Ben sabah 6 da kalkıyorum, işe 8 de gidiyorum. zor yetişiyorum. 2 saat seyrediyorum. Seyretmek çok zevkli oluyor. Bir türlü ayrılamıyorum. Yaptığım iş ise sadece mama vermek. Dediğin gibi aynı belgesel. Önce hasta olan varmı diye göz gezdiriyorum sonra bir tanesini gözüme kestirip onu izliyorum. Netceo belgeselleri haltetmiş yanında. Yavrular çok oyuncular. Nerdeyse hergün kapıyı arkasından sürgülüyorlar. 10 dk uğraşıyorum artık.V.Kemal' Alıntı:Elimde olsa evimin bir odasını Salma yaparım Salmadaki kuşları izlemek Belgesel izlemek gibi gerçekten![]()
Abiciğim ben kendim üretiyorum 4 çift kuşlarla başlamak niyetindeyim bilmiyorum doğru veya yanlış zahmetli baya zaman isteyen bi niyet farkındayım inş. sonu cok iyi ve güzel olacak die ümid ediyorum Rabbımın takdiri söylediklerinizi uygulama noktasında sıkıntı olmaz yerim çok müsaid hem bu süre zarfında sizlerin bilgilerinden istifade etmek ve ilerde bu işi hayvanlar acısından ve benim kendimi yetişme babında iyi olacağını düşnüyorum eksiklerim varsa önerileriniz başımın üstünde yeri var abiZeki MÜLAYİM' Alıntı:kardeş salma yapacaksan yuvalığı fazla koy.birde eğer beni zamanım var dersen.hepsini yavru koy inan daha çabuk netice ve verim alırsın.haydi rasgele.
+1Zeki MÜLAYİM' Alıntı:arkadaşlar salmada üretimde dikkat edilmesi gereken bir hususta YILMAZ KURŞUN ilede bu konuyu konuşmuştuk.salmada üretim iyi oluyorda bazen bir kuş agresif oluyor.yuvalıklara girip yumurtaları aşağı atıyor veya yavruları öldürüyor.benim başıma ilk defa geldi.salmada üretimde bu çeşit sıkıntılarda olabiliyor.bilgilerinize.
Mehmet salmada üretim işini senin salmada üretim yaptığın için en iyi bilenlerdensindir arkadaşlara salmada üretimin ne kadar kolay ve sonuçlarının ne kadar kötü olduğu belli güzel izah ettinMehmet Kıdır' Alıntı:Salmada üretim çok zor. Bende çok linç olayları oldu. Bir çift bir başka çiftin yuvasına göz dikiyor. Sonra dişi erkeğe saldırtıyor. Bütün kümes ve saldırılan kuş birlikte, saldıranı linç ediyorlar. bir de kuş benyinli deriz. Bayağı kuş kaybettim linçten. Şimdi oturdu gibi. Aynı insanlar gibi kuşlarında, içten pazarlıklısı, kıskancı, katili, seveceni ..... hepsi var.
Mehmet bey ve Mehmet bey gibi aramızda Üretim Salmaları olan arkadaşlarımızın yazdıklarını yabana atmayalım.Mehmet Kıdır' Alıntı:Salmada üretim çok zor. Bende çok linç olayları oldu. Bir çift bir başka çiftin yuvasına göz dikiyor. Sonra dişi erkeğe saldırtıyor. Bütün kümes ve saldırılan kuş birlikte, saldıranı linç ediyorlar. bir de kuş benyinli deriz. Bayağı kuş kaybettim linçten. Şimdi oturdu gibi. Aynı insanlar gibi kuşlarında, içten pazarlıklısı, kıskancı, katili, seveceni ..... hepsi var.
BİRDE ÇOK İYİ TAKİP LAZIM EDİRNEDE BİR ABİDE GÖRDÜM O MUTLU FAZLA SORUNU YOK GİBİ İKİ SALMASINDA FAZLACA FRENÇ MOLT VAR DİĞER SALMALARDA AZA İNDİRİLMİŞ AMA ÜRETİMİ İYİ ALLAH TÜM ÜRETİÇİLERE KOLAYLIK VERSİNMehmet Kıdır' Alıntı:Salmada üretim çok zor. Bende çok linç olayları oldu. Bir çift bir başka çiftin yuvasına göz dikiyor. Sonra dişi erkeğe saldırtıyor. Bütün kümes ve saldırılan kuş birlikte, saldıranı linç ediyorlar. bir de kuş benyinli deriz. Bayağı kuş kaybettim linçten. Şimdi oturdu gibi. Aynı insanlar gibi kuşlarında, içten pazarlıklısı, kıskancı, katili, seveceni ..... hepsi var.
ozaman salmada herzaman bu tehlike mevcutMehmet Kıdır' Alıntı:Salmada üretim çok zor. Bende çok linç olayları oldu. Bir çift bir başka çiftin yuvasına göz dikiyor. Sonra dişi erkeğe saldırtıyor. Bütün kümes ve saldırılan kuş birlikte, saldıranı linç ediyorlar. bir de kuş benyinli deriz. Bayağı kuş kaybettim linçten. Şimdi oturdu gibi. Aynı insanlar gibi kuşlarında, içten pazarlıklısı, kıskancı, katili, seveceni ..... hepsi var.
Aynen Katılıyorum..elaziz2316' Alıntı:Salma yapan üreticiler bence zahmeti az olduğu için tercih ediyor. Tabiki bu şahsi düşüncem.