murat akdal
Takipçi Üyemiz
ustan kiracıysan bence ev sahibinle bi görüş onun KESİN ONAYINI al . yoksa bu işler çok kafa ağrıtır. misal örnek vereyim ben oturdugum apartmanda yöneticiyim evde bizim yani annemin . kiracı bi komşumuz köpek aldı diğer komşular ev sahibine şikayet etmiş adamında kontratıda var aslında yani çıkartamaz ama bana geldi ev sahibi . bi toplantı yapalım evlerde hayvan beslemeyi yasaklayalım deftere geçirelim bu sayede kiracının kontratını düşüreyim evden çıkartayım (yönetimin aldıgı kurallara uymadıgında yöneticinin veya ev sahibinin kontratı devam eden kişiyi çıkartmaya hakkı var) bende yaptım toplantıyı ama o kuralı kabul etmedim . ama diğer kişiler sürekli şikayete geliyorlardı. adam ev sahibinin baskısına dayanamadı pet shopa veriyordu ben devreye girdim . adam normalde evinde besliyordu (golden cinsiydi köpek) bende birinci katta oturuyorum bahceye kulübe yaptırdım göstermelik köpegi ben aldım evde olmadıgımda veya misafirim oldugunda köpeği o komşuya bırakacagım diye herkesede söyledim . aslında köpegi göndermemek için bi tezgahtı bu . tabi ben yönetici olunca ve ev sahibi olunca bana kimse ses çıkartamadı . ama bu olaydan önce adamın başını çok agrıttılar. yani demem o ki ev sahibin sana kesin şekilde okey verirse kimse gık diyemez neden mi çünkü kuş ışık yokken ötmez gündüzleri güneş doğarken ötmeye başlar gece hava karardıgında ötmez. gündüz vakti belli bir desibelin üstüne çıkmadıgı sürece (ki bu çok yüksek bi oran 20 kuşla filan bu oranı geçmek imkansıza yakın) kimse ne hukuksal olarak nede başka bir şey olarak size bir şey diyemez. ama dediğim gibi ev sahibinizin kesin onayını almalısınız birde odayı strafor ile kaplarsanız (illa üstüne alçı filan çekmenize gerek yok duvara silikon ile yapıştırarakta yapabilirsiniz taşınırkende güzelce odayı boyatırsınız olur biter) ses olayını büyük ölçüde çözersiniz .