üretime başlayacagım yardım lütfen

murat akdal

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akdal
ustan kiracıysan bence ev sahibinle bi görüş onun KESİN ONAYINI al . yoksa bu işler çok kafa ağrıtır. misal örnek vereyim ben oturdugum apartmanda yöneticiyim evde bizim yani annemin . kiracı bi komşumuz köpek aldı diğer komşular ev sahibine şikayet etmiş adamında kontratıda var aslında yani çıkartamaz ama bana geldi ev sahibi . bi toplantı yapalım evlerde hayvan beslemeyi yasaklayalım deftere geçirelim bu sayede kiracının kontratını düşüreyim evden çıkartayım (yönetimin aldıgı kurallara uymadıgında yöneticinin veya ev sahibinin kontratı devam eden kişiyi çıkartmaya hakkı var) bende yaptım toplantıyı ama o kuralı kabul etmedim . ama diğer kişiler sürekli şikayete geliyorlardı. adam ev sahibinin baskısına dayanamadı pet shopa veriyordu ben devreye girdim . adam normalde evinde besliyordu (golden cinsiydi köpek) bende birinci katta oturuyorum bahceye kulübe yaptırdım göstermelik köpegi ben aldım evde olmadıgımda veya misafirim oldugunda köpeği o komşuya bırakacagım diye herkesede söyledim . aslında köpegi göndermemek için bi tezgahtı bu . tabi ben yönetici olunca ve ev sahibi olunca bana kimse ses çıkartamadı . ama bu olaydan önce adamın başını çok agrıttılar. yani demem o ki ev sahibin sana kesin şekilde okey verirse kimse gık diyemez neden mi çünkü kuş ışık yokken ötmez gündüzleri güneş doğarken ötmeye başlar gece hava karardıgında ötmez. gündüz vakti belli bir desibelin üstüne çıkmadıgı sürece (ki bu çok yüksek bi oran 20 kuşla filan bu oranı geçmek imkansıza yakın) kimse ne hukuksal olarak nede başka bir şey olarak size bir şey diyemez. ama dediğim gibi ev sahibinizin kesin onayını almalısınız birde odayı strafor ile kaplarsanız (illa üstüne alçı filan çekmenize gerek yok duvara silikon ile yapıştırarakta yapabilirsiniz taşınırkende güzelce odayı boyatırsınız olur biter) ses olayını büyük ölçüde çözersiniz .

berham27

Takipçi Üyemiz
Adı
gökhan
Soyadı
taş
ev sahibin sıkıntı degil bende koluk görevlisiyim zatene dükkan tutarsam baya bir kuş almam lazım

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
14 yıl Antalya merkezde kirada oturdum ve Alanyadaki kendi evime taşınmadan 8-9 ay önce 26 yavru kuş aldım büyütüp üretime hazırlamak için. Almadan önce ben de alt-üst-yan komşularımın onayını aldım ama kuşlar geldikten 1 hafta sonra işler değişti, komşular şikayete başladı. Malum şehirde herkez çalışan insanlar ve hafta sonları sabahları biraz şekerlemek isterler...kuşların carıltısı fırsat vermedi tabii  ;D Felaket ses yapıyorlar, daha sabah 5.5-6 sabahın ilk ışıkları ile kıyamet kopuyor. Koku olayı hiç olmuyor ama baya bir pisletiyorlar etrafı, kuşlar sabahları özellikle baya kanat çırparlar ve hertaraf yem kabuğu olur. Kepek tozu da cabası, ayrı odada durmalarına rağmen 1 günde evin heryeri ufacık pudra gibi toz kaplanıyor.

Bence yapacaksan yol erkenken bir dukkan tut, hem komşu dırıltısından kurtul hem temizliği kolay olsun. 10 çiftle başla, seversen ve kuşlara hak ettikleri gibi bakabilirsen çoğaltıp devam edersin, baktın olmadı satarsın. Tabii biraz masrafı olacak bu işin...kolay ve bedava olsaydı zaten herkez yapardı, değilmi ama  ;)

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Ayhan YILDIRIM' Alıntı:
kesinlikle tavsiye etmem koku ve sesin önüne geçemezsiniz toz olayıda ayrı bir dert başta temiz gibi görünür ama felaket pislenir ortalık şikayet oldumu başınız belaya girer bir dükkan ayarlayın kafanız rahat olsun kuşları seviyorsanız uğraşın yok para kazanacağım derseniz o zaman hiç masraf yapmayın....
+111

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Murat AKDAL' Alıntı:
ustan kiracıysan bence ev sahibinle bi görüş onun KESİN ONAYINI al . yoksa bu işler çok kafa ağrıtır. misal örnek vereyim ben oturdugum apartmanda yöneticiyim evde bizim yani annemin . kiracı bi komşumuz köpek aldı diğer komşular ev sahibine şikayet etmiş adamında kontratıda var aslında yani çıkartamaz ama bana geldi ev sahibi . bi toplantı yapalım evlerde hayvan beslemeyi yasaklayalım deftere geçirelim bu sayede kiracının kontratını düşüreyim evden çıkartayım (yönetimin aldıgı kurallara uymadıgında yöneticinin veya ev sahibinin kontratı devam eden kişiyi çıkartmaya hakkı var) bende yaptım toplantıyı ama o kuralı kabul etmedim . ama diğer kişiler sürekli şikayete geliyorlardı. adam ev sahibinin baskısına dayanamadı pet shopa veriyordu ben devreye girdim . adam normalde evinde besliyordu (golden cinsiydi köpek) bende birinci katta oturuyorum bahceye kulübe yaptırdım göstermelik köpegi ben aldım evde olmadıgımda veya misafirim oldugunda köpeği o komşuya bırakacagım diye herkesede söyledim . aslında köpegi göndermemek için bi tezgahtı bu . tabi ben yönetici olunca ve ev sahibi olunca bana kimse ses çıkartamadı . ama bu olaydan önce adamın başını çok agrıttılar. yani demem o ki ev sahibin sana kesin şekilde okey verirse kimse gık diyemez neden mi çünkü kuş ışık yokken ötmez gündüzleri güneş doğarken ötmeye başlar gece hava karardıgında ötmez. gündüz vakti belli bir desibelin üstüne çıkmadıgı sürece (ki bu çok yüksek bi oran 20 kuşla filan bu oranı geçmek imkansıza yakın) kimse ne hukuksal olarak nede başka bir şey olarak size bir şey diyemez. ama dediğim gibi ev sahibinizin kesin onayını almalısınız birde odayı strafor ile kaplarsanız (illa üstüne alçı filan çekmenize gerek yok duvara silikon ile yapıştırarakta yapabilirsiniz taşınırkende güzelce odayı boyatırsınız olur biter) ses olayını büyük ölçüde çözersiniz .
Sevenleri ayırmamışsınız fedakarlık yapmışsınız çok güzel çözüm üretmişsiniz. TEBRİK ederim.
evil_idea

10 çift kuş at ile devemi?
Bence 10 demeyin etrafınızdakilere 9 deyin psikolojik olarak 2 basamaklılar daha yüksek gözükür.

Ayrıca evinizin odası mahreminiz kilitli desin gerekirse hanımınız almasın kimseyi o odaya.
2 çift kuş var deyin yavruladı onların sesidir. Deyin. Kimseyi içeri almayın hastalanırlar yabancı olunca yumurta atıyor deyin.
Bazı İnsanlar çok gaddar. 2 çift deyince ses rahatsız etmez. 10 çift derseniz duymaya ve rahatsız olmaya çalışırlar. Çeşit çok.
Ayrıca o kadarda rahatsız olacak bir ses değil.
Vede hint bülbülüde besleyin misal 10 mubiş 10 hint. Hintlerin sesi çok çıkmıyor. Yani finchlerdende besleyebilirsiniz. Ses neredeyse sıfır.

İnşallah cinsin tekine rastlamazsınız.

10-15 yılda gölgede  1 metre olan zeytin ağacını br arkadaşım kesti apartmanda niye kestin kimseye zararı yoktu dedim benim ektiğimide biliyordu.
Aman Canan zeytin mi verecek dedi.

Çok çok ama çok üzüldüm. Bazen düşmanı dışarıda aramayacaksın Kırıcı olmamak adına birşey demedim. Ama ne kadar üzüldüğümüde anlatacağım ona daha yeni başıma geldi dokunsalar kanım akmaz yani. NE DİYECEKSİN

Millet duyunca duymazda deyince duyayım da batsın sesi diye amuda bekler. İnşallah komşunuz insan evladıdır.

Tabiki şu da var bazı evler karton gibi öyleysede hoş değil mutlaka ses için tedbir alın.

Hayırlısı olsun.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Gökhan TAŞ' Alıntı:
Doğru yalan olmaz o zaman 10 değil 9 çift besleyin. 10 la 9 arasında birşey yok nasılsa.

Tamam o zaman söylemesin,  özelini anlatmak zorunda değil. Kaç çift var diyene var bir kaç tane desin geçsin.

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
Yusuf YILMAZ..' Alıntı:
koku olayı bir şekilde çözülür ( kafes taban kumu, sürekli temizlik vs) fakat ses çıkar elbette. bu ses olayına komşularınızın vereceği tepki önemli. sitede evinde 30 kuş besleyip komşularından şikayet almayanda var. 8-10 çift kuşa tepki gösterende var. komşuya göre değişir

64bit

Uzman Üyemiz
Adı
Tugay
Soyadı
Dereli
Karahan UZUN.' Alıntı:
verir öncelikle  gizlilik  politikası yürütüp mubiş armağan edip sevdirmen lazım  oncelikle  5  çiftle başla sonra apartman sakınlerine  bulastır  yavru hediye ederek  ama  yinede  %50  50 şikayet söz  konusu olur...
Karahan abi koparttı yine sabah sabah :D :D  alkisd