Benim de kuşlarımı verdiğim petshop vardı ve ne kadar sağlıklı olduklarını bildiği ve üretimhaneme gelip ortamın nasıl olduğunu gördüğü için 18-20 TL den alıyordu, fakat ne zaman İzmir'de piyasa 10TL ye düştü o zamandan beridir petshop abimizle sorunlar yaşamaya başladık. Ve en son götürdüğümde yine bana "10 liraya satıyorlar işte senin kuşlarda güzel ama çok sağlıklı oldukları için bana gelince hastalanıyorlar" diye saçma sapan bir cümle kurunca anladımkiiii bizim abi yan çiziyor

ve kuşlarımı alıp sırf ona inat ona rakip yakın bir tanımadığım bir petshopa "bir" defaya mahsus olmak üzere 12 liradan verdim.
Ve şu an kuşlarımı bir arkadaşım için biriktiriyorum. yaklaşık 50 tane yavrum beklemede. Ona da verdikten sonra bundan sonra çıkan yavrularımı burada sizlere "olması gereken" sizinde gelip görünce değerinde fiyatlarla vermeyi düşünüyorum.
Sonuçta ben yaz kış ortamım gayet müsait olduğu için üretim yapmaktayım. Zaten İzmir'de olan arkadaşlarla da tanışmak için bir fırsat olur diye düşünüyorum. İzmir'deki buraya üye olan arkadaşlarla tanışmak benim için bir zevk olur.
Son sözüm de şudur. Üretiiğim kuşlarımın sağlıkları, bakım koşulları, yedikleri yemden içtikleri suya kadar nasıl bir ortamda oldukları ortadadır. Benden iyi bakım koşullarına sahipler

Bu durumda aslında hobi olarak yaptığım bu işi eğer değerinde satamaz isem ben de bu işi bırakmayı ciddi ciddi düşünüyorum. Benim kırma kuşlarım kimse kusura bakmasın 10 liralık kuşlarla kıyaslanmaz. Tamam herkesin kuşu kendine değerlidir ama bir de gerçekler vardır. Aylık giderlerielimde mevcut. Ne yedikleri nasıl beslendikleri bakıldıkları nasıl bir yerde yaşadıkları belli. Ve yine söylüyorum ben asla 10-15 liralara kuş vermem.
LÜTFEN İZMİR'Lİ ÜRETİCİLER OLARAK BİRLİK OLALIM. İCAP EDİYORSA BİR GÜN BİR YERDE BULUŞUP OTURUP KONUŞALIM. BU KONU DA BİR KONSORSİYUMA BELKİ SEBEP OLUR. Saygılar...