ÜRETİM KAFESİ OLURMU

mustafa karaeli

Uzman Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
KARAELİ
Mustafa linkteki kafes üretim için küçük.Ben 40*40*40 cmlik kafes kullanıyorum.Sende bu ölçülerde kafes kullanırsan kuşlara daha fazla yaşam alanı sunarsın.

BORABAY

Uzman Üyemiz
Adı
BORA
Soyadı
DERİCİ
benim kafeslerde 40*40*40.2 aydır kullanıyorum kuşlarda bende memnunuz..

aykutsüzer

Uzman Üyemiz
Adı
aykut
Soyadı
süzer
mustafa karaeli' Alıntı:
Mustafa linkteki kafes üretim için küçük.Ben 40*40*40 cmlik kafes kullanıyorum.Sende bu ölçülerde kafes kullanırsan kuşlara daha fazla yaşam alanı sunarsın.
evet kafesin ölçüleri ufak gibi

Dağhan

Takipçi Üyemiz
Adı
Dağhan
Kafes ufak geldi gözüme ne kus rahat eder ne siz rahat edersiniz.

Uygun fiyata çifthaneler vardı geçen hafta bir konusu vardı ben 1 adet sipariş ettim ve kapıda ödedim kafesin ücretini  tavsiye ederm

asel09

Takipçi Üyemiz
Adı
Asel
Soyadı
Öztekin
Çifthane ölçüsü genel olarak en 60 yükseklik 40 derinlik 30 şeklinde oluyor. Fakat 40x40x30 kullananlar daha çok randuman alıyorlar. 40x40x30 kafes ölçülerinin altına düşmedildiği takdirde verim artıyor nedeni ise dişinin erkekten kaçacak yeri olmaması rahatlık bakımından 40x40x30 yeterlidir. Gösterdiğin kafes ölçüleride aşağı yukarı o düzeyde. Fakat bu tarz kafesleri ben pek tavsiye etmiyorum bunun nedeni ise tabanı. Tabanı plastik ve gördüğüm kadarıyla sürgüsüz. Temizliği tam anlamıyla işkence ve hiçbir zaman tam anlamıyla hijyenik olmaz. Ama üretim yapılırmı dersen yapılır neden yapılmasın maliyetide düşük olmuş olur.

mustafa buruk

Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
buruk
Arkadaşlar ilki 5000 ikinci denememde de kafa kafaya geldi üretim denemelerim ama bu balık üretiminde oldu.Şu an balık  üretimhanesi kursam rahat 1000 tl cebime girer.Bunları ne için yazıyorum.Üretim işinde uzun süre balık düşünmüyorum.Muhabbet bakıcam uzun süre.Biraz dinlenmiş kafamı başka yönlerde yormuş olucam.
Amamcımız sadece para kazanmak değil ama içimizdeki sevgi bizi azdırıyor ve bir kafesle bir akvaryumla başlayan macerlarımız evden kovulana dek sürünce soluğu dükkan tutmakta alıyoruz.Ve iyi kötü üretimhane oluyor ama masraflarda ona göre artıyor.Bu sefer giderlerin sıkıntısından hobimiz kabusa dönüşüyor.Ve hüsranla sonuçlandırıyoruz.
Bu sebepledirki eski hatalarımdan ders alarak öncelikle yapacağım işte (2 çiftim var 50 çifte kadar gideceğini gavur gibi biliyom :D) maliyetleri en aza indirmek.
Box dediğiniz üretim setleri hakikaten çok pahalıya geliyor.Alt tel ve ön teller 14 tl tuttu hani bunu çevireceğimiz mdf falan nerde kaldı.
Diskus üretimhanemde Alman jager marka ısıtıcılarım vardı tanesi 100 tl civarı 5 akvaryumda 500 t lyapar.Ne gerek vardı o zaman atman markalar 20-25 tl ye iş görüyordu.
Demek istediğim maliyetleri  makul seviyede tutarak en ergonomik olanı kullanmak ve mevcut parayı başka yönlerde değerlendirmek.
bu sesple linkteki kafesler uygunmudur diye sordum.Sonuçta amatörüz işimiz öncelikle hobi.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
++123456789....................987654321......
asel09' Alıntı:
Çifthane ölçüsü gene olarak en 60 yükseklik 40 derinlik 30 şeklinde oluyor. Fakat 40x40x30 kullananlar daha çok randuman alıyorlar. 40x40x30 kafes ölçülerinin altına düşmedildiği takdirde verim artıyor nedeni ise dişinin erkekten kaçacak yeri olmaması rahatlık bakımından 40x40x30 yeterlidir. Gösterdiğin kafes ölçüleride aşağı yukarı o düzeyde. Fakat bu tarz kafesleri ben pek tavsiye etmiyorum bunun nedeni ise tabanı. Tabanı plastik ve gördüğüm kadarıyla sürgüsüz. Temizliği tam anlamıyla işkence ve hiçbir zaman tam anlamıyla hijyenik olmaz. Ama üretim yapılırmı dersen yapılır neden yapılmasın maliyetide düşük olmuş olur.

E

elaziz2316

Guest
asel09' Alıntı:
Çifthane ölçüsü genel olarak en 60 yükseklik 40 derinlik 30 şeklinde oluyor. Fakat 40x40x30 kullananlar daha çok randuman alıyorlar. 40x40x30 kafes ölçülerinin altına düşmedildiği takdirde verim artıyor nedeni ise dişinin erkekten kaçacak yeri olmaması rahatlık bakımından 40x40x30 yeterlidir. Gösterdiğin kafes ölçüleride aşağı yukarı o düzeyde. Fakat bu tarz kafesleri ben pek tavsiye etmiyorum bunun nedeni ise tabanı. Tabanı plastik ve gördüğüm kadarıyla sürgüsüz. Temizliği tam anlamıyla işkence ve hiçbir zaman tam anlamıyla hijyenik olmaz. Ama üretim yapılırmı dersen yapılır neden yapılmasın maliyetide düşük olmuş olur.
    Resime dikkat etmemişsin. Bu kafesin altı sürgülü + altında ızgara teli de mevcut. Bence fiyat açısından + altının ızgaralı olmasından + altının tavalı olması önemsenmeyecek güzel özelliklerdir.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Kafes çok ufak. Eni 50 cm olan bir kafes seçerseniz daha iyi olur

Hakan_21

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
KAPLAN
Benim box lar 50*40*30 ama o kafeslerdede üretim yapan arkadaşlarımız war...

besyo26

Uzman Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ÇETİN
benimde bir çiftim o tür kafeste yavruda alıyorum ama bende kuşlarımda rahat değiliz.ileride değiştiricam.en iyisi 40.40.40 kafeslerdir

mustafa buruk

Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
buruk
Rahat olmadığınız noktalarınız nelerdir.Sonuçta alt tablası olduktan sonra ki en büyük sıkıntı temizlik gibi görünüyor pek sakınca yok sanırım.Ben ce bu kafesin avantajları başta maliyeti ikincisi ölçüleri çok çok  kötü değil zira box üretim setleride öyle 100*100 falan değil hacimler aşşağı yukarı aynı.
Ama dikkat ettiğim en önemli noktalardan biriside bu box kafesler kutu gibi sadece önü açık hapis gibi geldi bana ama tel kafeslerde görüş alanı daha fazla.Seyrettiğim üretimhane videolarında bunu gördüm sanki.
Psikolojik olarak kuşların kendini box lardan daha ziyade tel kafeslerde daha iyi hissedecekler gibi bir his var içimde.

seom

Uzman Üyemiz
Adı
Adil & Semih
Soyadı
SABANCI

seom

Uzman Üyemiz
Adı
Adil & Semih
Soyadı
SABANCI
Rica ederim , Hepimizi bu site altında buluşturan ve böyle güzel bir ortam sunan site yöneticilerine teşekkür ederim.