canan numan
Uzman Üyemiz
Çok güzel Maaşallah. Ama neden 3 kat yerine 4 kat yapmadınız daha çok kuş beslerdiniz.
Emin Bey size özel mesaj ile yardımcı olmaya çalıştım teşekkürler iyi dilekleriniz için tekrarEmin BEY' Alıntı:Mustafa Bey öncelikle hayırlı olsun.
Açıkcası kıskandıracak derecede temiz,düzenli ve güzel olmuş.
Umarım en güzel kuşlarıda temin edersiniz. Bu üretimhaneye iyi kuşlar yakışır
Toplam maliyet ne oldu size Mustafa Bey? baştan sona kadar?
Canan NUMAN' Alıntı:Çok güzel Maaşallah. Ama neden 3 kat yerine 4 kat yapmadınız daha çok kuş beslerdiniz.
Canan Hanım öncelikle teşekkürler evet 3 kat yaptım yerden ve tavandan boşluk bırakarak ne aşağıdaki kuşları ne de tavana kadar uzatarak içeriyi daha havasız ve kalabalık hal almasını istemedim. Terasta yaptığımız bu oda 6 metrekare ve az olsun öz olsun hayvanlarında bir yaşam kalitesi olsun diye elimden geldiğince bişeyler yapmaya çalıştım. olabilirdi evet ama şimdilik böyle oldu inşallah daha büyük daha geniş üretimhaneye geçeriz ileride kim bilir henüz başlangıç.Canan NUMAN' Alıntı:Gözümü toprak doyuracak herhalde bu gidişle ama benim için çok fazla ferah kesin 1 kat daha çıkardı oradan diye düşündüm ama havalandırma vs gibi bir konudan dolayımı 3 kat yaptınız onu merak ettim.
evet kuş konusunda acele etmiycem diyorum ama bakalım kendi masraflarını çevirmesi lazım haklısınız bu konuda güvenilir olması huyu suyu belli kuşlar olmalı bakalım aydın ve çevresi araştırıyoruz.Mahir KOCATÜRK' Alıntı:mustafa bey sıfırdan üretim hane kurmak kadar zevkli bir iş yok benim başımdan da geçti ... çünkü bekletiler hep büyük olduğu için insanın içi kıpır kıpır oluyor. maşallah üretimhaneniz pırıl pırıl gerçekten imrenerek baktım kutu gibi harika biyer olmuş.... sizin şansınız bu site burdan herşeyi öğrenebilirsiniz herşey burda ..... aman dikkat edin sağlam güzel kuş koyun kafeslere hepsi bir kümesten olsun bakıyorum hiç bir masraftan kaçınmamışsınız kuşlarda da cömert davranın
tabikide silmeden fotoları çekilip arşivlenicek böyle yaparak kağıt israfını engellemek ön planda ve düzen tertip temizlik teşekkürler...O.Sami ŞEN' Alıntı:Mustafa Bey, nacizane tavsiyem yuva kartlarını pvc kaplı olmadan kullanmanız ve bunları atmayarak kuşların geçmiş performanslarını takip etmeniz açısından arşivlemeniz daha iyi olacaktır. Bu şekilde yaparsanız da her kuluçka bitimi bu kartların fotoğrafını çekmenizi tavsiye ederim..
Burak CİHAN' Alıntı:Allah (cc) utandırmasın hocam...
Habil TANTA' Alıntı:maşallah Allah utandırmasın...
Ersin ÇELİK' Alıntı:Hayırlı ve Bol üretimler
İyi dilekleriniz için hepinize tek tek teşekkürler hayırlısı bakalım kendi 3 çiftim dışında henüz kuş koyamadım üretimhaneye yavaş yavaş inşallah az, öz ve temiz...Burak CİHAN' Alıntı:Allah (cc) utandırmasın hocam...
Teşekkürler yuvaların tamamı kendi yapımım ağaç kesimi dışında. Kullandığım ağaç malzemesi tamamı çam ağacından babamın çocukluk arkadaşının keresteci olması avantajım oldu. 1 cm kalınlığında çam ağacından taban folluk kısmı 2 cm kalınlığında seyyar ve oyuklu 17*22 ölçülerinde gayet yeterli diye düşündüm..Ahmet KARA.' Alıntı:Mustafa bey hayırlı olsun, güzel bir üretim hane kurmuşsunuz, özellikle yuvalara bayıldım, yuva yapımında çam mı kontrplak mı kullandınız ve yuvanın iç ölçüleri nedir, öğrenebilir miyim?
Teşekkürler mahmut bey tecrübe tabi hepside. Ama doğalı yani çam ağacı en sağlıklısıdır. Plastik folluk evet güzel temizliği ve kullanışlı olmasından dolayı genelde bunu kullanırız. üşengeç milletizdir çam ağacını her kuluçkadan sonra temizleyip kazıyıp ilaçlaması zor gelir açıkcası o yüzden ama bende yedekli yaptım 2 takım yani bakalım deneyip görücez tamamı çam ağacı ...Mahmut TAŞ' Alıntı:Mustafa bey bende bi zaman taban folluğunu agaçtan yaptırmıştım ama ne agacı olduğunu bilmiyorum. folluk bir ağız yavruya yuvalık yaptı toplam içinde 8 yavru büyüdü ve taban folluğu bu sürecin sonunda şişme yaptı yuvalık duvarını kasarak çivileri patlattı ben bunu geç farkettim sanırım aşırı nem olmuş yuvanın içi buda agacı şişirmiş. Aslında bende agaç folluktan yanaydım ama bu tecrubeden sonra ağaç folluk yerine plastik yapacağım daha temiz ve daha kullanışlı diye düşünüyorum

Mustafa ELARSLAN' Alıntı:Yeni Misafirlerimiz yerini aldı biraz yol yorgunular ama inşallah güzel bir bakımla kendilerine gelecekler ve kendi yavrularımın bulunduğu salma tam bir dal darı canavarlarıToplam 8 çifte çıktık şimdilik daha boş kafesimiz çok bakalım hayırlısı
AYDIN ve çevresinden olan ve yolu merkeze düşen herkesi beklerim..
0544 342 26 31(avea) - 0530 963 34 45(turkcell) her zaman ulaşabilirsiniz.
![]()