünek vb.). Birinin ayağı/kanadı kanasa bi çoğunun üzerinde kan oluyor. Hangisinin neresi kanıyor; bunu bulmak bile kolay olmuyor.
  Malesef yeryüzündeki bir çok canlı gibi MuhbbetKuşlarına da en büyük fayda ve en büyük zarar yine kendi türünden gelebiliyor..

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
Mehmet Kıdır' Alıntı:
BİRDE ÇOK İYİ TAKİP LAZIM EDİRNEDE BİR ABİDE GÖRDÜM O MUTLU FAZLA SORUNU YOK GİBİ İKİ SALMASINDA FAZLACA FRENÇ MOLT VAR DİĞER SALMALARDA AZA İNDİRİLMİŞ AMA ÜRETİMİ İYİ ALLAH TÜM ÜRETİÇİLERE KOLAYLIK VERSİN

Ahmet SALMAN

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.asmobilya.net
Adı
Ahmet
Soyadı
SALMAN
Mehmet Kıdır' Alıntı:
ozaman salmada herzaman bu tehlike mevcut

E

elaziz2316

Guest
    Salma yapan üreticiler bence zahmeti az olduğu için tercih ediyor. Tabiki bu şahsi düşüncem.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
elaziz2316' Alıntı:
    Salma yapan üreticiler bence zahmeti az olduğu için tercih ediyor. Tabiki bu şahsi düşüncem.
  Aynen Katılıyorum..
  10 Kafesle (10 çiftle) uğraşmak yahut salma da 25 çiftle uğraşmak..

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Salmada üretim zahmetsiz gibi görünüyor ama bir kuşa bulaşan hastalık salmadaki tüm kuşlara bulaştığı zaman oldukça zahmetli hale dönecektir

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
ben salmada üretim yapan birinden duymuştum.kafes emekli işi salma sabah ve akşam üretimhaneye girenler içindir diye. ama üretim açısından salmadaki sayı ile kafes üretimindeki yavru sayısını değerlendirmek lazım.sonrada hanginin başarılı olduğunu tekrar tartışmak lazım.