İzmir Fuar ziyareti belki de son 4 yıldır yaptığım en eğlenceli ve ilginç gezilerden biri oldu

Onca zamandır birsürü insanla telefonda görüştük ve 40 yıllık ahbap gibi olduk. Nihayetinde... Selahattin Güçlü, Alpay Bilir, Eyüp Akbıyık, Yavuz Alptekin, Kemal Soylu, Erol Yıldırım, Şevket Çağlar, Gürhun Ayaz, Murat Türkay, Suat Güzel ve daha birçok arkadaşla yüz-yüze tanışma fırsatı buldum ve çok memnun oldum. Cumartesi akşamı şahane bir yemek organizasyonu yapılmıştı, yemek öncesi Florian Böck dostumuzla yüz-yüze tanışma ve 1 saat kadar sohbet etme fırsatı buldum...bu arada çok mütevazi ve bilgilerini paylaşmayı esirgemeyen bir adam.
Murat Türkay ve Suat Güzel arkadaşlarım cumartesi günü hiç üşenmeden taa Çiğiliden kalkıp fuara beni görmeye geldiler ve pazar günü için harika bir organizasyon yaptılar. Pazar sabahı beni Çamdibinden aldılar ve doğruca meşhur izmir kuş pazarını ziyaret ettik. Birkere kuş pazarı çok neşeli ve haraketli bir yer, 10-12 liraya satılan kuşlar da var, 30-35-100-150-200 arası satılan kuşlar da vardı. Kısacası kuş pazarı, kuş kalitesi açısından abartıldığı kadar kötü değildi (en azından o hafta için)...hatta çok kaliteli kuş getiren birkaç üretici de vardı.
Kuş pazarından çıkıp doğruca Çiğiliye gittik, Çiğilide ilk dikkatimi çeken şey heryerde bol miktarda okaliptus ağaçları olması oldu

. Nezih bir pastahanede kahvaltı yaptık, oradan da Murat ve Suat dostlarımızın üretimhanesine gittik, kuşlar üzerine uzunca sohbet ettik. Murat ve Suat arkadaşlarımızın harika bir üretimhaneleri var, kuşlar gerçekten sağlıklı ve kaliteli ingiliz kırma kuşlar. Murat ve Suat çok iyi anlaşan 2 ortak...ben çok takdir ettim ve hatta biraz kıskandım, keşke İzmirde yaşıyor olsaydım düşüncesi kafamdan birçok kez geçti ;D
Suat ve Murat dostlarıma beni üretimhanelerinde misafir ettikleri için huzurlarınızda Teşekür etmek istiyorum, inşallah artık ziyaret sırası onlarda

Muratın facebook sayfasında bir fotoğraf buldum ve sizlerle paylaşmak istedim.