ucuz kuşun yavrusu olmaz.

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
zeki ustaya katılmamak elde değil hem kaliteli  olacak ucuz olacak çok yavru verecek  az yem yiyecek az su içecek hiç durmadan yavru yapacak böyle çift arayan damızlık arayanların dikkatine bu kuşların adı anka kuşu

smyrnapc

Yeni Üyemiz
Adı
Ferit
Soyadı
Güç
Herkesin çoğu yorumuna katılsamda çok genelleme yapılmış. Tüm yorumları okuduğum zaman pahalı çift alınca süper olacak gibi bir görüntü oluştu bende. Yani her ucuz kuş tamamen vasıfsız her vasıflı tabirli ve normal fiyatından pahalı kuş çok güzel olamaz. Kimse vasıflı damızlığını satmasada ömür boyuda beslemez vakti gelinde satıyor. (gençleştrime döneminde) Bana göre eğer acalemiz yoksa her zaman yavru alınır ve yavrudan damızlık yapılır. İzmir piyasasında yavru piyasasıda (Yerli)  15-25 TL arasındadır ve belki bizim şansımızdır burada pek ithal kuş olmaz çoğu yerli üreticiler bulunmaktadır. Yani asla fiyata göre kuş bakmam kuşa göre fiyatına bakarım. Benim şahsi görüşüm budur.

seom

Uzman Üyemiz
Adı
Adil & Semih
Soyadı
SABANCI
Ferit GÜÇ' Alıntı:
Herkesin çoğu yorumuna katılsamda çok genelleme yapılmış. Tüm yorumları okuduğum zaman pahalı çift alınca süper olacak gibi bir görüntü oluştu bende. Yani her ucuz kuş tamamen vasıfsız her vasıflı tabirli ve normal fiyatından pahalı kuş çok güzel olamaz. Kimse vasıflı damızlığını satmasada ömür boyuda beslemez vakti gelinde satıyor. (gençleştrime döneminde) Bana göre eğer acalemiz yoksa her zaman yavru alınır ve yavrudan damızlık yapılır. İzmir piyasasında yavru piyasasıda (Yerli)  15-25 TL arasındadır ve belki bizim şansımızdır burada pek ithal kuş olmaz çoğu yerli üreticiler bulunmaktadır. Yani asla fiyata göre kuş bakmam kuşa göre fiyatına bakarım. Benim şahsi görüşüm budur.
Çok doğru açıklamışınız ben kuşların çiftini belirli bir fiyata satınca kuşlarım çok çok iyi mi demek  ya da normal fiyata satınca kuşlar kötümü. Böyle ön yargılı yaklaşımla bir yere varılmaz...

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
Ferit GÜÇ' Alıntı:
Bana göre eğer acalemiz yoksa her zaman yavru alınır ve yavrudan damızlık yapılır. İzmir piyasasında yavru piyasasıda (Yerli)  15-25 TL arasındadır ve belki bizim şansımızdır burada pek ithal kuş olmaz çoğu yerli üreticiler bulunmaktadır. Yani asla fiyata göre kuş bakmam kuşa göre fiyatına bakarım. Benim şahsi görüşüm budur.
Adil  &  Semih' Alıntı:
Çok doğru açıklamışınız ben kuşların çiftini belirli bir fiyata satınca kuşlarım çok çok iyi mi demek  ya da normal fiyata satınca kuşlar kötümü. Böyle ön yargılı yaklaşımla bir yere varılmaz...
    Ferit bey, Adil & Semih bey, Sizinki karanlığa kurşun atmak gibidir; Ya tutarsa.
    Pazarda/Kafeste gördüğünüz tüyleri güzel kuşun verimliliğini anlayamazsınız.

9, 10 tane dolu yumurta yapan ve biraz itina ile kayıp verdirmediğim çiftlerimi satmak durumunda kalmıştım çünkü Jumbolarıma yer açmam gerekiyordu. Bir çiftten 60 günde 180TL kazanabiliyorum (Yem, su ve mama vermenin dışında 5-6 kez kafes temizliği; 3,4 kez yuvalık temizliği yapılır olur-biter). Çiftlerim için 150 TL istedim. Çok kez gelip kuşlarımı ve yuvalıklarımı görmüş bir dost pazarlık yapınca da vazgeçip kapasite arttırımına gittim. "Kötü komşu insanı mal sahibi yaparmış"
    Malesef pazarlık yapan dost çok; şimdi o dost avucunu yalıyor, bende hergün yumurta sayıyorum.

Bilinen kuşun değerini vermemek; Başta Kuşa saygısızlıktır. Yetiştiricisi şöyle dursun; Üretime ve kendisine saygısızlıktır.

Madem konu buraya kadar geldi; devam edeyim:
    Bu kuşları farklı tarihlerde farklı PetShoplara gönderebilirdim; kimsede bir araya getiremezdi. Kısmet olursa Kasım-Aralık aylarında üretimi tamamen Jumboya yönelteceğim; bu kuşlarıda aldığım yere ücretsiz teslim edeceğim.
    Dilerim; Yazdıklarıma kimse kırılmaz ve birilerinin işine yarar..

seom

Uzman Üyemiz
Adı
Adil & Semih
Soyadı
SABANCI
Bilinen kuşu daha önceden görme şartımız varsa denilen fiyata sözümüz olmaz,ama kuşu bilmeden sadece pazarda gördüğümüz kadarsa insanın aklında soru işaretleri olur.

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
ferit ve adil &semih kardeşler.bizimde bahsetmek istediğimiz konuyu anlamışsınız.sizi tebrik ederim.kuşu görmeden fiyat sorulmaması gerektiğini.iyi kuşunda ucuza satılmayacağını zaruretler dışında.(birde gençleştirme demişsiniz ya zaten eldeki kuşun işi bittiği için gençleştirmeye gidiliyor.yoksa verimli kuşu neden satasınki.)

mumit

Takipçi Üyemiz
Ferit GÜÇ' Alıntı:
kusura bakmayınız ben size bir kaç konuda katılamayacağım.
1- gençleştirme döneminde, elindeki ıskartaya az bir zamankala yada ıskarta olmuş onları satıp yerine genç kuşları koymaktadırlar Verimli kuşu gençleştirme döneminde olsa bile kimse satmazzz.
2- izmirde yerli kuş 15-25 olabilir ama kesinlikle ithal kuş çok olur. Bir ara İstanbul da kuş pazarının kalbi olan mısır çarşıda ki esnaflar yerli kuş sıkıntısı olmuştu o zaman izmirden sipariş verip bayağı kuş göndermişlerdi ama nasıl kuş göndermişler izmir kuşu ile suriye bulgar kuşları karıştırarak kazıklamışlar.. o zamanlarda suriye kuşu 9 tl idi izmir kuşu fiyatına 16 tl mi neydi vermişlerdi.  şuanda mısır çarşı esnafı izmirden gelen kuş olmasın diyor.... yani izmir den kazıklayıp gönderen kişilerin yüzünden şuanda izmir kuşu lekelenmiş durumdadır (dürüst izmirli tanıdığımz üretici hariç)... bende dahil üreticiler bir zamanlar izmir kuşlarına hayran kalırdık,muhabbetkuşu cenneti derdik.. şimdi hayran kalmıyoruz o ün sönmüş durumda  aynı suriye kuşu denince nasıl yanaşmıyorlar itici geliyorlarsa  izmir kuşları da öyle davranıyorlar....  buradaki kuş piyasasında bu şekilde konuşmaktadırlar ....

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Mehmet Ümit İŞÇİMEN' Alıntı:
kusura bakmayınız ben size bir kaç konuda katılamayacağım.
1- gençleştirme döneminde, elindeki ıskartaya az bir zamankala yada ıskarta olmuş onları satıp yerine genç kuşları koymaktadırlar Verimli kuşu gençleştirme döneminde olsa bile kimse satmazzz.
2- izmirde yerli kuş 15-25 olabilir ama kesinlikle ithal kuş çok olur. Bir ara İstanbul da kuş pazarının kalbi olan mısır çarşıda ki esnaflar yerli kuş sıkıntısı olmuştu o zaman izmirden sipariş verip bayağı kuş göndermişlerdi ama nasıl kuş göndermişler izmir kuşu ile suriye bulgar kuşları karıştırarak kazıklamışlar.. o zamanlarda suriye kuşu 9 tl idi izmir kuşu fiyatına 16 tl mi neydi vermişlerdi.  şuanda mısır çarşı esnafı izmirden gelen kuş olmasın diyor.... yani izmir den kazıklayıp gönderen kişilerin yüzünden şuanda izmir kuşu lekelenmiş durumdadır (dürüst izmirli tanıdığımz üretici hariç)... bende dahil üreticiler bir zamanlar izmir kuşlarına hayran kalırdık,muhabbetkuşu cenneti derdik.. şimdi hayran kalmıyoruz aynı suriye kuşu denince nasıl yanaşmıyorlar itici geliyorlarsa  izmir kuşları da öyle davranıyorlar....  buradaki kuş piyasasında bu şekilde konuşmaktadırlar ....
izmirden buraya 100 kuş geliyorsa 30 u kesin ölüyor fazlazsını bilmem izmir kuşu lekenlenme meselesi ise izmirde salma üretimi çok, yer değiştirdimi o kuş çok zaman istiyor izmirin nem oranı azot oranı bir çok ilimizde yok denecek kadar az bu üreticinin elinde olan bi şey değil kuşlar sanki sudan çıkmış balığa dönüyor yani kıyıdan çıktımı pek hayır etmiyor ben hayrını gördüm diyende (anadolu için söylüyorum) şansına yada 4*4 lük bi üreticiden almıştır özenle yetiştirilmiştir saldım çayıra dememiştir oda kaideyi bozmaz

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
tüm arkadaşları tebrik ederim.gerçekten seviyeli ve kaliteli bir şekilde konu hakkında yorum yapılmaktadır.bu tür konular hem üreticiyi bilinçlendirir.hem sitenin kalitesini yükseltir.

mumit

Takipçi Üyemiz
Zeki MÜLAYİM' Alıntı:
tüm arkadaşları tebrik ederim.gerçekten seviyeli ve kaliteli bir şekilde konu hakkında yorum yapılmaktadır.bu tür konular hem üreticiyi bilinçlendirir.hem sitenin kalitesini yükseltir.
zeki bey asıl biz üretici olarak size çok teşekkür ediyoruz. Bu konuyu açtınız ve tecrübesiz ve gerçekleri bilmeyen arkadaşlarımızı bilinçlendirmeye teşvik ettiniz. Ayrıca bu sitenin kalitesini artırmış olur ve tecrübesiz,tecrübeli arkadaşlarımız bu siteyi değerli görürler kıymetini bilirler.

smyrnapc

Yeni Üyemiz
Adı
Ferit
Soyadı
Güç
İzmir (ve çevre iller) piyasası çok aşırı büyük olduğundan dolayı az öz meselesi pek olmuyor. Yani iyi kuşun çok olduğu gibi kötü kuşta çok var. Burada şu durum yine ön plana çıkıyor satıcıyı eğer iyi  tanımıyorsak kesinlikle ama kesinlikle görmeden ucuz olsa bile  kuş alınmaz. Alan kişi kumar oynamış sayılır. 
Gençleştirme durumunu ise sanırım tam anlatamadım. En iyi üretici bile mecburen kuşun verimi düştüğü zaman satıyor ve (sözüm meclisten dışarı) çoğu zaman verimi normal diye satıyor.

Yılmaz Bey karanlışa kurşun atmak demişsiniz ama ben ucuz olsun ne olursa olsun diye bir şey demedim.
Verim asla direk kuşa bağlı değildir. Hatta bence % 40 ı kuşa bağlıdır. diğer yüzde 60 ı, bulunduğu ortam yer, kafes şartları, yuva şartları, hazırlanan mama, 1 yıldaki kuluçka sayısı (dinlendirme) temizlik vs.... bunları yerine getiremezsek zaten verim beklemek karanlığa kurşun atmak gibidir.

İthal kuş olayıda bence ingilizde ithal, hollandada, çekoslovakta ve suriye bulgarda ithal kuşlardır. O kuşlarda canlı normal üreyen (ürüyorki piysada çok :) )  kuşlardır.  Burada asıl sorun hem suriye hem bulgar piyasasında onların görüşüyle kendi yerli kuşları çok ucuz. Bizim girişken ve akıllı arkadaşlarımızda ucuzdan alıyor kaçak yollarla yurda sokup bizim kendi yerli kuşumuz gibi aldığı fiyatın çift katına satıyor. Satarken bunlar bulgar bunlar suriye ve bunlarda bizim yerli kuşlarımız dese hiç bir sorun olmuyacak.
Bence Zeki Bey ' in asıl vugulamak istediği konu Kimse ama kimse iyi ve verimli kuşu ucuza satmaz ki ben fiyatı önemsiz hiç satmam.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
Ferit GÜÇ' Alıntı:
Yılmaz Bey karanlığa kurşun atmak demişsiniz ama ben ucuz olsun ne olursa olsun diye bir şey demedim.
Verim asla direk kuşa bağlı değildir. Hatta bence % 40 ı kuşa bağlıdır. diğer yüzde 60 ı, bulunduğu ortam yer, kafes şartları, yuva şartları, hazırlanan mama, 1 yıldaki kuluçka sayısı (dinlendirme) temizlik vs.....
    Ferit bey, Bize %60 yakışmaz.. Bizim %100 lere kadar çıkmamız lazım..
    Ben her kuluçka döneminde 2 yavruyu bakım masraflarına sayarım, Bu durumda 8 yavru vermiş bir çift, 5 yavru vermiş çiftten 2 kat; 11 yavru vermiş çift 5 yavru vermiş çiftten 3 kat karlı oluyor..       

manisalıbora

Yeni Üyemiz
Adı
bora
Soyadı
doğrusöz
bu görüşler cok önemli hepinize yürekli olduğunuz için tşkr manisadada aynı sorun var bazı simsarlar insanları kandırıyor bizede kızıyorlar ya bu para cok falan diyolar ama biz ithal falan bilmeyiz ne varsa vatanda var YERLİ MALI YURDUN MALI..... saygılar

Veli IRMAK

Üyemiz
Adı
Veli
Soyadı
IRMAK
aynı dertten ben de muzdaribim. 3 aydır bekliyorum ama aldığım yavrulu kuşlarım da tık yok. Yavrulamadıkları gibi. Çiftlerden birisi yavrularının birini öldürdü,bir diğer çiftin erkeğinde mantar vardı aldığımda (iyi bakmamışım ) kullandığım ilaçtan erkek kuş öldü. Bir diğer çiftin dişisi yumurtlayacak diye seviniyordum, 1 ay bekledim.Karnındaki şişlik geçmiyor diye veterinere götürdüm,yumurta sıkışması değil,ur varmış karnında.Bir diğer çiftin dişisinde çok ciddi cinsel soğukluk var, ...  hangi birini anlatayım
Uzun sözün kısası siz siz olun, eğer üretim için ise sakın yetişkin, eşli, yavrulu,... vs kanmayın, yavru iken alın kuşlarınızı.
Zeki Abim %100 doğrucudur.

KİMSE İYİ KUŞUNU SATMIYOR !    O kadar !

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
SABANCI JAPONYADAN KUMAŞ DOKUMA MAK ALMAK İÇİN GİTMİŞ MAK TANITIRKEN EN ÇOK KUMAŞ DOKUYAN MAK İÇİN KARAR KILDIĞINDA SEN BU MAK ALAMAZSIN DEYİNCE SABANCI KAÇ PARA DİYE SERTELİNCE KARŞI TARAF EFENDİM ALSANDA ÇALIŞTIRAMAZSIN DEYİCE KARMAŞIK BİR DURUMDA NEDEN DİYE SORMUŞ  JAPONDA EFENDLM BU MAKİNA  UZUN UĞRAŞLAR SONUCU BU SEVİYEYE GELDİ BU MAKİNANIN BAŞINDAKİ İŞÇİ  24 SENEDİR 2 KEZ İZİN KULLANDI MAKİNAYLA YATIYOR MAKİNAYLA KALKIYOR AFEDERSİNİZ AMA SİZİN KAÇ İŞÇİNİZDE BU ÖZELLİK VAR DEYİNCE SABANCI İKNA OLUYOR VE O MAK ALMAKTAN VAZGEÇİYOR  DİYE ALINTI BİR HİKAYE  SLM ÖNEMLİ OLAN İŞ İÇİN YAPILIYORSA YATIRDIĞIN PARAYA GÖRE PARA KAZANMAK