Sitemizde 20 tl den düşük fiata muhabbet yavru satışına izin verelimmi-vermiyeli

Sitemizde 20 tl den düşük fiata muhabbet yavru satışına izin verelimmi-vermiyelimmi-EVET-HAYIR

• Evet izin verelim satsınlar

Kullanılan: 17 20.7%
  • Hayır izin vermeyelim satmasınlar

Kullanılan: 65 79.3%

• Kullanılan toplam oy
    82
  • Anket kapatılmış .

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Günay Dönmez' Alıntı:
fiyatlar hakkında anket düzenlemek yerinde bir karar olmuş. Petşop işletmecilerine karşı değilim lakin onların da kendilerine göre haklı düşünceleri var. Diğer yandan üretici olmak petşop sahiplerinin düşündüğü kadar da kolay değildir. Üretici olmak hakkında birçoğu şu şekilde düşünür

- kirası düşük kıytırık bir dukkan
- derme çatma 10 gözlü sunta box
- 10 çift damızlık
...al sana oldun üretici

Üretici olmak okadar da basit değil, kendi evimin çatısında üretim yapıyorum. Kaba inşaat, yani çelik çatı konstrüksiyon + üzerine kiremit kapanması + pvc pencereler vs. bana 17.000TL ye patladı. İçine de bu yaz artı bir 9.000TL bayıldım...ettimi sana 26 bin gayme. Ayrıca da damızlık kuşlar Noel babadan hediye gelmiyor, damızlıklarımı kendim yavrudan özenle yetiştiriyorum ve bu bana kafadan 12 ay'a maal oluyor, yani 12 ay boyunca bu kuş bana birşey vermiyor. Bu damızlıklar yetişirken de torba dolusu çeşit hastalık atlatıyor kimi ölüyor kimi kalıyor. Gelsin şimdi petşop sahibi bana anlatsın yaptığımız işin masrafsız ve zahmetsiz olduğunu. Adamlar alışmış ithal fiyatlarına hemde kuşlara kalite ve sağlık açısından hiç değer biçmeksizin. Benden çıkan kuşlar Pakistanda müzede bile görünemez.

...20 lira usta, beğenmeyen almasın  ;)

Selahattin abi helal olsun sonunda masaya ağırlığı koydun bu gerekiyordu bence 20 tl alt taban bile düşük 20 tl toplu alımda bir miktar seviyesinde olmalı bence en az 10 adet de mesela 25 tl olmalı tekli satış üreticiye kalmalı 10 üzeri 20 tl alt taban olmalı hatta

ayrıca Günay beye yaptığı yorumundan dolayı harfiyen katılıyorum çok teşekkür ederim 

eklemek istiyorum ben ev üreticiisiyim 10 takım kuş ve sayısı sürekli değişen yavrularımla aynı evi paylaşıyorum onlarla yatıyor onlarla kalkıyorum bir yavru dahi sabaha kadar beni uyutmuyor bazen içme suyumu damacana alıyor onlarla paylaşıyorum pazara çıkıp salatama havuç alamazken onlara alıyorum bazen eve yumurta haşlanamazken hergün onlar için yumurta haşlanıyor akşamları 21 :00 a kadar ışık yakıyorum elektrik süpürgesi çalıştırıyorum hava nemlendirici çalıştırıyorum vs. bunları severek yapıyorum onları seviyrum bu benim için bir hobi ama onların çarkıda bir şekilde dönmeli bazen cepten pardon çoğunlukla cepten veriyorum ve kuşu sattığım insanların mutlaka memnuniyetini alıyorum bunları şikayet gibi anlatmıyorum tabiikide ama Günay beyinde dediği gibi petshopçuların üreticileri bukadar küçümsemesi bile üreticileri basit üreticiliği basit görmesi içimizi asıl yaralayan  tamam bir petshopçu gibi yüksek miktarda kiralar elektirkler sular vs. harcamıyor olabilirim  ama benim harcadığım emek benim harcadığım zaman benim gösterdiğim ilgi vs. bunların hiçmi göze görüleni yok öyle insanlar geliyorki kuşun fiyatını söylüyorum adam bakıyor kuşa abi bence bu daha fazlasını hakediyor diyor sen daha çok desende veririm diyor ama diyorum ben bunu belirledim ALLAH razı olsun kimide geliyor bir güzellik ya diyor yapıyoruz inşallah amacımız bu daha hiç petshopçuların ocağına düşmedim ALLAHA şükür ama gidip sordum kaça alırsın diye komik fiyatlar verdiler tek tek satıyorum 5 üdşüyor bazen bazen 10 düşüyor ne yapalım ama yavrular birden bastırınca galiba mecburen bunların yolunuda tutucaz yazık valla ...

besyo26

Uzman Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ÇETİN
katılıyorum 20 tlden aşağıya yavru satışı yapılmasın alkisd alkisd alkisd

trej

Uzman Üyemiz
Adı
haydar
Soyadı
karaçal
20 tl den aşağı kesinlikle olmasın harcanan emeğe yazık olur bir yavru kuşun büyüyüpdamızlık olması yani üremeye başlaması 8 ayı buluyor bazen 1 sene buda uzun bir süre bence ben 8 aydır 3 takım kuşumun yavru yapmasını bekliyorum inşallah olacak

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
Sevgili abim çok güzel ve yerinde bir anket olmuş bence 20.00 tlden aşağıya kuş ilanlarına izin vermeyelim.

Rovdy

Uzman Üyemiz
Adı
SADA
Soyadı
BDSDASDS
20 Liradan Aşa Kuş Satımına Karşıyızzzzzz!!!!! alkisd alkisd alkisd rotfl

Aslan ÖZTÜRK

Uzman Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
ÖZTÜRK
Bence 20 tl bile az.Ama piyasada çok aşağısına da bulunabilir.

Ülkemizde her işte olduğu gibi bu sektörde de rekabet çok fazla.Bir petshop kafes takım dahil 40 tl ye satıyor.Kimi sadece kuş 20 tl diyor.Aslında o fiyatlara nasıl kuş alınabileceği de malum.

ben taban fiyat 20 tl olsun diyorum.Ama toplu kuş alımını da düşünmek gerekir.Örneğin 20 kuş alacak kişi ile 100 kuş alacak olan olursa biraz zor alır.En azından en son çare olarak alır.Yurt dışından gelen kaçak kuşun bu günkü toptan fiyatı 6,5 tl ile 10 tl arası değişiyor.Siz sadece sayıdan haber verin diyor adam.Bir de 24 saatte teslim ederim diyor,sayı olarak da en az 1000 ad diyor.

Ama bizlerin bu sitede şu avantajımız var birbirimizi tanımamız...

Ben eski bir petshop sahibiyim.Dükkanımı 2 ay önce iş yapamadığımdan kapatmak zorunda kaldım.Abim ise türkiyede akvaryum balığı üretiminde ün yapmış birisi.O bile kaçakbalık yüzünden yıllarını verdiği üretimhanesini kapattı.Yani emeğin ne olduğunu çok iyi bilen birisiyim.

Bende diğer arkadaşlarım gibi taban fiyat 20 tl olsun diyorum.Hiç değilse birbirimize güvenen 4000 kişi olalım...

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
peki bir şey soracağım.bizleri arayıpta yavru kuş isteyenler 25-30 tl.duyunca neden gidip 15-17,5 tl.lik kuşları alıyorlar.bunu bana biri izah edebilirmi.

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
Zeki MÜLAYİM' Alıntı:
peki bir şey soracağım.bizleri arayıpta yavru kuş isteyenler 25-30 tl.duyunca neden gidip 15-17,5 tl.lik kuşları alıyorlar.bunu bana biri izah edebilirmi.
evil_idea evil_idea evil_idea evil_idea evil_idea evil_idea evil_idea evil_idea

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Selahattin abicim çok teşekkür ederim, yerinde bir anket olmuş. Tabiki 20 tl nin altında kuş satılmasına izin verilmemeli... bye_kiss

erdal41

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdal
Soyadı
ERSÖZ
Zeki MÜLAYİM' Alıntı:
evil_idea evil_idea evil_idea

EmreAKELÜ

Üyemiz
Web sitesi
www.derinokyanusakvaryum.com
Adı
Emre
Soyadı
AKELİ
Ya piyasa ya bakmayın arkadaşlar burada 20 tl olsun madem yine isteyen istediği yerden alsın ben pet shopçuyum ben 13 tl dende kuş alıyom 20 tl dende kuş alıyom şahıs olarak bana bişey olmaz ben gemimi yürütürüm zaten üretimhanem var. ama bazı arkadaşlar elinde kuş kalınca zarar eder. masraflar artar  kendi tükürdüğünü yalamasınlar herkes yazarken sonrasınıda düşünsün derim. SAYGILARIMLA...

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Zeki MÜLAYİM' Alıntı:
Sonrada siteye girer aman kuşum öluyor yok ishal oldu yok kurudu yok yumurtlamıyor diye yardım beklerler 5 liradan kaçarsın kuş yaşarsa 5 sene uğraşırsın oda yaşarsa

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
bundan 6 sene önce 15tl satılıyodu şimdi 20 tl olması çok doğal yem fiyatları zamlanıyo kuş fiyatları zamlanıyo ama akvaryumcular yavruyu 15tlye almaya çalışıyorlar birde yeşil muhabbetin değeri neden düşük arkadaşlar o eğitilemiyomu üremiyomu oda kuş illa her yavru gökkuşağı yada alcalı çıkmıyor yeşil başat bi renk illaki çıkıyor halk yeşil kuşta alıyor sağlıklı yem kıran uysal bi kuş olduktan sonra yeşil kuşlarda aynı fiyat olmalı

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
ONUR ÇÖKELEKOĞLU' Alıntı:
bundan 6 sene önce 15tl satılıyodu şimdi 20 tl olması çok doğal yem fiyatları zamlanıyo kuş fiyatları zamlanıyo ama akvaryumcular yavruyu 15tlye almaya çalışıyorlar birde yeşil muhabbetin değeri neden düşük arkadaşlar o eğitilemiyomu üremiyomu oda kuş illa her yavru gökkuşağı yada alcalı çıkmıyor yeşil başat bi renk illaki çıkıyor halk yeşil kuşta alıyor sağlıklı yem kıran uysal bi kuş olduktan sonra yeşil kuşlarda aynı fiyat olmalı

yeşil kuş sadece petşopların fobisi...ama biryerde haklı olarak. Son alıcı dükkana girince ilk göze çarpan tabii ki renkli kuşlar oluyor. Müşteri zannedersem genellikle kuşu oğluna yada kızına hediye olarak alıyor ve çocuk da doğal olarak daha canlı renlerdeki kuşları tercih ediyor. Bu nedenle vitrinde kala - kala yeşiller kalıyor...doğal olarak da petşop işletmecisi birsonraki stok alımında yeşilleri tercih etmiyor. Yeşil kuşların vitrin rekabeti zayıf. Oysa bir üretici olarak yeşillere bayılırım...yeşiller bazen sizi şaşırtabilecek sonuçlar verebiliyor  :)

evren

Üyemiz
Adı
Evren
Soyadı
Yılmaz
herkesin dusuncesıne saygı gostermek gerekıyor zaten 20 tl altında kus satısı yapan kısı bundan bırsey kazanamayacagının bılıncıne varması gerekır ama suda bir gercek aramızda 150 200 takımla uretım yapan arkadaslarımız var bunların cıkaracagı yavru sayısını dusunursek bu yavruları erıtmek ıcın bazı fedakarlıklar yapması gerekıyor buda fıyat kırarak olabılır suan 30 35 tl den asagı kus satan petshop oldugunu sanmıyorum musteryi sadece para olarak görmeyen petshop icin 20 olması etkılemez ama o dusuncede olanlar direk ithal kusa dönecektir