ciancarlo
Uzman Üyemiz
- Web sitesi
- renkmuhabbetkusu.blogspot.com
- Adı
- Cihan
- Soyadı
- AYTAN
Günay Dönmez' Alıntı:fiyatlar hakkında anket düzenlemek yerinde bir karar olmuş. Petşop işletmecilerine karşı değilim lakin onların da kendilerine göre haklı düşünceleri var. Diğer yandan üretici olmak petşop sahiplerinin düşündüğü kadar da kolay değildir. Üretici olmak hakkında birçoğu şu şekilde düşünür
- kirası düşük kıytırık bir dukkan
- derme çatma 10 gözlü sunta box
- 10 çift damızlık
...al sana oldun üretici
Üretici olmak okadar da basit değil, kendi evimin çatısında üretim yapıyorum. Kaba inşaat, yani çelik çatı konstrüksiyon + üzerine kiremit kapanması + pvc pencereler vs. bana 17.000TL ye patladı. İçine de bu yaz artı bir 9.000TL bayıldım...ettimi sana 26 bin gayme. Ayrıca da damızlık kuşlar Noel babadan hediye gelmiyor, damızlıklarımı kendim yavrudan özenle yetiştiriyorum ve bu bana kafadan 12 ay'a maal oluyor, yani 12 ay boyunca bu kuş bana birşey vermiyor. Bu damızlıklar yetişirken de torba dolusu çeşit hastalık atlatıyor kimi ölüyor kimi kalıyor. Gelsin şimdi petşop sahibi bana anlatsın yaptığımız işin masrafsız ve zahmetsiz olduğunu. Adamlar alışmış ithal fiyatlarına hemde kuşlara kalite ve sağlık açısından hiç değer biçmeksizin. Benden çıkan kuşlar Pakistanda müzede bile görünemez.
...20 lira usta, beğenmeyen almasın![]()
Selahattin abi helal olsun sonunda masaya ağırlığı koydun bu gerekiyordu bence 20 tl alt taban bile düşük 20 tl toplu alımda bir miktar seviyesinde olmalı bence en az 10 adet de mesela 25 tl olmalı tekli satış üreticiye kalmalı 10 üzeri 20 tl alt taban olmalı hatta
ayrıca Günay beye yaptığı yorumundan dolayı harfiyen katılıyorum çok teşekkür ederim
eklemek istiyorum ben ev üreticiisiyim 10 takım kuş ve sayısı sürekli değişen yavrularımla aynı evi paylaşıyorum onlarla yatıyor onlarla kalkıyorum bir yavru dahi sabaha kadar beni uyutmuyor bazen içme suyumu damacana alıyor onlarla paylaşıyorum pazara çıkıp salatama havuç alamazken onlara alıyorum bazen eve yumurta haşlanamazken hergün onlar için yumurta haşlanıyor akşamları 21 :00 a kadar ışık yakıyorum elektrik süpürgesi çalıştırıyorum hava nemlendirici çalıştırıyorum vs. bunları severek yapıyorum onları seviyrum bu benim için bir hobi ama onların çarkıda bir şekilde dönmeli bazen cepten pardon çoğunlukla cepten veriyorum ve kuşu sattığım insanların mutlaka memnuniyetini alıyorum bunları şikayet gibi anlatmıyorum tabiikide ama Günay beyinde dediği gibi petshopçuların üreticileri bukadar küçümsemesi bile üreticileri basit üreticiliği basit görmesi içimizi asıl yaralayan tamam bir petshopçu gibi yüksek miktarda kiralar elektirkler sular vs. harcamıyor olabilirim ama benim harcadığım emek benim harcadığım zaman benim gösterdiğim ilgi vs. bunların hiçmi göze görüleni yok öyle insanlar geliyorki kuşun fiyatını söylüyorum adam bakıyor kuşa abi bence bu daha fazlasını hakediyor diyor sen daha çok desende veririm diyor ama diyorum ben bunu belirledim ALLAH razı olsun kimide geliyor bir güzellik ya diyor yapıyoruz inşallah amacımız bu daha hiç petshopçuların ocağına düşmedim ALLAHA şükür ama gidip sordum kaça alırsın diye komik fiyatlar verdiler tek tek satıyorum 5 üdşüyor bazen bazen 10 düşüyor ne yapalım ama yavrular birden bastırınca galiba mecburen bunların yolunuda tutucaz yazık valla ...