SELAM İZMİR KUŞ PAZARI REZALETTTTTTTTTTT ARKADAŞLAR

kocaman2000

Yeni Üyemiz
Adı
Hüseyin
Soyadı
Kocaman
SELAM ARKADAŞLAR İZMİRDEN SEVGİLER SAYGILAR ÇOK SİNİRLENDİM BUGUN KENDİ ÜRETİMİM OLAN SEKİZ YAVRUMU ALIP PAZARA GİTTİM GİTMEZS OLAYDIM BEN 15 FİYAT DÜŞÜNÜRKEN ARKADAŞLAR7,5 OLMAK ÜZERE 9 KADAR YAVRU VERİYORLAR YEM OLMUŞ 80 TL CUVALI NASIL BİR ÜRETİM İÇERİSİNDE BU KİŞİLER AKLIM ALMIYOR BİRTÜRLÜ BENİM GİBİ BİRKAÇ ÜRETİÇİ VAR YÜZÜMÜZE BAKMIYOR TOPTANCILAR HEPSİDEN DIŞARDAN GELMİŞ BİR KAÇINI TANIYORUM BURSA AYDIN BALIKESİR ONLAAR DAHA ÇOK AĞLIYORLAR ÜRETİCİDEN KAZANAMIYORUZ DİYORLAR AMA YALAN HERKEZ BİLİYOR ARKADAŞLAR BUNLARDAN BEN ÇOK SIKILDIM ARTIK

nuse14

Uzman Üyemiz
Hüseyin KOCAMAN' Alıntı:
SELAM ARKADAŞLAR İZMİRDEN SEVGİLER SAYGILAR ÇOK SİNİRLENDİM BUGUN KENDİ ÜRETİMİM OLAN SEKİZ YAVRUMU ALIP PAZARA GİTTİM GİTMEZS OLAYDIM BEN 15 FİYAT DÜŞÜNÜRKEN ARKADAŞLAR7,5 OLMAK ÜZERE 9 KADAR YAVRU VERİYORLAR YEM OLMUŞ 80 TL CUVALI NASIL BİR ÜRETİM İÇERİSİNDE BU KİŞİLER AKLIM ALMIYOR BİRTÜRLÜ BENİM GİBİ BİRKAÇ ÜRETİÇİ VAR YÜZÜMÜZE BAKMIYOR TOPTANCILAR HEPSİDEN DIŞARDAN GELMİŞ BİR KAÇINI TANIYORUM BURSA AYDIN BALIKESİR ONLAAR DAHA ÇOK AĞLIYORLAR ÜRETİCİDEN KAZANAMIYORUZ DİYORLAR AMA YALAN HERKEZ BİLİYOR ARKADAŞLAR BUNLARDAN BEN ÇOK SIKILDIM ARTIK
HAKLISIN  HÜSEYİN  KARDEŞ  İZMİR  KUŞ  PAZARI  REZİLLİK  AMA  BUNUN  BÖYLE  OLMASINDA  İZMİRLİ  ÜRETİCİLERDE  BİRLİK  OLMAMASINDAN  KAYNAKLANIYOR

tan5634

Uzman Üyemiz
Adı
ünal
Soyadı
tan
çok haklısınız insanlar ve kuşlara ne yedirip ne içiriyorlarda 7-9 tl arasında kuş satabiliyorlar.merdiven altı dedeğimiz üretimhanelerde sağlıktan söz edilmeden üretilen her türlü hastalık barındırabilen kuşlar ancak bu fiyatlara verilir.yda çalıntı hırsızlık malı kuşlar.sakın ola satmayın kaliteli kuş her zaman değerindre müşteri bulacaktır.

polsuder

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.imparatorogame.com
Adı
Süleyman
Soyadı
DERMENLİ
Bilezik konusu burada önem kazanıyor bilezik numarasından kaliteli kuş üreten belli olacağı için hastalıklı kanatsız kuyruksuz kuş üreten belirleneceğinden dolayı satış yapamayacaklardır.Sonuç itibari ile izmir kuş pazarından o kuşları toplayanlar kendi kuşları arasına karıştırıp petshoplara yollamaktadırlar.Daha sonrada elinde kaliteli kuş olan üretici kuşuna 18 ila 20 TL fiyat biçince petshopçu kusura bakmayın ben 13 TL ye kuş alıyorum demektedir aslında aldığı kuşların yarısından fazlası izmir kuş pazarında satılan kuşlar gibidir.Ben şahsen manisadan çoğu zaman izmir kuş pazarına giderim o kuşları bırakın dükkanıma semtime sokmam

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Süleyman DERMENLİ' Alıntı:
Bilezik konusu burada önem kazanıyor bilezik numarasından kaliteli kuş üreten belli olacağı için hastalıklı kanatsız kuyruksuz kuş üreten belirleneceğinden dolayı satış yapamayacaklardır.Sonuç itibari ile izmir kuş pazarından o kuşları toplayanlar kendi kuşları arasına karıştırıp petshoplara yollamaktadırlar.Daha sonrada elinde kaliteli kuş olan üretici kuşuna 18 ila 20 TL fiyat biçince petshopçu kusura bakmayın ben 13 TL ye kuş alıyorum demektedir aslında aldığı kuşların yarısından fazlası izmir kuş pazarında satılan kuşlar gibidir.Ben şahsen manisadan çoğu zaman izmir kuş pazarına giderim o kuşları bırakın dükkanıma semtime sokmam

Süleyman bey haklısınız da Manisa dan orada bir çok üreticiyi görebiliyoruz.Ben 1-2 kez gittim ve rezilliği görünce artık bir daha gitmeme kararı aldım.Artı İzmir de ki üreticilerden Manisalılar olarak bizimde çok farkımız olduğuna inanmıyorum.Bizim Manisa ve çevre ilçelerinde de ciddi anlamda sayı olarak bağımsız kümesler mevcut.Piyasanın ciddi anlamda dibe vurmasın da biz Manisalı üreticilerinde ciddi anlamda payı olduğuna inanıyorum.

kocaman2000

Yeni Üyemiz
Adı
Hüseyin
Soyadı
Kocaman
arkadaşlar bilez<ik falan soran yok petşop cuda toptancıda bakıyor cebi dolsun biri diyor vergi vriyorum dukkan kirası biri diyor ben kazanamıyorum üretici ne yapsın oyle 100 çft olsa alsak ayda 500 yavru verelim bizde 10 liradan ama istiyorum ben az olsun sağlıklı olsun kuşlarım

kocaman2000

Yeni Üyemiz
Adı
Hüseyin
Soyadı
Kocaman
birlik olmadığıda doğru adamlar selam bile almıyorlar sabah gidiyoruz sankı düşman görmüşgibi oluyorlaR herkezin nasibi ayrı oysa böyle olduktan sonra daha biz çok geliriz yavrular la geri satmadan

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Tabi bu işi ciddi anlamda hobiden ziyade gelir amaçlı olarak yapan arkadaşlar var.Amaç birlik ve beraberlik.Nasıl sitemizde 20tl aşağı yavru satışı yok ise bizimde birlik de hareket etmemiz gerekli.Fakat Manisa ortamın da bu iş ciddi anlamda zor. görünüyor zira kontrol altında tutmak kümes sayısı olarak zor.

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Mutlu ERTUĞRUL' Alıntı:
Süleyman bey haklısınız da Manisa dan orada bir çok üreticiyi görebiliyoruz.Ben 1-2 kez gittim ve rezilliği görünce artık bir daha gitmeme kararı aldım.Artı İzmir de ki üreticilerden Manisalılar olarak bizimde çok farkımız olduğuna inanmıyorum.Bizim Manisa ve çevre ilçelerinde de ciddi anlamda sayı olarak bağımsız kümesler mevcut.Piyasanın ciddi anlamda dibe vurmasın da biz Manisalı üreticilerinde ciddi anlamda payı olduğuna inanıyorum.
Mutlu bey sizde bir manisalı olarak gerçekleri çok güzel ve açıkça anlattınız.Bu samimiyetiniz ve tespitinizden dolayı sizi kutlarım...İyi ve saglıklı üretimler dilerim...Saygılar

polsuder

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.imparatorogame.com
Adı
Süleyman
Soyadı
DERMENLİ
Mutlu bey bi bakıma haklısınız fakat ne idüğü belli olmayan yabancı kuşların bu konuda zararı yok derseniz yanlış yaparsınız suriye kuşları üst üste 5 TL den satılmaktadır.Vatandaşa bunun yanlış olduğunuz dernekler anlatması gerekirken sizlerde fiyatınızı düşürün denmektedir.Fakat 100 çift üretim yapan üretim hanenin aylık masrafı nerede ise 1000 Tl yi bulmaktadır dışarısınla mücadele edeceğiz diye çoğu arkadaş kümeslerini kapama durumuna gelmişlerdir.Allah göstermesin ama bu gidişle çok kişi bu hobiyi bırakmak zorunda kalacaktır

Yiğitcan KEKEÇ

Takipçi Üyemiz
Adı
Yiğitcan
Soyadı
KEKEÇ
abilerim sizlere akıl vermek gibi olmasın ama bunun ekmek gibi belirli bir fiyatı olmak zorunda. yoksa sizin dediğiniz gibi emek vermeden, sağlıksız kuşları satanlar kazanıyor. kuşların alıcıları da bilinçsiz olsa gerek. petshopların genelinde sağlıksız, bakımsız kuşlar.

nazım

Takipçi Üyemiz
Adı
Nazım
Soyadı
CİNOĞLU
İzmir'deyim ve pazarda kuş SAT-MI-YO-RUM...  neeee

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
bende izmirdeyim ve pazarda kuş satmıyorum . isteyen pet shop varsa en düşük 15 tl den veriyorum . isteyen alsın istemeyen almasın.  8)

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Benim de kuşlarımı verdiğim petshop vardı ve ne kadar sağlıklı olduklarını bildiği ve üretimhaneme gelip ortamın nasıl olduğunu gördüğü için 18-20 TL den alıyordu, fakat ne zaman İzmir'de piyasa 10TL ye düştü o zamandan beridir petshop abimizle sorunlar yaşamaya başladık. Ve en son götürdüğümde yine bana "10 liraya satıyorlar işte senin kuşlarda güzel ama çok sağlıklı oldukları için bana gelince hastalanıyorlar" diye saçma sapan bir cümle kurunca anladımkiiii bizim abi yan çiziyor :) ve kuşlarımı alıp sırf ona inat ona rakip yakın bir tanımadığım bir petshopa "bir" defaya mahsus olmak üzere 12 liradan verdim.

Ve şu an kuşlarımı bir arkadaşım için biriktiriyorum. yaklaşık 50 tane yavrum beklemede. Ona da verdikten sonra bundan sonra çıkan yavrularımı burada sizlere "olması gereken" sizinde gelip görünce değerinde fiyatlarla vermeyi düşünüyorum.

Sonuçta ben yaz kış ortamım gayet müsait olduğu için üretim yapmaktayım. Zaten İzmir'de olan arkadaşlarla da tanışmak için bir fırsat olur diye düşünüyorum. İzmir'deki buraya üye olan arkadaşlarla tanışmak benim için bir zevk olur.

Son sözüm de şudur. Üretiiğim kuşlarımın sağlıkları, bakım koşulları, yedikleri yemden içtikleri suya kadar nasıl bir ortamda oldukları ortadadır. Benden iyi bakım koşullarına sahipler :) Bu durumda aslında hobi olarak yaptığım bu işi eğer değerinde satamaz isem ben de bu işi bırakmayı ciddi ciddi düşünüyorum. Benim kırma kuşlarım kimse kusura bakmasın 10 liralık kuşlarla kıyaslanmaz. Tamam herkesin kuşu kendine değerlidir ama bir de gerçekler vardır. Aylık giderlerielimde mevcut. Ne yedikleri nasıl beslendikleri bakıldıkları nasıl bir yerde yaşadıkları belli. Ve yine söylüyorum ben asla 10-15 liralara kuş vermem.

LÜTFEN İZMİR'Lİ ÜRETİCİLER OLARAK BİRLİK OLALIM. İCAP EDİYORSA BİR GÜN BİR YERDE BULUŞUP OTURUP KONUŞALIM. BU KONU DA BİR KONSORSİYUMA BELKİ SEBEP OLUR. Saygılar...

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
Kemal SOYLU' Alıntı:
Benim de kuşlarımı verdiğim petshop vardı ve ne kadar sağlıklı olduklarını bildiği ve üretimhaneme gelip ortamın nasıl olduğunu gördüğü için 18-20 TL den alıyordu, fakat ne zaman İzmir'de piyasa 10TL ye düştü o zamandan beridir petshop abimizle sorunlar yaşamaya başladık. Ve en son götürdüğümde yine bana "10 liraya satıyorlar işte senin kuşlarda güzel ama çok sağlıklı oldukları için bana gelince hastalanıyorlar" diye saçma sapan bir cümle kurunca anladımkiiii bizim abi yan çiziyor :) ve kuşlarımı alıp sırf ona inat ona rakip yakın bir tanımadığım bir petshopa "bir" defaya mahsus olmak üzere 12 liradan verdim.

Ve şu an kuşlarımı bir arkadaşım için biriktiriyorum. yaklaşık 50 tane yavrum beklemede. Ona da verdikten sonra bundan sonra çıkan yavrularımı burada sizlere "olması gereken" sizinde gelip görünce değerinde fiyatlarla vermeyi düşünüyorum.

Sonuçta ben yaz kış ortamım gayet müsait olduğu için üretim yapmaktayım. Zaten İzmir'de olan arkadaşlarla da tanışmak için bir fırsat olur diye düşünüyorum. İzmir'deki buraya üye olan arkadaşlarla tanışmak benim için bir zevk olur.

Son sözüm de şudur. Üretiiğim kuşlarımın sağlıkları, bakım koşulları, yedikleri yemden içtikleri suya kadar nasıl bir ortamda oldukları ortadadır. Benden iyi bakım koşullarına sahipler :) Bu durumda aslında hobi olarak yaptığım bu işi eğer değerinde satamaz isem ben de bu işi bırakmayı ciddi ciddi düşünüyorum. Benim kırma kuşlarım kimse kusura bakmasın 10 liralık kuşlarla kıyaslanmaz. Tamam herkesin kuşu kendine değerlidir ama bir de gerçekler vardır. Aylık giderlerielimde mevcut. Ne yedikleri nasıl beslendikleri bakıldıkları nasıl bir yerde yaşadıkları belli. Ve yine söylüyorum ben asla 10-15 liralara kuş vermem.

LÜTFEN İZMİR'Lİ ÜRETİCİLER OLARAK BİRLİK OLALIM. İCAP EDİYORSA BİR GÜN BİR YERDE BULUŞUP OTURUP KONUŞALIM. BU KONU DA BİR KONSORSİYUMA BELKİ SEBEP OLUR. Saygılar...
ben varım kemal kardeşim

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
merhaba kardeşim malesef kaçak kuşlar piyasayı bu hale getirdi kuşlardan para kazanmayı hayel eden bizlerde olabileceğin en yüksek fiyatına kuşları vermek istiyoruz serbest pazar var adam 10 tl den  bir kasa dolusu alıyor olan bizlere oluyor en iyisi 2 -3 çift bakıp yavrularını arkadaş cevremize dağıtmak başka çaresi yok galiba....

Ozan KARABULUT

Takipçi Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
KARABULUT
Bu konuda petshoplar der ki; Aga ben satmama bakarım...Evinde tek veya birkaç kuş besleyecek olan kişi bu kuşun kaçağını menşeini bilmez sormaz...Evet malesef rakamlar rezil durumda ve bilezik olayı olunca belki iş değişir diye umuyoruz ama satıcı kadar alıcıda bilinçli olmak zorunda ki oda ne kadar ucuza alırsam o kadar kardayım diyor...Bir başka husus ise; Aga ben 12 liralara kuş vermem ! Ha sen o zaman bu işin ticaretini yapmıyor olmalısın ki bu işin ticaretini yapan hiç kimse elindeki fazladan 100 kuşa gereğinden daha uzun bir süre yem vermek istemez sanırım...Kaldı ki yine o fiyatlara verenler olacağından kendi kendimize boşuna atarlanmış oluruz...

Ozan KARABULUT

Takipçi Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
KARABULUT
Ek olarak; Kuş pazarlarının kaldırılması söz konusu...Eğer gerçekten kaldırılıp sıkı denetimler sonucu başka yerlere kaçak kurulması engellenirse o zaman olayların farkı gelişeceğini düşünüyorum...

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Ozan KARABULUT' Alıntı:
Ek olarak; Kuş pazarlarının kaldırılması söz konusu...Eğer gerçekten kaldırılıp sıkı denetimler sonucu başka yerlere kaçak kurulması engellenirse o zaman olayların farkı gelişeceğini düşünüyorum...
kaçak kuşu önlemenin en etkili yolarından biride ihbardır.
kaç kişi ihbarda bulundu?
dikkatli okuyunuz ispiyon demiyorum ihbar diyorum bu kuşları getirenler ve satanlar hakkında???