SALMADAKİ TAKIM SAYISI HAKKINDA YARDIM !...

deniz

Üyemiz
Adı
deniz
Soyadı
SEMA
Herkeze selamlar iyi forumlar ustaların tecrübelerine dayanarak bi sorum olucak acaba salma kafesin içine 4 takım koyarsammı 4DİŞİ +4ERKEK yoksa 3ERKEK+5DİŞİ yine toplamda sekiz adet olucak hangi olasılıkta üretim daha verimli olur şimdiden TEŞEKKÜRLER..

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
4 dişi 4 erkek bence daha iyi ama erkeğin az olması daha iyi diyenler de var. ben olsam 4-4 yaparım

Enver.Ergin

Uzman Üyemiz
Adı
Enver
Soyadı
ERGIN
Dişinin fazla olması erkeğin damarlı olmasıyla ilgilidir. İlk önce Salmanın ölçülerini yazarsanız daha iyi olur diye düşünüyorum daha sonrada. Bende box sistemden salmaya geçtim şuanlık tek kavga 1 tüneklikte aynı 2 cinsiyetli kuş yan yana geldiğinde oluyor. ve 4 d 4e bakıyorum. Yuvalıkları yeni taktım ve dişiler yuva seçimlerine başladı bile.

deniz

Üyemiz
Adı
deniz
Soyadı
SEMA
Enver ERGİN.' Alıntı:
Dişinin fazla olması erkeğin damarlı olmasıyla ilgilidir. İlk önce Salmanın ölçülerini yazarsanız daha iyi olur diye düşünüyorum daha sonrada. Bende box sistemden salmaya geçtim şuanlık tek kavga 1 tüneklikte aynı 2 cinsiyetli kuş yan yana geldiğinde oluyor. ve 4 d 4e bakıyorum. Yuvalıkları yeni taktım ve dişiler yuva seçimlerine başladı bile.
[/quote

82 cm çift hane salma..

deniz

Üyemiz
Adı
deniz
Soyadı
SEMA
Kemal AKBULUT' Alıntı:
kardeş eş olana kadar 4 dişiye 678kafana gore erkek eş olunca fazla beğenılmeyen erkeklerıı al dışıden 2 fazla yuvalık tak devam et slm
TEŞEKKÜRLER SONUÇ İTİBARİYLE EŞLESEN KUŞLAR BİRE BİR KALICAK 4E.4D. GİBİ 4 DİŞİ BULUNAN KAFESE 6 YUVALIKMI KOYUCAM BAHSETTİĞİNİZ MATAMATİKSEL DÖNGÜ BU OLSA GEREK ..

Ülyas Şen

Takipçi Üyemiz
Adı
ilyas
Soyadı
şen

Ben de salmada üretim yapıyorum. Büyük salmada 27 dişi için 20-21 erkek mevcut. Yuva sayısı ise 35 olarak koydum. Çünkü yuva için dişilerin kavga etmesini istemeyiz.

mustafaozden2

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Özden
Salma üretiminde dişilerin fazla sayıda olmasının amacı,eğer eş kuşlardan birinin dişisi ölürse boşta olan dişiyle devam etmesini sağlamak.Bazen iki dişi bir erkekle eş tutabiliyor deniliyor ama ben hiç görmedim.Yuva sayısının fazla olmasının nedeni bazen dişi yuva değiştirebiliyor ya da yuvanın konumundan dolayı tercih etmeyip başka yuva arıyor,bu durumda diğer yuvaların dolu olmasından dolayı yuva kavgaları başgösterebiliyor.Herzaman birkaç yuva fazla olmasında fayda var..

deniz

Üyemiz
Adı
deniz
Soyadı
SEMA
Mustafa ÖZDEN' Alıntı:
Salma üretiminde dişilerin fazla sayıda olmasının amacı,eğer eş kuşlardan birinin dişisi ölürse boşta olan dişiyle devam etmesini sağlamak.Bazen iki dişi bir erkekle eş tutabiliyor deniliyor ama ben hiç görmedim.Yuva sayısının fazla olmasının nedeni bazen dişi yuva değiştirebiliyor ya da yuvanın konumundan dolayı tercih etmeyip başka yuva arıyor,bu durumda diğer yuvaların dolu olmasından dolayı yuva kavgaları başgösterebiliyor.Herzaman birkaç yuva fazla olmasında fayda var..
Teşekkürler.....

mezarcı58

Üyemiz
Adı
Sedat
Soyadı
KUZU
benim tavsiyen erkek oranı dişiye oranla dahaaz olması lazım 3 dişiye 1 erkek

ismail yüce

Uzman Üyemiz
Adı
T C İsmail
Soyadı
YÜCE
Konu açmadan önce siteye bir göz atıp aradıklarınızı bulamadığınız taktirde konu oluşturmanız kendi yararınıza olacak ,kendi doğrunuzu kendiniz oluşturabileceksinizdir...Yalnız bu şekilde konu açmak bilgi kirliliğine sebep olacaktır..

deniz

Üyemiz
Adı
deniz
Soyadı
SEMA
İsmail YÜCE' Alıntı:
Konu açmadan önce siteye bir göz atıp aradıklarınızı bulamadığınız taktirde konu oluşturmanız kendi yararınıza olacak ,kendi doğrunuzu kendiniz oluşturabileceksinizdir...Yalnız bu şekilde konu açmak bilgi kirliliğine sebep olacaktır..
düşüncelerinize saygı duyuyorum ama böyle sitelerdeki amaç paylaşımdır ben düşüncelerimi ve merak ettiklerimi özgürce konu açıp soramıyacaksam ne anlamı var.. veri tabanı konu açılmasıyla kirlenmez güçlenir ne kadar geniş paylaşım varsa okadar iyidir aranılana ulaşmak saygılar ...

ismail yüce

Uzman Üyemiz
Adı
T C İsmail
Soyadı
YÜCE
Deniz SEMA' Alıntı:
düşüncelerinize saygı duyuyorum ama böyle sitelerdeki amaç paylaşımdır ben düşüncelerimi ve merak ettiklerimi özgürce konu açıp soramıyacaksam ne anlamı var.. veri tabanı konu açılmasıyla kirlenmez güçlenir ne kadar geniş paylaşım varsa okadar iyidir aranılana ulaşmak saygılar ...
Bende sizin düşüncelerinize saygı duyuyorum fakat ''ara''dan aratırsanız ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız.Bu ve buna benzer onlarca konu yer almakta...Salma üretimi yapan usta arkadaşların engin tecrübe ve ansiklopedik bilgilerindende yararlanmış olacaksınız...Amaç paylaşım tabiki ancak bu konular daha önce defalarca paylaşılmış...

deniz

Üyemiz
Adı
deniz
Soyadı
SEMA
İsmail YÜCE' Alıntı:
Bende sizin düşüncelerinize saygı duyuyorum fakat ''ara''dan aratırsanız ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız.Bu ve buna benzer onlarca konu yer almakta...Salma üretimi yapan usta arkadaşların engin tecrübe ve ansiklopedik bilgilerindende yararlanmış olacaksınız...Amaç paylaşım tabiki ancak bu konular daha önce defalarca paylaşılmış...
  friend