salmaya atılan kuşların dişi - erkek farkı

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
nurdogan beyin salma üretimhanesi...

İstanbul/Kartal

05354170764
nurdogan.demir@hotmail.com

Kuşların gelip görülüp ona göre alınmaları tavsiye edilir

[/quote]

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
  Yılmaz bey İllaki her üretimimn kendisine göre artısıda eksiside vardır.Kaffes üretimi kuşların takibi, denetimi, acil mudahalelerde hemen geregi yapılabilir katılıyorum.
    Ama sizin dediğiniz kadar abartılı şekilde salma üretimi kökten bitik ilan ettiniz.sizin deyiminize göre '''Salmada üretim yapmak 3 kuruşa 2 yahut 3 köfte ye razı olmak tır..'''Siz ne kadar üretim yaptınız salmada acaba, bu kadar salma üretimini tavsiye etmiyorsunuz.?
    Bu kadar salmada üretim yapan üreticiler enayimi o zaman , hala daha salma üretimine devam ediyorlar...:)

çetin

Uzman Üyemiz
Adı
Çetin
Soyadı
Gökmen
ben salmadan kafes sistemine gecen çok üretici tanıyorum ama kafes sisteminden salmaya geçene tanık olmadım daha ayrıca eklenen bir iki resim isnisnadır arkadaşlar en basit olarak bu sitenin üretimhane resimlerine bakarsanız bu diğer siteler içinde geçerli kaç tane kafes sistemi kaç tane salma sistemi var anlarsınız ayrıca yahya bey sizinde kafes sistemini tercih ettiğinizi görüyorum sizde yılların üreticisiniz kafes sistemi tercihiniz olmuş bu demek değilki salmada üretim olmaz herkesin düşüncesine saygımız sonsuz sadece kafes üretimi zor olduğu için tercih sebebi olmaktan çıkıyor

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
kimisi salmada kimi arkadaşlarda kafeste üretimi seçmişlerse bir sebebi vardır kimi arkadaşımız imkanları  ve zamanları nisbetinde salmada üretimi tercih etmiştir iyi huylu kuşlar denk gelmiştir iyi huylu kuşlardan kolonisini kurup üretimi kendine göre cazip gelebilir ve hakikatende nadirde olsa başarılı olabilir kafes üretimi gibi salmadan daha zor meşakkatli üretim tarzı ise salmadan verim alamayıp kafes üretimini tercih etmiş yada araştırıp kendine göre doğruyu yakalamış insanlardan ibarettir. tercih kendilerine aittir bende salma üretiminde verim almayan insanlardan biriyim keşke zamanlarımı boşa harcamasaydım ben bana danışan arkadaşlarımıza kafeste üretimi empoze ediyorum bunu bir menfaat açısından söylemiyorum tercihi kendilerine bırakıyorum herkesin kendine göre doğrusu vardır

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
      Kafes Üretimi Zor ve Sağlıklı olandır..
      Kafes Üretiminde hedeflenen sayının 3,4 belki 5 katı Salma Üretiminde aynı zorlukla bakılabilir; Lakin sıklıkla kayıplar olur.
    Kuş sayımızı arttırmanın hiçbirimiz için zor olduğunu düşünmüyorum ayrıca.
    Yahya Bey, Ben Salma üretiminden gereken dersleri alacak kadar Salma usulü kuş besledim.
    Ben Kimsenin Kuşu ölsün istemem.
    Bakım, Besleme herkesin kendi tercihidir; Saygı duyarım Lakin
    Sitedeki Genç Arkadaşlarımız Yanlış/eksik/taraflı yönlendirilmesine gönlüm razı olmayacak.
    Üretim Salmasında yaşam; Ramazan Şahin beyin anlattığı gibi TozPembe değil.  Sezar'ın hakkı Sezar'a..

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
arkadaşlar biran kendimi okulda öğretmen tartışma dersi vermiş gibi hissettim.ne güzel forumlarda bence böyle olmalı.şu tartıştığımız konudan bu forma katılmayıpta çok şeyler öğrenen insanlar olmuştur.benim anladığım kadarıyla yılmaz  beyin ağzı salmada bayağı yanmış.çok haklı dır.ama benimde çok az tecrübeme dayanrak yeni yavrulardan eş tutmasını istediğimiz kuşları salmada eşleştirmek daha mantıklı çünki kuş bizim değilde kendi istediğiyle eş olacaktır.ve daha verimli olacaktır.bence yeri müsait olanlar ufak bir tanede salma koyabilirler.yahya beyede teşekkür ediyorum.bu olayın diğer bir tarafını savunduğu için çünki yılmaz beyin salmanın eksi yönlerini anlattığı gibi o da bize artı yönlerini anlattı.herkese teşekkür ederim.bu kadar biliyi açık yüreklilikle başka bir yerde anlatmazlar.mevlam tüm üreticilerin emeklerini zayi etmesin inşaallah.