Sorular ve cevapları

Ramazan Demet

Uzman Üyemiz
Adı
Ramazan
Soyadı
Demet
cem' Alıntı:
Birçok üretici belli periyotlar ile kuşlarına hasta olsalar da olmasalar da genellikle tedavi dozlarının yarısında çeşitli antibiyotik veriyorlar . Ayda dört kere 3 er gün farklı antibiyotik verenler de var , iki ayda bir verenler de .

Ben şahsen hastalık olmadan antibiyotik kullanımının hayvanın bağışıklım sistemini zayıflattığını düşünüyorum , kuş sizde iken ve belli periyotlardaki bu tedavi sürer iken problem olmasa bile el değiştirme vs gibi sebepler ile bu tedavi bir kere kesilirse zayıf bağışıklık sistemi ile patojenlere karşı koyamacaktır .

Birde özellikle yarım doz olarak yapılan önleyici tedaviler patojenlerin , kullanılan antibiyotiğe karşı direnç geliştirmelerini sağlıyor , insan da olduğu gibi onlarda da öldürmeyen şey güçlendiriyor .

Bunlar benim şahsi kanaatlerim , aslında bunu ihtisas sahiplerine sormak lazım .
aynen doğru söylüyorsun arkadaşım bende hasta olunmadan verilen koruma amaçlı antibiyotiklere karşıyım

babadostum

Takipçi Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Yorulmaz
Abicim yararlı bilgilerinizden dolayı teşekkürler ne kadar çok paylaşım o kadar çok bilgi, yaşam sorumluluğunu üzerimize aldığımız canlılar hakkında ne kadar çok şey öğrenizsez bakımımızın kolay lacağı kanaatindeyim. Bir işi bilerek yapmak yaptığımız işe keyif katıyor. Selamlar

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
Kuşumu yeni yeni kafesten çıkarmaya başladım. Bize alışıyor. Elimden yem yiyor. Omuza konmaya çalışıyor. Şuan yavru oldugu için ötüşü baya cılız fakat pcden muzik açtıgımdan falan sürekli ötüyor. Bunun sebebi ne olabilir. Birde şuan 50 günlük oldu. Ne zaman tüy değiştirecek. Ara ara tüyleri kopuyor. Acaba diyorum tüy mü değiştirecek :)

Birde Jumbo kuşların kafa üstündeki tüyler dikleşiyor bildiğim kadarı ile benım fotoda ki sarı gibi, kaç yaşında bu duruma geliyor. Tüy değiştirdikçe mi şeklleniyor..

Cevaplarınızı bekliyorum. Saygılar selamlar

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Paylaşımlar için teşekkürler abi. Site sakinleri bir çok sorusuna burada cevap bulabilecektir