Veli IRMAK
Üyemiz
+ 1 000 000Zeki MÜLAYİM' Alıntı:Şunu unutmayın kimse iyi kuşunu satmazzzzzzzzzz. Bilmem anlata bildim mi ?
+ 1 000 000Zeki MÜLAYİM' Alıntı:Şunu unutmayın kimse iyi kuşunu satmazzzzzzzzzz. Bilmem anlata bildim mi ?
Çok doğru açıklamışınız ben kuşların çiftini belirli bir fiyata satınca kuşlarım çok çok iyi mi demek ya da normal fiyata satınca kuşlar kötümü. Böyle ön yargılı yaklaşımla bir yere varılmaz...Ferit GÜÇ' Alıntı:Herkesin çoğu yorumuna katılsamda çok genelleme yapılmış. Tüm yorumları okuduğum zaman pahalı çift alınca süper olacak gibi bir görüntü oluştu bende. Yani her ucuz kuş tamamen vasıfsız her vasıflı tabirli ve normal fiyatından pahalı kuş çok güzel olamaz. Kimse vasıflı damızlığını satmasada ömür boyuda beslemez vakti gelinde satıyor. (gençleştrime döneminde) Bana göre eğer acalemiz yoksa her zaman yavru alınır ve yavrudan damızlık yapılır. İzmir piyasasında yavru piyasasıda (Yerli) 15-25 TL arasındadır ve belki bizim şansımızdır burada pek ithal kuş olmaz çoğu yerli üreticiler bulunmaktadır. Yani asla fiyata göre kuş bakmam kuşa göre fiyatına bakarım. Benim şahsi görüşüm budur.
Ferit GÜÇ' Alıntı:Bana göre eğer acalemiz yoksa her zaman yavru alınır ve yavrudan damızlık yapılır. İzmir piyasasında yavru piyasasıda (Yerli) 15-25 TL arasındadır ve belki bizim şansımızdır burada pek ithal kuş olmaz çoğu yerli üreticiler bulunmaktadır. Yani asla fiyata göre kuş bakmam kuşa göre fiyatına bakarım. Benim şahsi görüşüm budur.
Ferit bey, Adil & Semih bey, Sizinki karanlığa kurşun atmak gibidir; Ya tutarsa.Adil & Semih' Alıntı:Çok doğru açıklamışınız ben kuşların çiftini belirli bir fiyata satınca kuşlarım çok çok iyi mi demek ya da normal fiyata satınca kuşlar kötümü. Böyle ön yargılı yaklaşımla bir yere varılmaz...
kusura bakmayınız ben size bir kaç konuda katılamayacağım.Ferit GÜÇ' Alıntı:Herkesin çoğu yorumuna katılsamda çok genelleme yapılmış. Tüm yorumları okuduğum zaman pahalı çift alınca süper olacak gibi bir görüntü oluştu bende. Yani her ucuz kuş tamamen vasıfsız her vasıflı tabirli ve normal fiyatından pahalı kuş çok güzel olamaz. Kimse vasıflı damızlığını satmasada ömür boyuda beslemez vakti gelinde satıyor. (gençleştrime döneminde) Bana göre eğer acalemiz yoksa her zaman yavru alınır ve yavrudan damızlık yapılır. İzmir piyasasında yavru piyasasıda (Yerli) 15-25 TL arasındadır ve belki bizim şansımızdır burada pek ithal kuş olmaz çoğu yerli üreticiler bulunmaktadır. Yani asla fiyata göre kuş bakmam kuşa göre fiyatına bakarım. Benim şahsi görüşüm budur.
izmirden buraya 100 kuş geliyorsa 30 u kesin ölüyor fazlazsını bilmem izmir kuşu lekenlenme meselesi ise izmirde salma üretimi çok, yer değiştirdimi o kuş çok zaman istiyor izmirin nem oranı azot oranı bir çok ilimizde yok denecek kadar az bu üreticinin elinde olan bi şey değil kuşlar sanki sudan çıkmış balığa dönüyor yani kıyıdan çıktımı pek hayır etmiyor ben hayrını gördüm diyende (anadolu için söylüyorum) şansına yada 4*4 lük bi üreticiden almıştır özenle yetiştirilmiştir saldım çayıra dememiştir oda kaideyi bozmazMehmet Ümit İŞÇİMEN' Alıntı:kusura bakmayınız ben size bir kaç konuda katılamayacağım.
1- gençleştirme döneminde, elindeki ıskartaya az bir zamankala yada ıskarta olmuş onları satıp yerine genç kuşları koymaktadırlar Verimli kuşu gençleştirme döneminde olsa bile kimse satmazzz.
2- izmirde yerli kuş 15-25 olabilir ama kesinlikle ithal kuş çok olur. Bir ara İstanbul da kuş pazarının kalbi olan mısır çarşıda ki esnaflar yerli kuş sıkıntısı olmuştu o zaman izmirden sipariş verip bayağı kuş göndermişlerdi ama nasıl kuş göndermişler izmir kuşu ile suriye bulgar kuşları karıştırarak kazıklamışlar.. o zamanlarda suriye kuşu 9 tl idi izmir kuşu fiyatına 16 tl mi neydi vermişlerdi. şuanda mısır çarşı esnafı izmirden gelen kuş olmasın diyor.... yani izmir den kazıklayıp gönderen kişilerin yüzünden şuanda izmir kuşu lekelenmiş durumdadır (dürüst izmirli tanıdığımz üretici hariç)... bende dahil üreticiler bir zamanlar izmir kuşlarına hayran kalırdık,muhabbetkuşu cenneti derdik.. şimdi hayran kalmıyoruz aynı suriye kuşu denince nasıl yanaşmıyorlar itici geliyorlarsa izmir kuşları da öyle davranıyorlar.... buradaki kuş piyasasında bu şekilde konuşmaktadırlar ....
zeki bey asıl biz üretici olarak size çok teşekkür ediyoruz. Bu konuyu açtınız ve tecrübesiz ve gerçekleri bilmeyen arkadaşlarımızı bilinçlendirmeye teşvik ettiniz. Ayrıca bu sitenin kalitesini artırmış olur ve tecrübesiz,tecrübeli arkadaşlarımız bu siteyi değerli görürler kıymetini bilirler.Zeki MÜLAYİM' Alıntı:tüm arkadaşları tebrik ederim.gerçekten seviyeli ve kaliteli bir şekilde konu hakkında yorum yapılmaktadır.bu tür konular hem üreticiyi bilinçlendirir.hem sitenin kalitesini yükseltir.
Ferit bey, Bize %60 yakışmaz.. Bizim %100 lere kadar çıkmamız lazım..Ferit GÜÇ' Alıntı:Yılmaz Bey karanlığa kurşun atmak demişsiniz ama ben ucuz olsun ne olursa olsun diye bir şey demedim.
Verim asla direk kuşa bağlı değildir. Hatta bence % 40 ı kuşa bağlıdır. diğer yüzde 60 ı, bulunduğu ortam yer, kafes şartları, yuva şartları, hazırlanan mama, 1 yıldaki kuluçka sayısı (dinlendirme) temizlik vs.....