Benimde gözlemlediğim az çok abilerim arkadaşlarım ile aynı. Mesela ben kuşlarımı kendi odamda bakıyorum. Şu sıralar gececi olduğum için zaten odama uğradığımda yok yani rahatlar

malum sabah kuşlar uyutmuyor. Her neyse kuşlar sürü piskolojiside olsa tek çiftle üretim yapan kişilerde var görüldüğü gibi.Bana göre biz hobi üreticileri hatayı şurada yapıyoruz. Yavru almak için sabırsızlandığımız için üretici abilerimize gidip eş kuşlar alıyoruz. Daha sonra şu kadar ay oldu yumurtlamadı diyoruz. Fakat gözden kaçırdığımız bir konu oluyor çoğu zaman. Üretimhane kuşları genelde üreticinin kendi yavrularından oluşur. Yani bu demek oluyor ki aldığımız kuş gözünü açdığından beri sadice bi kişinin gözetimi altında oluyor genelde ziyaretler harici sadece 1 kişi görüyor ve ona alışıyor. Biz eve getiriyoruz bir kere sessizlik olduğu için kuş bi affallıyor daha sonra siz ilgileniyorsunuz kuş sizi tanımadığı için korkuyor. Benim kuşlarım 4 5 ay boş geçirdi ben salmanın önünden geçsem kaçacak delik arıyorlardı sonra sonra alıştılar Maşallah şuanda 1 çift hariç hepsi yavrulu. Hatta 1 çiftim 2. kuluçkasına yatıyor 2 yumurtası var. İyi günler.