Arkadaşlar ilki 5000 ikinci denememde de kafa kafaya geldi üretim denemelerim ama bu balık üretiminde oldu.Şu an balık üretimhanesi kursam rahat 1000 tl cebime girer.Bunları ne için yazıyorum.Üretim işinde uzun süre balık düşünmüyorum.Muhabbet bakıcam uzun süre.Biraz dinlenmiş kafamı başka yönlerde yormuş olucam.
Amamcımız sadece para kazanmak değil ama içimizdeki sevgi bizi azdırıyor ve bir kafesle bir akvaryumla başlayan macerlarımız evden kovulana dek sürünce soluğu dükkan tutmakta alıyoruz.Ve iyi kötü üretimhane oluyor ama masraflarda ona göre artıyor.Bu sefer giderlerin sıkıntısından hobimiz kabusa dönüşüyor.Ve hüsranla sonuçlandırıyoruz.
Bu sebepledirki eski hatalarımdan ders alarak öncelikle yapacağım işte (2 çiftim var 50 çifte kadar gideceğini gavur gibi biliyom

) maliyetleri en aza indirmek.
Box dediğiniz üretim setleri hakikaten çok pahalıya geliyor.Alt tel ve ön teller 14 tl tuttu hani bunu çevireceğimiz mdf falan nerde kaldı.
Diskus üretimhanemde Alman jager marka ısıtıcılarım vardı tanesi 100 tl civarı 5 akvaryumda 500 t lyapar.Ne gerek vardı o zaman atman markalar 20-25 tl ye iş görüyordu.
Demek istediğim maliyetleri makul seviyede tutarak en ergonomik olanı kullanmak ve mevcut parayı başka yönlerde değerlendirmek.
bu sesple linkteki kafesler uygunmudur diye sordum.Sonuçta amatörüz işimiz öncelikle hobi.