ucuz kuşun yavrusu olmaz.

Crazyy_man

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.izmitakvaryum.com
Adı
Cengiz
Soyadı
Kaymak
Zeki MÜLAYİM' Alıntı:
arkadaşlar son günlerde gelen telefon ve görüşmelerden anladığım kadarıyla üretime başlayacak arkadaşların ucuz kuş arayışı içine girmiş olması.ben sırf iyi damızlık bulabilmek için dünyanın parasını harcadım.yoksa etrafta ithal ucuz kuş çok ama sadece onları beslemekle yetiniriz.3 hafta önce bir petshopcu arkadaşla görüşmemde kendi üretimi olan yavruyu sattığında memnuniyetin olduğunu, ancak ithal sattığında hep şikayetin olduğunu söyledi.o nedenle ucuz kuş alıpta memnun olmamaktansa,3 lira fazla verip memnun olacağım bir kuş almak daha mantıklı geliyor.gerisi size kamış.
+1

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
maalesef  halk bunu  anlamıyor ve  bilmiyor  satarken petshopların  bunu dile getirmesi gerekli ama  konu  ve  teshis çok doğru  fikir  ve  paylaşım için teşekkürler...........

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
Zeki MÜLAYİM' Alıntı:
arkadaşlar son günlerde gelen telefon ve görüşmelerden anladığım kadarıyla üretime başlayacak arkadaşların ucuz kuş arayışı içine girmiş olması.ben sırf iyi damızlık bulabilmek için dünyanın parasını harcadım.yoksa etrafta ithal ucuz kuş çok ama sadece onları beslemekle yetiniriz.3 hafta önce bir petshopcu arkadaşla görüşmemde kendi üretimi olan yavruyu sattığında memnuniyetin olduğunu, ancak ithal sattığında hep şikayetin olduğunu söyledi.o nedenle ucuz kuş alıpta memnun olmamaktansa,3 lira fazla verip memnun olacağım bir kuş almak daha mantıklı geliyor.gerisi size kamış.
      Zeki bey, size aynen katılıyorum..

Kalitesinin farkında olanlar değerinden fazlasını verecektir..
    Acemi ise, ancak yaşayıpta öğrenecekleri çoktur..
    Kalitesini bilipte pazarlıkla kurnazlık yapmaya çalışanların fazla vakitlerini almamanızı öneririm..

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Zeki bey,yorumunuzda haklısınız.Uzun süre ucuz kuşlar ile cebelleştikten sonra show muhabbet kalitemi yükseltmek adına uzun maddi ve manevi uğraşlar verdim.Gerçek anlamda show kalitesini elde ettim sanırım.Yumurtalar gelmeye başladı ve yumurtalarının ebatlarını ucuz show kırıklarının yumurtaları ile kıyasladığımda ebat olarak eski yumurtaların kimisinden %20-30 kimisinden %40 daha büyükler.İllaki bu hadise çıkan yavrunun kalitesinede yansıyacaktır.

s.erben

Uzman Üyemiz
Adı
satılmış
Soyadı
erben
MALESEF ARKADAŞLAR BU KONU HEPİMİZİN SIKINTISI BENİ ARAYAN KİŞİLERİN ÇOĞUDA BUNDAN DERT YANIYOR DAHA ÖNE ŞU FİYATA ALMIŞTIM AMA YAVRU ALAMADIM EŞLEŞMEDİ GİBİ BİRSÜRÜ SORUN ANLATIYOLAR AMA SONRA BAK ARKADAŞIM ŞU ŞU ŞEKİLDE FİYATI DA BU DEĞİNCEDE ABİ AYNI BÜYÜKLÜKTEKİ KUŞ ŞURDA ŞU FİYAT DİYOR AMA ONUN GÜVENİLİRMİ OLDUĞUNA YAVRU ALABİLİRMİ ONLARI HİÇ DÜŞÜNMÜYOLAR MALESEF UCUZ OLSUNDA ÖNEMLİ DEĞİL NASIL OLSA YAVRU ALIRIM DİYOLAR VE SONU GENELDE MALESEF HEP HÜSRANLA BİTİYOR DAHA DÜN TAM 500 TL YE KUŞ ALDIM VE BU KUŞUN BENZERLERİNİ 150 TL YE BULACAĞIMI BİLDİĞİM HALDE AMA YİNE SÖYLÜYORUM UCUZ KALİTESİZ MAL ALACAK KADAR ZENGİN DEĞİLİM...

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
Kuş alırken pek pazarlık yapmıyorum.İster damızlık olsun ister yavru olsun kuş belirtilen parayı hak ediyorsa eğer parayı verip hemen satın alıyorum.Özellikle vasıflı yavru satın alımında kesinlikle üçün beşin lafını etmiyorum.

Hak ediyorsa parayı vereceksin kardeşim.Alırken pazarlık yapmadığım gibi satarken de pazarlığı sevmiyorum.

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Ekrem Aykut BAL' Alıntı:
Kuş alırken pek pazarlık yapmıyorum.İster damızlık olsun ister yavru olsun kuş belirtilen parayı hak ediyorsa eğer parayı verip hemen satın alıyorum.Özellikle vasıflı yavru satın alımında kesinlikle üçün beşin lafını etmiyorum.

Hak ediyorsa parayı vereceksin kardeşim.Alırken pazarlık yapmadığım gibi satarken de pazarlığı sevmiyorum.

AYNEN KATILIYORUM

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Zeki MÜLAYİM' Alıntı:

ZEKİ ABİ KATILIYORUM

SENİ ŞİMDİ DAHA İYİ ANLIYORUM ÇÜNKÜ SATIŞ İLANI VERDİM VE  BAŞIMA GELMEYE BAŞLADI BU TÜR OLAYLAR İNSANLARA YARDIM ETMEYE ÇALIŞIRKEN ÇAMURLARINI ÜZERİMİZE ATIP KENARA ÇEKİLİYORLAR

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
ben kuş satarken kuşu görmeden kaç tl.diyene kuş satmıyorum.onun derdi iyi kuş almak değil,ucuz kuş almak.

BORABAY

Uzman Üyemiz
Adı
BORA
Soyadı
DERİCİ
Zeki MÜLAYİM' Alıntı:
ben kuş satarken kuşu görmeden kaç tl.diyene kuş satmıyorum.onun derdi iyi kuş almak değil,ucuz kuş almak.
  + 1 konuyu çok net özetlemişsiniz..

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
ithal kuşla üretimhane dönmez, ya yavrularına bakmaz çiftler yada özürlü kuşlar doğar.

gökay tatar

Uzman Üyemiz
Adı
gökay
Soyadı
TATAR
bu hafta bir firma adı lazım değil  kuş fiyatların da indirim diye mesaj atmış 13 tl diye bunlar işim cılkını çıkartmaya başladılar bunu bana atan bütün petshopculara atmıştır suyu bulandırmaya başladılar yine yaz geliyor...

Veli IRMAK

Üyemiz
Adı
Veli
Soyadı
IRMAK
Zeki MÜLAYİM' Alıntı:
Zeki Abim aynen katılıyorum sana. Örnekleri bende. 2 ay önce yavrulu 5 çift muhabbet aldım,yavruları ayıralı 1 ayı geçti neredeyse ama ebeveynlerde hala tık yok :( Çiftini yavruluk içinde yavrularıyla birlikte 85 TL'ye almıştım.Bekleki yumurtlasınlar.Erkekler yanaşıyor ama dişilerde korkunç bir isteksizlik var.Napacam hiç bilmiyorum ? ? ?

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
1 ay önce beni bir arkadaş aradı.telefonumu buradan almış.benden yavrulu çift istedi.bende parası tuzludur dedim.olsun dedi.tam aranıpta bulunmuyacak müşteri.nedeni ben ona 1 çift altında 1 yavru olan veya 1-2 yavruya bakabilen çifti,altına başka yuvalardan birkaç yavru koyarak 5 yavrulu diye veririm.arkadaş eve gider yavrular büyüdükten sonra o çift oraya zaten en az 1,5 ayda alışır,birde yumurtladıktan sonra 1-2 yavru verir ve bana bunlar 1-2 yavru veriyor diye tel.açar bende ona iyi besleyememişsin veya senin ortamı beğenmemiştir derim.bahane çok.şunu unutmayın kimse iyi kuşunu satmazzzzzzzzzz.bilmem anlata bildimmi.

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
haklısın zeki abi

ama bi yandan da
bazı insanlara yardım etmek için satılır abi neden satılmasın sende mutlaka bu işe çok heveslenmiş onları gerçekten seven yavru almak isteyen birine yardımcı olmak için satmışsındır

insan iyi kuşunuda satar abi asıl ne zaman satar biliyormusun bu işte soğuturlar insanı dükkanı kapatacaktır yavaş  yavaş iyisinide satar kötüsünüde satar çünkü insanlar yardımdan insanlıktan anlamıyorlar yazıkk

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Zeki abi haklı ama genelleme yapmamak lazım benim 2 sene önce dışardan aldığım 1 çift her kuluçkasında  8 9 yumurta yapar 6 7 kesin çıkar ve büyütür dinlendirmeye aldığım zaman ikiside strese girer tam damızlıklar ama birazda şans işi Zeki abi sonuna kadar haklı benim dediğim anca binde 1 olur Kimse iyi kuşunu satmazz.Üretim yapılmaya başlanacaksa acele etmemek lazım iyi kuş bulmak için iyi araştırma yapmak lazım her dişi her erkekten damızlık olmuyor sadece zaman kaybı